به گزارش خبرگزاری شبستان مردم اتحادیه اروپا به زودی در یک همه پرسی بزرگ شرکت خواهند کرد به همین جهت لازم است تا نقطه نظرات و نوع نگاه آنها در خصوص این انتخابات بزرگ که گویی 400 میلیون نفر در آن شرکت خواهند کرد بیشتر مورد بررسی قرار گیرد به همین منظور به بررسی اجمالی نظرات هفت کشور پرجمعیت اروپا که دو عضو دائم شورای امنیت نیز در میان آنها هستند را ضروری دانستیم :
بریتانیایی های خوشبین
بحران اقتصادی ضربه شدیدی به بریتانیا وارد آورد. بطوریکه درسال 2009 رشد اقتصادی 5.2درصد کاهش یافت اما در سال 2014انتظار می رود افزایش رشد اقتصادی تا 2.9درصد باشد. نتیجه این میزان رشد تغییر دیدگاه مردم نسبت به اوضاع اقتصادی و وضع معیشتی است و به اعتقاد 43درصد آنها اقتصاد کشور درسال 2014رو به روشد بوده است که نسبت به نظر سنجی سال گذشته میزان رضایتمندی 28 واحد افزایش یافته است.
45درصد مردم بریتانیا انتظار دارند این رشد ادامه یابد که این نشانگر افزایش 23درصدی میزان خوشبینی است.علاوه بر آن، میزان بدبینی ها رو به کاهش است، چنانکه تنها 17% مردم انتظار بد تر شدن اوضاع را دارند که این پایین ترین میزان در میان هفت کشور مورد بررسی است. چشم انداز اقتصاد بهبود یافته بریتانیا می تواند باعث افزایش حمایت ها از طرح اروپای واحد افزایش شود. د رواقع نگرش بیش از نیمی از مردم بریتانیا نسبت به اتحادیه اروپا نظر مثبت است. در انگلستان اعتقاد به یکپارچگی اقتصادی به خصوص در میان جوانان تا 15 واحد افزایش را نشان می دهد.
مردم لهستان اروپای متحد را دوست دارند
در میان کشور های بررسی شده،مردم لهستان نسبت به سایرین به تمام ابعاد اروپای متحد تعهد بیشتری دارند. از هر ده شهروند لهستانی ده نفر آن ها نسبت به پارلمان اروپا دیدگاه مساعد دارند که این میزان بطور میانگین درمقایسه با شش کشور دیگر 51درصد بیشتر است. شاید دلیل این رضایتمندی به اقتصاد مربوط باشد چنانکه به عقیده تقریبا نیمی از مردم یکپارچگی اقتصادی اروپا باعث تقویت اقتصاد کشورشان شده است که این میزان در دیگر کشورها به طور متوسط تنها 32 درصد است.
بیش از نیمی از مردم لهستان به پارلمان اروپا، کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا رای مثبت داده اند. اما لهستانی ها بر سر موضوع قدرت گرفتن بیشتر اتحادیه اروپا اختلاف نظر عمده دارند 44درصد آنها موافق و 41 درصد مخالفند که در مقایسه با شش کشور دیگر، پایین ترین میزان مخالفت با پارلمان اروپایی متحد است.
ایتالیایی ها ناراضی اند
ادامه یافتن مشکلات اقتصادی ایتالیا و اختلال در عملکرد سیاستمداران این کشور باعث تداوم نارضایتی عمومی در سرتاسر این کشور شده است. فقط 9% ایتالیایی ها معتقد اند کشورشان در وضعیت مناسبی قراردارد. تقریبا تمام مردم ایتالیا عملکرد اقتصادی کشور شان را ضعیف توصیف کرده اند که این موضوع واقعیت دارد. به گزارش صندوق بین المللی پول اقتصاد ایتالیا در سال گذشته 1.9درصد افت داشته و درسال 2014 تنها 0.6 رشد خواهد داشت. در واقع حدود یک سوم مردم پیش بینی می کنند اوضاع اقتصادی در یک سال آینده بدتر شود و به نظر دوسوم دیگر این وضعیت برای نسل بعدی بهتر از شرایط فعلی نخواهد بود. در میان کشور های موضوع بررسی ایتالیایی ها نسبت به یکپارچگی اقتصادی از همه بدبین تر بودند. به اعتقاد سه چهارم آنها یکپارچگی اقتصادی باعث تضعیف اقتصاد ایتالیا است. نصف مردم این کشور نسبت به پارلمان اروپا نظر منفی داشتتند و ایتالیا از لحاظ میزان نارضایتی در رتبه دوم بعد از یونان قراردارد. علاوه بر این 44 درصد آنها موافق کنار گذاشتن واحد پول مشترک اروپایی و استفاده مجدد از لیره هستند که این میزان نسبت به سال گذشته 19 واحد افزایش داشته است. در این بررسی ایتالیا تنها کشور حوزه یورو است که در آن کمتر از نیمی از مردم موافق حفظ این واحد پولی هستند.
رضایت آلمانی ها از اوضاع اقتصادی
در مقایسه با دیگر کشور های اروپایی مردم آلمان نسبت به اقتصاد کشورشان از همه خوشبین تر ند و از پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا رضایت دارند.75 درصد آلمانی ها از عملکرد اقتصادی کشور رضایت داشته و 31 در صد بیش ازمردم دیگر کشور ها عقیده دارند یکپارچگی اقتصادی با بقیه کشور های اروپا رشد اقتصادی بیشتری برای آلمان به ارمغان آورده است.
حدودا 59درصد آلمانی ها از مسیر رو به رشد کشور راضی هستند وبه نظر 85درصد آنها اقتصاد آلمان خوب است. به گزارش صندوق بین المللی پول از سال 2010 آلمان نسبت به دیگر کشور های حوزه یورو عملکرد بهتری داشته است. دو سوم مردم آلمان به اتحادیه اروپا و یکپارچگی نظر مساعد دارند اما در شش کشور دیگر تنها نیمی از جمعیت چنین دیدگاهی دارند. با این وجود کمک های مالی بیش از حد کمیسیون اروپا به دیگر کشور های عضو موجبات نارضایتی مردم آلمان را فراهم ساخته است.
فرانسوی ها افسرده اند
اوضاع اقتصادی فرانسه باعث افسردگی مردم این کشور شده و سال گذشته فقط 9درصد آنها روند اقتصادی کشور را خوب توصیف کرده اند که امسال این میزان به 12 درصد رسیده است. مردم در یونان، ایتالیا و اسپانیا نیزچنین دیدگاهی دارند. فرانسوی ها در مورد سیر نزولی رشد اقتصادی در یک سال آینده بسیار بدبین هستند و به نظر 48 درصد آن ها این وضعیت بدتر خواهد شد. آن ها عقیده دارند وضعیت اقتصادی کودکان امروز و نسل آینده بسیار بد تر از پدر و مادر هایشان خواهد بود که این ارزیابی منفی از چشم انداز نسل بعدی در میان مردم فرانسه بیش از 6 کشور دیگر بود.
مردم یونان نظر خوبی نسبت به اتحادیه اروپا ندارند
اوضاع بحران زده اقتصادی یونان و افزایش بدهی ها ی این کشوربه اتحادیه اروپا و همچنین افزایش فشار ها، مردم یونان از این اتحادیه دل خوشی ندارند.به طوریکه فقط 17 درصد مردم دید مثبتی به بانک اروپا دارند و عموم مردم نسبت به عملکرد کمیسیون و پارلمان اروپا نظر مثبتی ندارند.
در میان این هفت کشور مردم یونان بیش از بقیه با سیاست های اتحادیه اروپا مخالف بوده اند. در یونان از هر ذه نفر هشت نفر از نفوذ اتحادیه اروپا بر زندگی روزمره خود ناراضی اند که در بقیه کشور ها این میزان کمتر است.همچنین 85درصد و بیش از شهروندان یونان نسبت به ناکارآمدی اتحادیه اروپا اعتراض دارند.
اسپانیا در انتظار بهبود اوضاع
مردم اسپانیا نسبت به اقتصادی کشور خوشبین نبودند اما اکنون به نظر وضعیت رو به بهبود است. تنها 8 درصد اسپانیایی ها می گویند کشور از نظر اقتصادی در جایگاه خوبی قرار دارد اما اکنون یک سوم مردم امید به بهتر شدن وضع معیشتی خود دارند. ولی این مردم از نظر میزان خوش بینی نسبت به آینده اقتصادی بعد از مردم بریتانیا در رتبه ی دوم قرار می گیرند.
در سال 2013 از نظر 21درصد مردم اسپانیا اقتصاد رو به افول بود که این میزان نسبت در سال 2012 حدود 26درصد کاهش یافته است. با این حال به عقیده 93درصد مردم بیکار مشکل بزرگ ملی محسوب می شود . سه چهارم (حدود 75درصد)آن ها نگران بدهی های عمومی هستند 74درصد آنها و دغدغه نابرابری طبقاتی را دارند. درحالی که میزان استقبال مردم اسپانیا از اتحادیه اروپا نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری ندارد اما علیرغم اینکه حدود نیمی از جمعیت جوان این کشور بیکار هستند میزان حمایت از اتحادیه اروپا در میان قشر جوان 18تا 29 ساله از 46درصد به 58درصد رسیده است. شایان ذکر است که 68درصد اسپانیایی ها تمایل به حفظ واحد پول مشترک اروپا دارند.
نظر شما