پسران و دختران جوان جامعه با ابعاد وسیع حیا آشنا نیستند

خبرگزاری شبستان:استاد تعلیم و تربیت اسلامی با بیان اینکه مصادیق حیا ظاهری و کلامی زن و مرد با یکدیگر متفاوت است، گفت: پسران و دختران جوان جامعه با حدود و ابعاد وسیع حیا آشنا نیستند.

مسعود سلیمانی، استاد تعلیم و تربیت اسلامی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: بیشتر افراد تصور می کنند که تنها زنان هستند که باید حیا داشته باشند اما بنا بر آموزه های دینی هر کدام از زنان و مردان به تناسب جنسیت خود باید حیا را رعایت کنند.


وی با اشاره به اینکه متاسفانه باورهای رایج در اجتماع اخلاق مدار نیستند، افزود: تضعیف حیا در جامعه در درجه اول به دین باوری مربوط می شود و تعالیم اجتماعی و فرهنگی به جای آنکه به سمت اخلاق و معرفت سوق داده شود عموما در قالب صرفا مناسک و بعضی اوقات افراطی و نادرست است.


سلیمانی با اشاره به مضمون روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه حیا اجزایی دارد از جمله حیا در گفتار، رفتار، اندیشه و پوشش، ابراز کرد: قالب پسران و دختران جوان جامعه با حدود و ابعاد وسیع حیا نا آشنا هستند چرا که مصادیق حیا ظاهری و کلامی زن و مرد با یکدیگر متفاوت است.


وی با بیان اینکه عالی ترین الگوها در تمام زمینه ها وهمچنین در موضوع حیا، معصومین (علیهم السلام) هستند که خصوصاً منش و رفتارحضرت زهرا (س) و حضرت زینب(سلام الله علیهما) برترین و بی نقص ترین معیارهای حیا و عفّت را برای بانوان به تصویر کشیده اند، گفت: در همه آموزه های اجتماعی و انسانی، چارچوب ها باید از ائمه اطهار گرفته شود و به تناسب شرایط زمانی، مکانی و موقعیت اجتماعی باید انطباقی هوشمندانه برای آموزه ها و الگوها در چارچوب حدود دینی معرفی و ترویج شود.


وی با تاکید بر اینکه حیا را دین تعریف می کند اما جامعه است که با دست کاری هنجارها جایگاه و حدود حیا را تغییر می دهد، تصریح کرد: هنجارهای دینی و اجتماعی در مواردی با یکدیگر دچار تعارض می شوند و باید مراقب بود که هنجارهای اجتماعی درتضاد با هنجارهای دینی قرار نگیرند.


این استاد تعلیم و تربیت اسلامی در پاسخ به این سئوال که چه گروه هایی در جامعه باعث کنار گذاشته شدن حیا شده اند، بیان کرد: خانواده بیشترین نقش را در حفظ حیا و عفت دارد چرا که  عمیق ترین و موثرترین الگوهای رفتاری را خانواده ها رقم می زنند اما در این میان مدرسه، دانشگاه و رسانه ها نیز نقش بسزایی دارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 371018

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha