به گزارش خبرگزاری شبستان ،مصری ها از صبح امروز به پای صندوق های رای رفتند تا با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ،رییس جمهوری آینده خود را انتخاب کنند.
این در حالی است که گمانه زنی ها حاکی از پیرزی قطعی عبدالفتاح السیسی،فرمانده سابق ارتش برای تکیه زدن به کرسی ریاست جمهوری است.
اگر این اتفاق بیفتد پس از گذشت سه سال از سقوط حسنی مبارک،دیکتاتو سابق مصر باز هم جریانی مخالف گروه های اسلامی بر روی کار می آید.
سیسی که ماه جولای گذشته زمینه کنار رفتن محمد مرسی،رییس جمهوری اسلام گرای مصر را فراهم کرد تنها یک رقیب نسبتا جدی در رای گیری دو روزه دارد و این شخص «حمدین صباحی» سیاستمدار چپ گرا در مصر است.
اما السیسی پس از احراز پست ریاست جمهوری با دو چالش عمده،یکی بحران اقتصادی و دیگری اسلام گرایانی که از برکناری محمد مرسی زخم خورده هستند،مواجه است.
مخالفان سیسی به ویژه در اپوزیسیون اسلامی می گویند که او چپاولگر اولین انتخابات آزاد در مصر است که منجر به ریاست جمهوری مرسی شد.
آنها نگران این هستند که السیسی با مشتی آهنین حکومت در مصر را مانند دیگر نظامیان سابق آغاز کرده و تنها از منافع اقتصادی و سیاسی ژنرال ها و بازرگانانی حمایت کند که پیش از قیام سال 2011 میلادی ثروت هنگفتی را جمع کرده بودند.
بسیاری از اعضای اخوان المسلمین پس از ساقط شدن محمد مرسی از قدرت کشته و یا زندانی شدند.
بعد از کودتای 1952 ارتش که باعث الغای سلطنت و تشکیل جمهوری در مصر شد،این کشور از سوی بسیاری از افراد نظامی مانند جمال عبدالناصر و انور سادات اداره شد.
این الگو با حکومت یک ساله محمد مرسی شکسته شد.
حالا روی کار آمدن دوباره السیسی باب حکومت نظامی را در مصر باز می کند.
این در حالی است که فرمانده سابق ارتش مصر حتی قبل از روی کار امدن به عنوان رییس جمهور،زمینه سرکوب اسلام گرایان را فراهم کرد.
با وجود اینکه دولت های خارجی احکام صادر شده علیه اعضای اخوان المسلمین در دادگاه های مصر را محکوم کرده اند اما هیچ نهادی اقدامات جدی برای تحت فشار قرار دادن دولت موقت مصر برای رعایت حقوق بشر انجام نداد.
گروه حقوق بشری عفو بین الملل اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری سابقه 10 ماه نقض حقوق بشر را در کشور پاک نخواهد کرد.
انتخابات ریاست جمهوری در مصر در حالی برگزار می شود که صدها مصری حامی اسلام گرایان در قاهره دست به تظاهرات زدند و خواستار پایان حکومت نظامیان شدند.
بسیاری از زنان و مردان جوان در خیابان ها شعار می دهند:«مرگ بر حکومت نظامی» و «صدای انقلاب از خیابان ها و کارخانه ها می آید».
معترضان حکومت نظامی همچنین شعار «نان،آزادی و عدالت اجتماعی» را سر داده اند.
گفتنی است که ناظران اتحادیه اروپا در حال نظارت بر انتخابات مصر هستند و بیش از 400 هزار نیروی امنیتی در مراکز رای گیری مستقر شده اند.
اما اخوان المسلمین متعهد به ایجاد یک موج انقلابی در طول هفته جاری پس از برگزاری انتخابات شده است.
خبرگزاری شبستان:اخوان المسلمین متعهد به ایجاد یک موج انقلابی در طول هفته جاری پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر شده است.
کد خبر 370982
نظر شما