بی توجهی بخش خصوصی به علم جغرافیا

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیته برنامه ریزی علوم جغرافیا با بیان اینکه علوم جغرافیا در بخش خصوصی می‌تواند در توسعه و اشتغال موثر باشد گفت: علوم جغرافیا از بخش خصوصی غافل است.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان لنگرود : دکتر محمدرضا حافظ نیا رئیس کمیته برنامه ریزی علوم جغرافیا در نشست مشترک اعضای کمیته برنامه ریزی علوم جغرافیا که امروز(31 اردیبهشت )در مجتمع آموزشی و رفاهی سردارجنگل چمخاله لنگرود برگزار شداظهار کرد : علم جغرافیا دارای مشکلاتی است که امروزه دغدغه های این علم نسبت به گذشته کاهش یافته است.
 

وی به سه مشکل علم جغرافیا در بخش دولتی و حکومتی مشترک جهان پرداخت وگفت: فلسفه علم جغرافیا، هویت شخصی که در این علم مشغول تحصیل است و کاربرد علم جغرافیا از جمله مهمترین مشکل جهانی علم جغرافیا است.
 

حافظ نیا با اشاره به فلسفه علم جغرافیا تصریح کرد: جغرافیا سپهر معرفتی و علم قانون اساسی آن است، فلسفه درعلم جغرافیا با فلسفه علم جغرافیا تفاوت دارد.
 

وی افزود: چیستی، چرایی علم، هسته شناسی علم، معرفت شناسی علم، هدف غایی روش علمی و.. . از جمله مهمترین ساختار شناسایی علم است که باید مورد توجه اندیشمندان این علم قرار گیرد تا فلسفه علم جغرافیا را مدون نکنیم از سرگردانی‌ها در این علوم خارج نخواهیم شد.
 

رئیس کمیته برنامه ریزی علوم جغرافیا در این نشست به هویت در این علم پرداخت و اذعان کرد: یکی از مشکلات این علم، نداشتن هویت است افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند اعتماد به نفس در برابر اینکه بگویند مشغول تحصیل در علوم جغرافیا هستند را ندارند چون این علم در اذهان مردم رشته پایینی است.

 

وی ادامه داد: افرادی که مشغول تحصیل این رشته هستند به تحول روحی نیازمندند چرا که به اعتماد به نفس این افراد در اجتماع ضربه وارد شده است اما خوشبختانه امروزه این علم رو به سوی تحول بوده و نسبت به گذشته بهتر شده است.
 

حافظ نیا به مشکل سوم علوم جغرافیا که کاربرد جغرافیاست اشاره کرد و گفت: علوم جغرافیا کاربرد خوبی دراجتماع ندارد و از استفاده پتانسیل‌های بخش خصوصی و اشتغال غافل است درصورتی که رشته‌های مانند پزشکی و حقوق و .. . برای پیشرفت اهداف خود به بخش خصوص سرویس دهی می‌کنند.
 

وی با اشاره به مقطع دکترا علوم جغرافیا گفت: مقطع دکترا، مقطع تولید علم و تولید معرفت نظری است در تولید علم شما اساتید و اندیشمندان علوم جغرافیا باید آینه یکدیگر باشید یعنی نکات ضعف و قوت علمی را به یکدیگر تذکر داده و باعث پیشرفت یکدیگر شوید.

 
پایان پیام /

 

 

کد خبر 369650

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha