علیرضا جانبازی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مازندران، امروز (19 اردیبهشت) ایجادتحول در زمینه کتاب خوانی را منوط به تلاش و همتی در جهت نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه عنوان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: کتابخوانی باید به عنوان یک فضیلت در سطح جامعه مطرح شود، اگر مجموعه هایی برای نهادینه کردن هنجارهای اجتماعی تلاش می کنند، بایستی سعی کنند که مطالعه را نیز به عنوان یک هنجار اجتماعی و یک فضیلت مطرح کنند.
وی، وجود کتابخانه ها در مساجد را امری ضروری و بسیار لازم برشمرد و اظهار کرد: تاسیس کتابخانه در دل مساجد بر اساس سیره نبی مکرم اسلام(ص) است، زیرا این امر نشان می دهد که مسجد، هم کنش های دینی افراد را سامان می دهد و هم کنش های رفتاری آنان را همان گونه که بینش دینی مردم برای پیامبر(ص) اهمیت داشت، رفتاردینی آنان نیز برایشان مهم بود، بنابراین کتابخانه های مساجد به عنوان جزء لاینفک مسجدها باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
جانبازی، کتابخانه را پایگاه معرفت دانست و افزود: عبادت بدون معرفت، عبادت نیست و کسانی که اهل نماز و عبادت هستند باید معرفت لازم را داشته باشند و کتابخانه به عنوان پایگاه معرفت، باید در کنار مساجد باشد تا اهل مسجد معرفت خود را از طریق مطالعه بالا ببرند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه کتابخانه یک نیاز فرهنگ عمومی را در همه اقشار برطرف می کند، ابراز کرد: افراد در هر سطح علمی که باشند نیاز به مطالعه دارند و وجود کتابخانه ها در کنار مساجد با وجود حضور اقشار مختلف مردم با سطح علمی گوناگون در مسجد،موجب رفع این نیاز آنان می شود.
وی گفت: کتاب هایی باید در کتابخانه های مساجد باشد که از طیف سنی کودک تا علما و روحانیان را پوشش دهد و درموضوعات مسائل اخلاقی، تربیتی ، اجتماعی و سیاسی باشد.
جانبازی با اشاره به اینکه مطالعه و عبادت دو امر عجین شده در کنار یکدیگر هستند، اذعان کرد: همه مساجد باید دارای مراکز فرهنگی باشند و یکی از این مراکز فرهنگی کتابخانه های مساجد هستند که دربصیرت افزایی قشر جوان و نوجوان تاثیر به سزایی دارند.
پایان پیام/
نظر شما