حجت الاسلام سید محمد رضا حسن زاده طباطبایی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، در ادامه مبحث جریان شناسی مسیحیت معاصر و نقش آنان در مناسبات بینالمللی گفت: مسیحیان آیینهای مختلفی دارند که درکلیساها و دیگر فرقههای مسیحی اجرا میکنند.
وی افزود: رازهای هفتگانه، ساکرامنتها یا هفت آیین مقدس،از جمله این آیئن هاست که از ویژگیهای مسیحیان میباشد.
پژو هشگر ادیان و فرق ادامه داد: از فرقههای مختلف مسیحی کاتولیک، ارتدوکس و پروتستان، کاتولیکها تمام این هفت آیین را قبول داشته و ارتدوکسها نیز در برخی از موارد با کاتولیکها اختلاف نظر و پروتستانها نیز تنها دو سه مورد از آیئن های هفت گانه را پذیرفته و بقیه را رد می کنند.
حجت الاسلام طباطبایی تصریح کرد: این آیینهای هفتگانه عبارتند از: غسل تعمید، تایید، توبه یا اعتراف، عشای ربانی یا شام آخر، ازدواج، تدهین و درجات مقدس که هر کدام در نزد مسیحیان اهمیت ویژه ای دارند.
وی اظهار داشت: کسی که مسیحی میشود یا نوزاد مسیحیای که به دنیا میآید یا از یک فرقه به فرقه دیگری میرود، غسل تعمید میکند،روش اجرای آن نیز در بین مسیحیان مختلف فرق می کند.
پژو هشگر ادیان و فرق یادآور شد: در آیین تایید، وقتی که فرد به سن تکلیف رسید یعنی در سیزده سالگی، کشیش آمده و حکم تایید را برای فرد تازه بالغ شده انجام می دهد. کشیشها سر مکلف را مسح و دعایی میخوانند تا ایمان فرد تایید شود تا بعد از غسل تعمید، فیوضات و عنایات خدا را بیشتر درک کند.
حجت الاسلام حسن زاده طباطبایی ابراز داشت: اعتراف و توبه دیگر آیین هفتگانهای است که طبق آن، فرد گنهکار نزد کشیش رفته و پشت در اتاقکی به گناه خود اعتراف کرده و بخشیده میشود، یا به صورت حضوری در مراسمی عمومی، در جمع حضار و در ملأ عام، به گناهان گذشته خود برای همگان اعتراف میکند.
وی در ادامه به آیین عشای ربانی اشاره کرد و گفت: تمامی فرقههای مسیحی آیین عشای ربانی را دارند، آنان روزهای یکشنبه در قالبهای مختلف، مراسم عشای ربانی یا شام آخر که یادبود حضرت مسیح علیه السلام است را برگزار میکنند چرا که در کتاب مقدس و انجیل آمده است در این شب حضرت مسیح آمد و شرابی به حواریون داد و فرمود: این را بخورید که خون من است، سپس نانی را تکه تکه کرد و بین حواریون تقسیم نمود و فرمود: این را بخورید که جسم من است، در قرن های بعد مسیحیان کاتولیک تصویب کردند که هرکس که این نان و شراب را می خورد حقیقتا جسم و خون او، به جسم و خون حضرت مسیح تبدیل میشود.
پژو هشگر ادیان و فرق خاطر نشان ساخت: یقینا حضرت مسیح علیه السلام با حواریون جلساتی داشتهاند، اما غیر ممکن است که یک پیامبر الهی به اوصیای خود شراب که حرام بوده است را بنوشاند، امام صادق علیه السلام فرموده اند: ما بعث الله نبیا الا بتحریم الخمر. بنا بر این، این گزارشی که در انجیل متی آورده شده، صحیح نیست.
حجت الاسلام حسن زاده طباطبایی ادامه داد: آیین ازدواج از دیگر آیینهای هفتگانه است که همه فرقهها آن را با کمی تفاوت قبول دارند، رهبانیت، تجرد و ازدواجگریزی مسالهای است که در نامههای پولس آمده و آن را پولس وارد مسیحیت کرده است. پولس همان شخصی بود که مسیحیت را از مسیر اصلی خود منحرف کرد و در برابر وصی حضرت مسیح علیه السلام یعنی جناب پطرس قرار گرفت.
وی افزود: پولس فرد مجردی بود که در یکی از نامه های خود می گوید بیوه زنان را سفارش می کنم که چون من مجرد بمانند و علت این سفارش را اینگونه بیان می کند که زن منکوحه یا متاهل تلاش می کند تا به جای مسیح، همسر خود را خشنود کند، اما زن باکره تلاش میکند تا خدواند را خشنود سازد و به همین جهت می گوید ازدواج کراهت دارد.
حجت الاسلام طباطبایی تصریح کرد: یکی از قوانین کلیسای کاتولیک این است که اگر کشیشان ازدواج کنند از مقام کشیش نمی توانند ارتقا یابند و از رسیدن به مقام اسقفی محروم میشوند، در غیر این صورت اگر کشیش مجرد بماند، می تواند در مقام روحانی خود رشد کرده و به مقام اسقفی، کاردینالی یا پاپی ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه آنها معتقدند که اگر فرد مجرد باشد، نگاه دنیایی دارد، ابراز داشت: بر اساس کتاب آسمانی مسیحیان، ضمن این که ازدواج امر مقدسی است و تعدد زوجات نیز در عهد عتیق آمده است، اما عملا آن را رد می کنند.
پژوهشگر ادیان و فرق اذعان کرد: درجات مقدس ششمین مورد از ساکرامنتها یا رازهای هفت گانه است، درجات مقدس همان مراتب روحانی است که مقامات آن به ترتیب از پایین ترین مقام به بالاترین مقام عبارتند از: شماس، شبان، کشیش، اسقف، کاردینال و پاپ ارتقا می یابد.
حجت الاسلام طباطبایی ادامه داد: تمام این مقامات روحانی، در نزد کاتولیک ها مقدس است، در ارتدوکسها برخی از مقامات مقدس بوده و در پروتستانها فقط مقام شبانی و کشیشی را قبول داشته و برای بقیه ارزشی قایل نمیباشند.
وی یادآور شد: تدهین نیز، آخرین آیین هفت گانه است، در این آیین کشیش کسی که مرده و رو به قبله است را روغن مالی کرده و بالای سرش می نشیند تا فرد آمرزیده شود. این امر تنها در کلیسای کاتولیک انجام میشود و فرقه ارتدوکس و پروتستان آن را قبول ندارند.
پژو هشگر ادیان و فرق در پایان گفت: این آیئن های هفت گانه شاید از بار معنایی بالایی برخوردار نباشند اما در نزد مسیحیان با توجه به روشهای مختلف اجرا در بین فرقه های مسیحیت اما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما