به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان در همایش انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان که با حضور واحدهای برتر در زمینه رعایت حقوق مصرف کننده در استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به وجود تولیدکنندگان موفق در استان، اظهار کرد: در گیلان تولید کنندگان با سابقه 40 سال وجود دارد که بدلیل رعایت حقوق مصرف کننده همواره موفق هستند.
وی با بیان اینکه باید به تواناییهای خودمان تکیه کنیم، تاکید کرد: کسانی که امروز سخن از کیفیت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان دارند، تولید کنندگان موفقی هستند و بر این اساس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان باید در قالب کمیتههای کاری و مشخص عمل کند تا شاهد موفقیت بیش از پیش آن باشیم.
نجفی با بیان اینکه یکی از راههای شکوفایی بخش کشاورزی افزایش کیفیت محصولات خود است، تصریح کرد: اگر برنج و چای نامرغوب تولید کنیم در آن صورت اعتبار خود را از دست خواهیم داد و کیفیت محصول ماباید حامل پیامهای مثبت باشد.
استاندار گیلان، عملکرد واحدهای تولیدی موفق را به دلیل ارتقای کیفیت دانست و خاطرنشان کرد: بخشی از صنایع غذایی گیلان موفق عمل کردند ضمن اینکه نیاز است واحدهای تولیدی به طرف استانداردهای ملی هدایت شوند.
وی بر مشارکت بخش خصوصی در تصمیم گیریها تأکید کرد و افزود: باتوجه به تواناییهای حداقلی اقتصادی در بخش دولتی نباید تمامی تصمیم گیریهای بخش خصوصی را دولتمردانی تشکیل دهند که هیچ حضوری در بخش خصوصی ندارند.
نماینده عالی دولت در گیلان، توجه به بخش خصوصی را عامل موفقیت در توسعه اقتصادی دانست و بیان کرد: حضور پررنگ تر بخش خصوصی در جلسات تصمیم گیری و حمایت از آن از جمله سیاستهای استان بشمار میرود.
در ادامه این همایش، رئیس مجمع نمایندگان با بیان اینکه درطول تاریخ از آغاز خلقت تا به امروز همواره شکل گیری تمامی حکومتها، دولتها و تشکلها به جهت رفاه حال انسانها بوده است اظهار کرد: طبیعت بکر عالم پاسخگوی همیشگی نیازهای بشر بوده و تنوع در نیازها و خواستهها موجباتی فراهم کرده تا اصحاب تولید و صنعت بتوانند کالاها را در اختیار مردم قرار دهند.
خصوصی افزود: دنیای پیشرفته امروز برای کمترین کالا بیشترین زمان را برای استاندارد شدن اختصاص میدهد تا بتواند رضایت مشتریان را جلب کند و در چرخه توسعه از جمله شاخصهای مهم این است که محصول بتواند جهت دفاع از حقوق مصرف کننده دین خود را ادا کند.
وی اظهار کرد: امروز دفاع از حقوق مصرف کننده به عنوان قانون بشمار می رود و کشوری که بخواهد در جهت حمایت از مصرف کننده گام بردارد باید نظام مند باشد و برای نظاممند شدن و دفاع از حقوق مصرف کننده و تولید کننده باید به موازات به آن دو نگریست.
در ادامه این همایش، ارغندهپور، مدیرکل دفتر نظارت بر تشکلها و هماهنگی امور استانهای سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با اشاره به نامگذاری سالجاری مزین به نام اقتصاد و فرهنگ همراه با عزم ملی و مدیریت جهادی، اظهار کرد: رعایت حقوق مصرف کننده موضوعی فرهنگی و اقتصادی بشمار می رود که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه حقوق مصرف کننده زمانی آغاز بکار کرد که صنعت پا به عرصه وجود گذاشت، افزود: مصرف کننده حق دارد مطلع باشد، آموزش ببیند، تشکل داشته باشد و از کالای با کیفیت استفاده کند و این مواردجزء اصولی بشمار می رود که به عنوان حقوق مصرف کننده مورد پذیرش جهان قرار گرفته است.
در ادامه این نشست، علی منتظری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اهمیت مدیریت تنظیم و پایش در مدیریت بازار، تاکید کرد: توسعه فضای رقابتی، شفاف سازی و حمایت از تولیدات داخل از جمله مطالب مهمی بشمار می رود که به دنبال آن هستیم.
وی واگذاری نظارت و بازرسی به تشکل های مردم نهاد را از جمله مهمترین عوامل پایش عنوان کرد و اظهار کرد: بخش عمده ای از نظارت باید توسط تشکل های مردم نهاد صورت پذیرد که از جمله تشکل های مهم در این بخش انجمن حمایت از مصرف کنندگان است.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت از عضویت بیش از 12 هزار نفر در انجمن حمایت از مصرف کنندگان استان خبر داد و اذعان کرد: امروز در کشور ما مصرف کننده تنها خریدار نیست بلکه هرفردی که کالا را مصرف می کند می تواند از حقوق مصرف کننده دفاع کند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، در پایان این همایش، استاندار گیلان از واحدهای برتر در زمینه رعایت حقوق مصرف کننده با اهداء لوح و هدایایی تقدیر کرد.
پایان پیام/
نظر شما