همه آنچه در حوزه سیاست خارجی در هفته چهارم اردیبهشت گذشت

خبرگزاری شبستان: توهین به وزیر کابینه روحانی، کانادا ایران را «تهدیدی جهانی» خواند، روسیه با آمریکا در زمینه مذاکرات هسته‌ای با ایران همکاری می‌کند برخی از اخبار سیاست خارجی در هفته ای که گذشت، بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، توهین به وزیر کابینه روحانی، کانادا ایران را «تهدیدی جهانی» خواند، روسیه با آمریکا در زمینه مذاکرات هسته‌ای با ایران همکاری می‌کند برخی از اخبار سیاست خارجی در هفته ای که گذشت، بود. اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

 

لزوم محاکمه قاتلان دانشمندان هسته‌ای ایران/جهان به اسرائیلی‌ها خیرمقدم نمی‌گوید/ آمریکا و انگلیس می‌خواستند دموکراسی زوری به خاورمیانه تحمیل کنند

هانس بلیکس مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر لزوم محاکمه قاتلان دانشمندان هسته‌ای ایران تاکید کرد و گفت: آمریکا و انگلیس می‌خواستند دموکراسی زوری و اجباری به خاورمیانه تحمیل کنند.

کارشکنی غرب در مسیر دستیابی جمهوری‌اسلامی ایران به حقوق هسته‌ای محور گفت‌وگوی ویژه خبری چهارشنبه شب 24 اردیبهشت 93 به دکتر هانس بلیکس مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.

 

کانادا ایران را «تهدیدی جهانی» خواند/توهین به وزیر کابینه روحانی

وزیر خارجه کانادا روز چهارشنبه با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم، به یکی از وزرای دولت ایران نیز توهین کرد.

«جان برد» وزیر خارجه کانادا که به اتخاذ مواضع ضدایرانی معروف است، روز چهارشنبه بار دیگر به اتهام‌زنی علیه ایران پرداخت.

وی که در نشست کمیته یهودیان آمریکا صحبت می‌کرد، با بیان اینکه ایران «بزرگترین تهدید برای صلح جهانی» است، تهران را به حمایت از تروریسم متهم کرد.

 

سی‌ان‌ان: توافق هسته‌ای که برپایه امتیازات برگشت‌پذیر باشد شکننده و ضعیف است

سی‌ان‌ان گزارش کرد توافق موفق میان ایران و 1+5 توافقی است که به هر دو طرف دلایلی را ارائه دهد تا با رغبت از آن پیروی کنند و هر دو طرف احساس کنند منفعت بیشتری از این توافق برای آنها حاصل شده است.

«کنت پولاک» از مقامات ارشد دولت «بیل کلینتون» و تحلیلگر سابق سازمان سیا، پژوهشگر ارشد مرکز سیاستگذاری خاورمیانه سابان در مؤسسه بروکینگز و از متخصصان برجسته امور ایران اخیراً در مقاله‌ای در روزنامه نیویورک‌تایمز اعلام کرد که یک توافق جامع هسته‌ای، که به طور قابل تأییدی بتواند ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تضمین می‌کند، تا حد بسیار زیادی سودمند است.

 

شینهوا: روسیه با آمریکا در زمینه مذاکرات هسته‌ای با ایران همکاری می‌کند

خبرگزاری شینهوا به نقل از یک مقام حاضر در مذاکرات وین گزارش داد هیات روسی حاضر در مذاکرات، با آمریکا هماهنگ است و تنش در روابط آنها بر سر اوکراین تاثیری در این روند ندارد.

 

ریابکوف: امیدواریم بحران اوکراین تمرکز همتایان غربی ما در مذاکرات هسته‌ای ایران را برهم نزند

معاون وزیر خارجه روسیه با ابراز امیدواری که طرف‌های آمریکایی و اروپایی در دور جدید مذاکرات هسته‌ای در وین تنها روی چارچوب مذاکرات متمرکز شوند، رسیدن به توافق ایران و گروه 1+5 در مورد مفاد توافقنامه نهایی را بسیار با اهمیت دانست.

دولت فدراسیون روسیه امیدوار است که بحران اوکراین بر روند مذاکرات هسته‌ای نمایندگان ایران و گروه «1+5» (آمریکا،انگلیس،فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در وین تاثیر منفی نگذارد.

 

 

بلومبرگ: قدرت‌های غربی به دنبال گسترش روابط با ایران هستند

پایگاه خبری بلومبرگ با اشاره به اینکه غربی‌ها دیگر «پلان دومی» درباره ایران ندارند از تمایل آنها برای گسترش روابط با تهران خبر داد.

پایگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی تأکید کرد، مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران در حالی این هفته برگزار می شود که قدرت‌های غربی به دنبال گسترش روابط با ایران هستند.

بنا بر این گزارش، دیپلمات های غربی در حال تدوین نسخه نهایی توافقنامه ای هستند که بن بست یک دهه ای اخیر با ایران را برطرف کرده و تحریم های نفتی و بانکی ایران را لغو کند.

 

گاردین: تحریم‌ها علیه روسیه جایگاه ایران را در آستانه مذاکرات تقویت می‌کند

یک روزنامه انگلیسی گزارش کرد که تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل بحران اوکراین موجب تقویت جایگاه ایران قبل از آغاز مذاکرات هسته‌ای می‌شود.

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به تلاش‌های غرب به ویژه آمریکا در وضع تحریم‌ علیه روسیه نوشت که تحریم‌ها علیه روسیه موجب تقویت جایگاه ایران قبل از آغاز مذاکرات ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در وین را تقویت می‌کند.

پایان پیام/

کد خبر 367840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha