کشتار مسلمین در مسجد به اسم تلاش برای صلح!!!

خبرگزاری شبستان: ‌گاه در میان انگیزه‌های جنگ نام دین و خدا نیز آورده می‌شود! نمونه این انگیزه را می‌توان در قرون وسطی و امروز در منطقه دید که عده‌ای به نام خدا به مساجد پا گذاشته و مسلمانان را در نماز می‌کشند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، هجدهمین همایش بزرگداشت ملاصدرا با عنوان "فلسفه و صلح جهانی" صبح امروز پنجشنبه، یکم خرداد در مجتمع آدینه تهران کار خود را آغاز کرد.
بنابراین گزارش، آیت الله سیدمصطفی محقق داماد، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی در این همایش با موضوع "حکمت متعالیه و آرامش بشری" سخنرانی کرد و گفت: جنگ و خونریزی و آدم کشی به معنای عام کلمه همزاد انسان است یعنی از روز آغاز پیداش بشر آدمکشی نیز آغاز شده است که در منابع دینی و قرآن به داستان دو فرزند آدم در این راستا اشاره شده است.
وی با بیان اینکه این داستان پیام مهمی دارد، اظهار کرد: نخستین پیام آن این است که دیگرکشی و عدم تحمل دیگری در نهاد آدمی نهفته است اما پیام دوم این داستان این است که هر دو ابن آدم هستند یکی مظهر خشونت و خونریزی و دیگری سمبل و الگوی تحمل، صبوری و خردمندی. آن برادر خردمند در برابر خود بیان می کند اگر تو دستت را برای تجاوز به سوی من دراز کنی من به کشتن تو دست دراز نمی کنم.
آیت الله محقق داماد ادامه داد: استنباط من از تعبیر این قسمت از آیه قرآن آن است که این برادر خردمند به یک اصل حقوق کیفری اشاره می کند که امروز دنیای پیشرفته معاصر بر آن صحه می گذارد و آن دفاع متناسب است یعنی همواره باید مقابل هجوم را گرفت. اما پیام سوم این داستان آن است که این موضوع نزاع دینی است و انگیزه دینی درون خود دارد؛ حسادت، درون خانگی است و ریشه دینی دارد و این داستان نشان می دهد خشونت بشری همزاد انسان است و هر لحظه به شکل هایی همچون نزاع های قومی، مالی و جاه و مقامی خود را نشان داده تا امروز که به صورت تکنولوژی خود را به نمایش گذاشته است.
استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در میان انگیزه های زشتی که در تهاجمات ابتدایی وجود دارد، گاه انگیزه ای به نام دین و خدا ظهور و بروز می یابد، عنوان کرد: نمونه این انگیزه را می توان در قرون وسطی مشاهده کرد و امروز نیز در منطقه ما و کشورهای اطراف که عده ای به نام خدا به مساجد پا گذاشته و مسلمانان را در حال نماز به خاک و خون می کشند، در این موضع دو گروه به جان هم می افتند اما با خیالات و برداشت های شخصی که از دین دارند در حالی که وقتی این موضوع را در میان آنها واکاوی می کنیم با جهل و کج اندیشی دینی مواجه می شویم.
وی بیان کرد: ملاصدرا فیلسوف عرفان، فیلسوف برهان و فیلسوف قرآن است و در سه جای مختلف از جمله در مقدمه اسفار و حدیث شریفی در اصول کافی با این مضمون که مومن باید بصیرت داشته باشد به مسئله صلح اشاره می کند.
آیت الله محقق داماد تاکید کرد: در حال حاضر باید دید حکمت متعالیه و فلسفه به نحو عملی چه پاسخی برای مسئله صلح و فلسفه دارد؛ عشق به صلح خواهی را حکما حل کرده و دغدغه آنها بوده است همین که آنها اعلامیه حقوق بشر را می نویسند، یعنی دم از کرامت و حق بشری می زنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ملاصدرا راه حلی دارد و طبق این راه حل می گوید قرآن در چند جای مختلف به انسان ها گفته است خدا دو چیز را در کنار هم به بشر داده است یکی کتاب و دیگری حکمت؛ کتاب یعنی مجموعه های وحیانی دینی و حکمت یعنی عقل عملی، تعقل، اندیشیدن، خردمندی و خردورزی و ملاصدرا اینطور برداشت می کند که این دو مسئله همچون دو بال برای یکدیگر هستند که اگر یکی حذف شود کبوتر به زمین می خورد.
شایان ذکر است، این همایش عصر امروز با سخنرانی غلامحسین ابراهیمی دینانی به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/

 

کد خبر 369824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha