به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا جمیع دوستی امروز صبح (29 اردیبهشت) در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی اظهار داشت: در سال گذشته از مجموع 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات کشور به افغانستان، خراسان جنوبی 700 میلیون دلار را به خود اختصاص داده است و این درحالیست که صادرات به افغانستان، در کشور کاهش 5 درصدی داشته است اما این استان، افزایش 60 درصدی صادرات به افغانستان را داشته است.
وی ادامه داد: تکمیل جاده مرزی ماهیرود به فراه افغانستان و تخصیص اعتبار برای آن، بازسازی و تعریض جاده مرزی سربیشه به مرز رسمی ماهیرود با رویکرد ترانزیت، تخصیص اعتبار به سایت مجتمع گمرک استان و تامین منابع انسانی و تفویض اختیارات رویه های گمرک، تسهیل امور مربوط به واردات دام از بازارچه مرزی دوکوهانه و صدور مجوز کشتار، تسریع در تصویب و راه اندازی نمایندگی وزارت امور خارجه در بیرجند و همچنین کنسولگری ایران در ولایت فراه افغانستان و کنسولگری افغانستان در بیرجند، پیگیری در زمینه اخذ مصوبه تبدیل بازارچه مرزی یزدان به گمرک رسمی و رونق مبادلات تجاری از این معبر از جمله انتظارات استان از سازمان توسعه تجارت ایران است.
علی رضایی معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در خراسان جنوبی 4 بازارچه فعال وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه مرزی رسمی خراسان جنوبی، میل 78 است، افزود: فرودگاه بین المللی بیرجند نیز به عنوان مرز هوایی این استان محسوب می شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه محور اول توسعه در برنامه پنجم توسعه، بحث بازرگانی است، اظهار داشت: اما در خراسان جنوبی بیشترین اشتغال در بخش خدمات بوده است.
وی با اشاره به وجود بیش از460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان گفت: امیدواریم برای توسعه تجارت استان از این مزیت بیشتر بهره مند شویم.
رضایی ادامه داد: در بحث صادرات محصولات برند دار استان، باید بیش از پیش تلاش شود و ظرفیت های این استان نیازمند توجه است.
وی اظهار داشت: باید تلاش شود مرزنشینان استان، استفاده کافی از مباحث مرزی و تسهیلات قانونی داشته باشند و باید موانع پیش روی مرزنشینان، مورد بررسی قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما