کتاب «منبع‌شناسی تروریسم و صلح» منتشر شد

کتاب «منبع‌شناسی تروریسم و صلح» به قلم دکتر فؤاد ایزدی و از سوی مجمع جهانى صلح اسلامى منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «منبع‌شناسی تروریسم و صلح» به قلم فؤاد ایزدی، توسط مجمع جهانى صلح اسلامى منتشر شد.
 

این کتاب به مناسبت برگزاری نخستین «کنفرانس بین‌المللی ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه» در روزهای 24 و 25 اردیبهشت‌ماه در تیراژ 2000 نسخه منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.

 

بنابر گزارش روابط‌ عمومی دبیرخانه مجمع جهانی صلح اسلامی در مقدمه این کتاب آمده است: امنیت را یکی از کلیدی‌ترین عناصر بقا و بالندگی مادی و معنوی ملت‌ها، فرهنگ‌ها، تمدن‌ها و انسان‌ها فرض می‌کنند که تحقق صلح جهانی بشر نیز ارتباطی وثیق با آن دارد؛ اما سادگی این فرض با پیچیدگی فرآیند ترسیم و تدارک شرایط و الزامات ایجاد، استمرار و تقویت امنیت ملازم است. میزان بهره‌مندی از امنیت در سطوح و گستره‌های گوناگون آن، با مجموعه عوامل ذهنی و عینی متغیر بین بازیگران، جوامع و نهادها پیوندی پایدار، متحول و بسیار حساس دارد. از سوی دیگر، هرگونه تغییر و تحول در کیفیت امنیت با قدرت و توانمندی‌های هر بازیگر و شرایط محیطی آن ارتباط مستقیم می‌‌یابد. به بیان بهتر، در دوران کنونی وجود شرایط صلح و امنیت و در مقابل، شکل‌گیری هرگونه فضای ناامنی، تعارض، مخاصمه و جنگ در عرصه بین‌الملل، مناسبات داخل و خارج جوامع و دولت‌ها را بیش از گذشته در هم درگیر و متداخل ساخته است. امروزه مفهوم‌‌های ترور و تروریسم، به‌رغم ریشه‌ها و پیشینه‌های تاریخیشان، در ادبیات علمی بیشتر رشته‌های دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی، رسانه‌ها و حتی در جامعه جهانی اهمیت و حساسیت بالایی یافته‌اند. تروریسم در بادی امر، فضای اندیشه و روابط بیرونی را در هاله‌ای از خشونت، ناامنی، ترس، انتقام و وحشت فرو می‌برد. توسعه اقدامات و منابع معطوف به تروریسم در ابعاد ملی و فراملی حاکمیت، تمامیت ملی واحدهای سیاسی، هویت‌های فرهنگی، سرمایه اجتماعی بین‌المللی و مآلاً فضای همکاری و همبستگی جهانی را مخدوش و متزلزل ساخته و صلح جهانی را ناممکن کرده است. به همین منظور در واکاوی ظهور و بروز اقداماتی که در چارچوب مشخصه‌های تروریسم، بویژه در سطح بین‌الملل قرار می‌گیرند، با تعارض دیدگاه‌ها و نگرش‌ها روبه‌رو هستیم. این اختلاف منظرها و منافع، عامل مهمی در تنوع پدیدارشناسی تروریسم و بررسی سطح تأثیرگذاری اقدامات تروریستی در روابط بین‌الملل مانع از برخورد یکسان و عادلانه به سود همه کشورها و جامعه بین‌الملل شده است.

 

کنفرانس بین‌المللی «ائتلاف جهانی علیه تروریسم برای صلح عادلانه» با حضور بیش از یک‌هزار نفر از نخبگان علمی و فرهنگی و اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد ضدتروریسم و خواهان صلح عادلانه از ایران و کشورهای مختلف جهان روزهای 24 و 25 اردیبهشت‌ماه در سالن سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد.
 

انتهای پیام/
 

کد خبر 37034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha