حجتالاسلام صادق گلزاده، محقق و پژوهشگر در حوزه دین با تاکید بر محور قرار گرفتن مساجد در طرح ها و برنامه های فرهنگی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مسجد، کانون فرهنگ، اجتماع، سیاست، انس و الفت و مکان وحدت و مودت به شمار می آید که با نیت خدایی باید در آن حضور یافت و برنامه های دینی را برنامه ریزی کرد.
وی اظهار کرد: محور قرار گرفتن مسجد در عصر پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) به علت آنکه در آن زمان، مکانی برای انجام امورات اجتماعی و سیاسی آن عصر نبوده است نیست، بلکه قداست و معنویت مسجد موجب شد بود که مکانی برای حل و فصل امورات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی باشد و در حال حاضر هم با حفظ شأن و قداست مسجد می توان از این ظرفیت و قداست بهره برداری کرد.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون اقدامات قابل توجه ای در زمینه اقتصاد و فرهنگ از سوی مساجد صورت گرفته است ولی امسال باید نهاد مسجد در این زمینه موفق تر و تاثیرگذارتر وارد عمل شود. یکی از اساسیترین مسایلی که باید مورد توجه قرار گیرد ترغیب نسل جوان به مساجد است. کم رنگ بودن حضور نسل جوان در مساجد نقیصهای نابخشودنی برای اصحاب مسجد محسوب می شود. در این زمینه متولیان فرهنگی برای ترویج فرهنگ و دیانت باید تلاش های گسترده ای داشته باشند از جمله اینکه فعالیتهای مساجد باید مخاطب محور باشد تا حضور افراد بیشتری در مساجد فراهم شود.
این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: تعامل و انتقال مفاهیم از سوی متولیان فرهنگی باید برای هر گروه سنی متفاوت باشد و برای هر گروه سنی شیوه ای خاص در نظر گرفت. برخی از مساجد ظرفیت بسیار گسترده تری دارند و ظرفیت گسترده آنها می توان در زمینه های مختلف بهره گیری کرد.
نویسنده کتاب جلوه اخلاق و معرفت با تبیین نقش مساجد و ائمه جماعات در این زمینه تصریح کرد: در تهیه محتواها باید به نیاز مخاطبان توجه کرد و دستاندرکاران فرهنگی باید تلاش کنند شناسنامه فرهنگی از منطقه و محل خودشان تهیه کنند و برنامه ها و طرح ها را بر مدار آن تدوین کنند و با بررسی جوانب و نتایج آن طرح ها در بومیسازی ایدهها و اجرای آن تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما