فرقه پروتستان، فعال‌ترین جریان ضد اسلامی در فرقه‌های مسیحی

خبرگزاری شبستان: پژو هشگر ادیان و فرق گفت: فعال‌ترین جریان ضد اسلامی در فرقه‌های مسیحی،‌ همان فرقه پروتستان است که در سال های اخیر جریان فعالیت‌های ضد اسلامی را در دنیا رهبری می‌کند.

حجت الاسلام سید محمد رضا حسن زاده طباطبایی پژوهشگر ادیان و فرق در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به اهمیت اسلام و ضرورت تبلیغ آن برای دیگر ادیان در عرصه بین الملل گفت: در یک تقسیم بندی جامع، مسیحیت به سه گروه و فرقه کاتولیک، پروتستان و ارتدوکس تقسیم می شوند.


وی افزود: مسیحیت رایج در گذشته فرقه کاتولیک بوده است که الان کاهش یافته‌اند. این فرقه پیشینه خود را از زمان پیدایش مسیحیت و حضرت مسیح(ع) می‌داند. هویت کاتولیک ها به جناب پطرس، حواری حضرت مسیح برمی گردد، حواریون 12 نفر بودند که از این 12 نفر شخصیت اصلی و جانشین حضرت مسیح همین جناب پطرس بوده است. نام اصلی ایشان شمعون بوده و در منابع اسلامی حضرت شمعون یا همان پطرس، جد مادری امام زمان(عج) شناخته شده که به نام شمعون لقب گرفته است.


پژوهشگر ادیان و فرق ادامه داد: درهمین راستا خود حضرت مسیح جناب شمعون را از میان یاران مشهور خود به عنوان جانشین انتخاب کرد.


وی اذعان کرد: در انجیل متی فصل 16 در عبارات 18،19، آمده حضرت مسیح به جناب پطرس به عنوان شخصی که ایمان محکمی همچون صخره دارد، گفته است بعد از من تو مسئول و جانشین هستی. کلیسای خود را بر این صخره بنا می کنم و درهای جهنم برآن استیلا نخواهد یافت، ایشان پطرس را ملاک حلال و حرام ذکر می‌کند. در این زمان و در این عبارت منقول از حضرت مسیح علیه السلام، برای نخستین بار واژه کلیسا به کار رفت. لذا کاتولیک‌ها اولین اسقف را جناب پطرس می‌دانند.


حجت الاسلام طباطبایی افزود: در حال حاضر در واتیکان که کشوری است در شهر روم، پایتخت ایتالیا، کلیسای بزرگی قرار دارد که کاتولیکها مرکزیت خود را در آنجا قرار داده اند چرا که قبر حضرت پطرس نیز در آن نقطه واقع شده است.


پژو هشگر ادیان و فرق اظهار داشت: خود واژه کاتولیک نیز به معنی جامع، کامل و فراگیر است. چرا که همواره در حال گسترش بوده و آمار قابل توجهی داشته است که در حال حاضر تعداد آنها نسبت به جمعیت مسلمانان جهان کاهش یافته است.
 

وی یادآور شد: مسیحیت کاتولیک همان مسیحیتی است که به جنگ‌های صلیبی و دادگاه‌های تفتیش عقاید، در طول تاریخ مشهور بوده و اشکالات زیادی به مسیحیت کاتولیک وارد است. امروزه می‌توان مسیحیت کاتولیک را مسیحیت سنتی محسوب کرد و دیگرکاتولیک‌ها همچون گذشته با اسلام به مبارزه نمی‌پردازند.


حجت الاسلام طباطبایی خاطرنشان ساخت: وقتی کاتولیک ها به اوج رسیدند در قرن یازدهم فرقه جدیدی درسال 1054 میلادی به نام ارتدوکس از آن‌ها به دلایل زیادی از جمله اختلافات اعتقادی، سیاسی، آئینی و ... در مناطق شرقی خاورمیانه و شمال آفریقا منشعب شده و به وجود آمد. این عوامل تاریخی، اقتصادی و اعتقادی سبب شد تا کلیسای ارتدوکس خود را از کلیسای کاتولیک جدا کنند.


غالب مسیحیان سنتی موجود در کشورهای اسلامی، ارتدوکس هستند


پژوهشگر ادیان و فرق ابراز داشت: ارتدوکس‌ها اعتقاد دارند عقیده آن‌ها درست‌تر از کاتولیک هاست و خود را از آنها جدا می دانند. رهبرکاتولیک‌ها به صورت واحد پاپ نام دارد ولی رهبر ارتدوکس ها به جهت تعدد پاتریارک نامیده می‌شود. ارتدوکس‌ها بیشتر در مناطق مسلمان نشین سکونت داشتند. لذا غالب مسیحیان سنتی موجود در کشورهای اسلامی، ارتدوکس هستند.
 

وی افزود: همچنین مسیحیان اصیل ایرانی، لبنانی ، سوریه و مصر نیز ارتدوکس بوده و قبطی ها نیز جزو مسیحیان ارتدوکس محسوب می شوند.
 

حجت الاسلام حسن زاده طباطبایی با اشاره به این اینکه ارامنه نیز یک قوم هستند گفت: ارامنه نیز مانند قوم فارس و ترک و ... .یک قوم بوده و لذا ارمنی لزوما به معنی مسیحی نیست. ارمنی ها هم می‌توانند مسیحی باشند هم مسلمان، با توجه به این‌که در ایران فرقه‌های متعددی داریم، اما بیشتر ارامنه جزو مسیحیان ارتدوکس هستند.


پژوهشگر ادیان و فرق ادامه داد: مسیحیان پروتستان تلاش دارند تا ارتدوکس‌ها را پروتستان کنند و در برخی موارد نیز موفق شده‌اند و این تهاجم فرهنگی سبب شده تا گاه یک ارمنی ارتدوکس، مسیحی پروتستان شود.


وی خاطر نشان ساخت: فرقه مهم دیگر پروتستان است که در سال 1517 میلادی توسط مارتین لوتر پایه گذاری شد، هر چند پیش از وی نیز کسانی مدعی اصلاحات در کلیسای کاتولیک بودند اما مارتین لوتر میوه آن را چید و به عنوان رهبر فرقه پروتستان شناخته شد.


اعتراض مارتین لوتر به آیین های هفت گانه مسیحیت


حجت الاسلام طباطبایی عنوان کرد: مارتین لوتر در ابتدا آیین های هفتگانه مانند آیین توبه را مورد اعتراض قرار داد چرا که معتقد بود کشیش جایگاه بخشش ندارد و فقط خدا می تواند ببخشد. مساله دیگری که مارتین لوتر به آن اعتراض کرد،‌ امر بهشت فروشی بود، بر این اساس مسیحیان کاتولیک برای تکمیل و بنای ساخت کلیسای سنت پیتر، در قبال دریافت مبلغی از مردم، قسمتی از زمین بهشت را به آنان واگذار می کردند که این امر مورد اعتراض مارتین لوتر قرار گرفت.


وی اذعان داشت: کاتولیک‌ها قرائت و ترجمه کتاب مقدس را برای مردم عادی ممنوع می دانستند. اما مارتین لوتر در پی اعتراض های خود،‌ خودش ترجمه جدیدی از کتاب مقدس را به زبان آلمانی ارائه کرد و در اختیار مردم قرار داد.


همچنین مارتین لوتر به طور کلی نود و پنج مورد از آیین‌های رفتاری کلیسای کاتولیک را در کلیسای پروتستان مورد انتقاد قرار داد که به بیانیه نود و پنج ماده‌ای مارتین لوتر مشهور شد، پروتستان‌ها با اعلام این اعلامیه از کلیسای کاتولیک جدا شدند که در حال حاضر اکثر مسیحیان فعال تکفیری، مسیحیان پروتستان هستند که اعمالی چون قرآن سوزی، تبلیغ علیه اسلام در ماهواره، انتشار کاریکاتور علیه پیامبر اسلام و ... را انجام می‌دهند.


پژوهشگر ادیان و فرق ابراز داشت: فرقه کاتولیک و ارتدوکس در این اواخر رابطه خوبی با مسلمانان پیدا کرده اند، اما پروتستان‌ها این‌گونه نبوده‌اند.

امروزه آتش اختلافات و جنگ‌افروزی های در عراق، افغانستان، کشورهای اسلامی و ... توسط پروتستان ها انجام می شود. به عبارت دیگر از این سه فرقه مسیحیت، ماموریت جنگ های صلیبی مدرن علیه مسلمانان را فرقه پروتستان بر عهده گرفته و مدیریت می کند. مسیحیان صهیونیسم نیز بیشتر از این جریان هستند.
 

وی اذعان کرد: از حیث جغرافیایی فرقه کاتولیک بیشتر در جنوب اروپا، ارتدوکس در خاورمیانه، روسیه و شمال آفریقا، و پروتستان‌ها نیز در شمال اروپا مثل انگلیس، و آمریکای شمالی سکونت دارند و امروزه در مناسبات سیاسی بین المللی پروتستان‌ها حاکم هستند، لذا می بینیم بیشترین حمایت از اسرائیل نیز توسط همین فرقه مسیحی صورت می گیرد.


مدیریت جریان های تندروی اسلامی وهابیت و طالبان توسط فرقه پروتستان


حجت الاسلام حسن زاده طباطبایی خاطر نشان ساخت: کما این که کشور جعلی اسرائیل توسط مسیحیان پروتستان انگلیس پایه گذاری شد و اکنون نیز توسط پروتستان های انگلیس و آمریکا مورد حمایت قرار می‌گیرد امروزه حتی جریان‌های تندروی اسلامی همچون طالبانیسم و وهابیت نیز توسط فرقه پروتستان مدیریت و هدایت می‌شود.


پژو هشگر ادیان و فرق بیان داشت: این‌ها سه فرقه اصلی و عمده مسیحیت بودند که آگاهی از آن‌ها و عقایدشان به ما در تحلیل مسائل بین‌المللی کمک شایانی می‌کند اما فرقه‌های مسیحی تنها به این موارد خلاصه نمی‌شوند چرا که تعداد آنها بسیار متعدد و فراوان است.


وی در پایان گفت: اما آن‌چه مهم است این است که بدانیم از بین همه این‌ها معارض‌ و فعال‌ترین جریان ضد اسلامی در فرقه‌های مسیحی،‌ همان فرقه پروتستان است که در سال های اخیر جریان فعالیت‌های ضد اسلامی را در دنیا رهبری می‌کند.


پایان پیام /
 


 

کد خبر 368752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha