واگذاری 15 هکتار زمین دولتی جهت احداث نمایشگاه بین المللی کردستان

خبرگزاری شبستان: استاندار کردستان، با واگذاری 15 هکتار زمین دولتی جهت احداث نمایشگاه بین المللی کردستان در جهت توسعه اقتصادی استان و تقویت بخش خصوصی موافقت کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان، در دیدار با اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و این اعضا در سنندج  با اشاره به اینکه یکی از مبانی مهم سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری، اصل مردم بنیان بودن این سیاست ها است، گفت: مردم بنیان بودن به این معنی نیست که مدیران در جای خود بنشینند و به مردم امر و نهی کنند بلکه به معنی سازماندهی کردن مردم در قالب تشکل ها و نهاد های قدرتمند است.


وی افزود: در راه ایجاد تشکل های جامع و توانای خصوصی دو مانع عمده وجود دارد، اول اینکه در میان ایرانیان فرهنگ کار جمعی بسیار ضعیف است و دوم اینکه مالکیت برای ایرانیان بسیار مهم است و این دو مساله نظام های بهره برداری و یکپارچه سازی اراضی در حوزه کشاورزی را بسیار سخت و دشوار کرده است.


استاندار کردستان، ادامه داد: استان کردستان با توجه به ظرفیت های عظیم آب، خاک، معدن، کشاورزی، گردشکری و مرز نباید توسعه نیافته باقی می ماند و تمام دولت های بعد از جنگ علی رغم کار فراوان قدم جدی برای جبران عقب ماندگی های کردستان برنداشته اند و کردستان نیازمند سرمایه گذاری جهشی از سوی دولت است تا عقب ماندگی هایش تا حدودی جبران شود.


زاهدی همچنین گفت: متاسفانه در اغلب استان های کشور و در کردستان نیز ظرفیت ها شناخته نمی شود و به جای اینکه ظرفیت و استعداد هر استانی در محصول و صنعتی خاص شناسایی و بر روی آنها سرمایه گذاری لازم صورت گیرد، تلاش می شود در همه استان ها همه محصول ها تولید شود و این سبب عدم تمرکز جدی بر روی کار می شود.
 

استاندار کردستان، در تشریح توانایی ها و پتانسیل های کردستان برای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: کردستان 65 درصد توت فرنگی کشور را تولید و تامین می کند و باید تلاش کرد تولید این محصول افزایش و صنایع تبدیلی، صنایع فرآوری و پایین دستی این محصول در کردستان تاسیس شود، تا توت فرنگی این استان تجاری سازی شود.


زاهدی، همچنین کردستان را یکی از مهمترین قطب های تولید طیور، دام و آبزیان در کشور نام برد و افزود: عدم تاسیس صنایع تبدیلی و بسته بندی سبب شده است تا این همه تولید تاثیر چندانی در رشد اقتصادی استان نداشته باشد.
 

این مقام مسئول، توسعه باغات دیم در نواحی غربی استان کردستان را به دلیل کوهستانی بودن بسیار مفید و موثر نام برد و اذعان کرد: کردستان مهمترین منطقه ایران برای کشت و توسعه گیاهان دارویی است و تاکید کرد که هیچ عطاری در ایران وجود ندارد که این گیاهان دارویی کردستان را نشناسد.
 

وی عمده ترین چالش های پیش روی توسعه کردستان را عدم وجود زیر ساخت ها در استان نام برد و تاکید کرد با احداث کریدور میاندوآب کرمانشاه، کشور ترکیه و کشورهای آسیای میانه و نواحی شمالی ایران به خلیج فارس متصل خواهند شد و اتمام قطعات مختلف این کریدور را از سیاست های اصلی دولت جهت توسعه زیرساخت های سرمایه گذاری در کردستان نام برد.


زاهدی، همچنین جاده مریوان - سنندج - همدان را شاه راه بین المللی و از آن به عنوان مسیر ارتباط اقلیم کردستان عراق با نواحی شرقی و پایتخت ایران و همچنین خلیج فارس نام برد.


استاندار کردستان افزود: باید در برنامه ششم توسعه به اصلاح الگوی مصرف اهمیت ویژه ای داده شود.


دکتر معلم رییس کمیسون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران نیز در این جلسه به پتانسیل های بالای طبیعی و انسانی دراستان کردستان جهت توسعه بخش کشاورزی اشاره کرد.
 

وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید و تمام مدیران ارشد دولت تعامل خوبی با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دارند و این بیانگر نگاه ویژه دولت به توسعه بخش خصوصی است.
 

معلم، تصریح کرد: کشور عراق بالاترین ظرفیت مصرف کالاهای ایرانی را دارد واستان کردستان را درمسیرترانزیت کالابه اقلیم کردستان عراق بسیار با اهمیت نام برد.
 

پایان پیام/

کد خبر 368451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha