به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدمحمد بهشتی، رئیس ایکوم ایران در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی که در تالار حافظیه کاخ سعدآباد برگزار شد با بیان اینکه حدود 9 سال پیش و از زمان مرحوم کازرونی هفته میراث فرهنگی ایجاد شد، خاطرنشان کرد: طی این سالها به دلایل گوناگون برنامههای هفته میراث فرهنگی برگزار نمیشد.
وی با بیان اینکه موزهها در موقعیتهای مختلف فواید متفاوتی دارند، خاطرنشان کرد: موضوع حفاظت از مهمترین وظایف موزه است حتی در بحرانیترین شرایط مثل شرایط جنگ و در شرایط عادی موزهها مأموریتهای دیگری نیز دارند.
وی با بیان اینکه در دو قرن اخیر به مرور زمان دچار آلزایمر فرهنگی شدهایم، خاطرنشان کرد: فراموش کردهایم که هستیم و از ما چه رفتارهایی سر میزند چرا که این رفتارها ناشی از کیستی و کجایی سرزمین ماست.
وی با اشاره به حوادث گوناگونی که در کشور رخ میدهد، خاطرنشان کرد: خیلی وقتها منجر به گرفتاریهایی میشویم که نتیجه رفتار ما و برخوردمان با سرزمینما خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از کلیدیترین مشکلاتی که در کشور داریم نحوه رفتار ما با سرزمینمان است.
بهشتی با بیان اینکه باید به یاد بیاوریم که هستیم و سرزمینمان کجاست، خاطرنشان کرد: در اینجاست که اهمیت مأموریت موزهها آشکار میشود و در واقع موزهها باید به ما یادآوری کنند که هستیم.
وی با اشاره به معنی فرهنگ اظهار داشت: فرهنگ در واقع پاسخ به این دو پرسش است، "که هستیم و کجا زندگی میکنیم".
وی یادآور شد: خیلی وقتها از واژه فرهنگ سوء برداشت میشود در حالی که باید فرهنگ را به کیستی و کجایی خود و سرزمینمان اختصاص دهیم.
وی با اشاره به اهمیت موزهها در استمرار و تمدن ایرانی و اسلامی خاطرنشان کرد: فرهنگ در همه باورها و اندیشههایمان موضوعیت مییابد و در هر کدام جلوه و منظری خاص پیدا میکند و هر کدام زاویهای از این حقیقت فرهنگ را آشکار میسازد.
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی خاطرنشان کرد: موزهها باید به سمتی حرکت کنند که بتوانند در راستای شعار سال نقشآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه کسانی که دغدغه خورد و خواب دارند موزه به دردشان نمیخورد، تصریح کرد: باید یاد بگیریم که هستیم و اعتماد به نفس فرهنگی را به جامعه برگردانیم.
در ادامه این مراسم، دکتر امینیان فرد، نتیجه پژوهش در خصوص تاریخچه موسیقی عصر قاجار را تبیین و تشریح کرد.
همچنین آقایان بهرامی و یونسی به معرفی عروسکهای پشت پرده دوره قاجار پرداختند و نمایشی در این زمینه نیز اجرا شد.
پایان پیام/
نظر شما