تبلیغ بی حجابی با آزادی های یواشکی

خبرگزاری شبستان: کمپین مجازی با عنوان «آزادی های یواشکی» در جهت تبلیغ بی حجابی در جامعه اسلامی و در بین زنان ایرانی، فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، کمپین «آزادی های یواشکی» به تازگی در شبکه های اجتماعی بویژه فیسبوک آغاز به کار کرده است. در این کمپین که توسط برخی از اهالی رسانه متواری شده از کشور و پناه برده به آغوش بیگانگان، هدایت می شود، تلاش می شود تا تصاویری از بانوان باحجاب ایرانی که روسری یا مقعنه خود را در فضاهای عمومی از سر برداشته و بدون حجاب، عکسی را در اختیار این کمپین قرار داده اند، منتشر شود.


انتخاب عنوان «آزادی های یواشکی» از این رو برای این کمپین مجازی انتخاب شده است تا به جامعه بویژه زنان ایرانی بباورانند که آنها به دلیل دارا بودن حجاب، از هرگونه آزادی بی بهره اند و تنها راه برون رفت از این محدودیت و حصار، پناه بردن به بی حجابی است و از این رو، در سال های اخیر تلاش زیادی در تبلیغ بی حجابی دارند.


فعالیت این کمپین، بهانه ای شد تا با معصومه ظهیری، استاد جامعه الزهرا(س) درباره جایگاه و علل واجب بودن حجاب و عوامل بدحجابی در جامعه اسلامی گفتگو کنیم.

 


نه، همین لباس زیباست نشان آدمیت

معصومه ظهیری، استاد جامعه الزهرا(س)، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، خاطرنشان کرد: برخی از مقوله ها یک مقوله تاریخی است و بعد از مدتی نیاز نیست که بدان پرداخته شود، در حالیکه عفاف و حجاب یک مقوله فطری و طبیعی است و مشمول همه نسل‌ها و عصرها می شود.


این استاد حوزه علمیه با اشاره به عوامل مثبت در برقراری اصول و ارزش‌ها و احکام در جامعه، ابرازکرد: تحقق این عوامل به آموزش، تربیت، اخلاق، احکام و حقوق بستگی دارد که بخشی در خانواده و بخش دیگر در فرایند و همه نهادهای اجتماعی مانند آموزش و پروش، مسجد، هیئت، رسانه ها و تعاملی که بین جوامع وجود دارد شکل می گیرد، سهم هر کدام از نهادها درصدی را به خود اختصاص می دهد که مطمئنا سهم خانواده در این مقوله پررنگ است، چرا که اولین آموزش‌ها، اولین آداب و رسوم ها در خانواده شکل می گیرد.


وی با اشاره به اینکه خانواده های ما تحت تاثیر فرهنگ عمومی جامعه هستند، عنوان کرد: حساسیتی که می توانیم در خانواده ها برای مقاومت در برابر فرسایش های اجتماعی ایجاد کنیم، این است که مقاومتشان را بیشتر کنند و متوجه باشند که سهم آنها در حفظ ارزش‌ها بیشتر است، این سیستم واکسینه به معنای این نیست که با هجمه های فرهنگی روبه رو نمی شویم، بلکه روبرو می شویم اما توانایی مقابله با آن را داریم.


ظهیری ادامه داد: فرهنگ داخلی، تشخص افراد را تغییر داده و یا رسانه های فرامرزی در فرهنگ درونی ما تاثیرگذار بوده است، شبکه بی بی سی برنامه ای را پخش کرد تا تبیین کند که لباس موجب تشخص می شود که تن آدمی شریف است به جان آدمیت/ نه، همین لباس زیباست نشان آدمیت.


این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه یکی از عوامل گرایش به بدحجابی این است که درجه ارزش لباس و ظاهر بر درجه ارزش گذاری بر روی استعداد، ظرفیت و خلاقیت اهمیت پیدا می کند، گفت: آب وقتی گل آلود شود کسانی بهره مند می شوند که منفعت های خود را دارند، در مساله بدحجابی کسانی که بر روی معرفی مدها بودند و کسانی که از روی تخریب شخصیت اجتماعی افراد بهره مند می شدند، سود کردند.


وی با تاکید بر اینکه بدحجابی در جامعه ما پیشینه فرهنگی فکری دارد و یک شبه به اینجا نرسیده ایم، تصریح کرد: کسانی در اتاق فکری نشسته اند و تدارک کردند که چکار کنند تا یک جامعه کمال گرای ارزشگرا بعد از انقلاب اسلامی را به ضد ارزش ها مبتلا کنند که نتیجه آن این شد که درصدی از جامعه ما به این فرایند ضد ارزشی مبتلا شدند.


ظهیری با اشاره به آسیب های بدحجابی در جامعه عنوان کرد: در جامعه ای که بدحجابی زیاد شود تجاوز به عنف هم زیاد می شود و درصدی به عدم پایداری در خانواده مبتلا می شوند، چرا که آستانه عدم رضایتمندی در خانواده و روابط زوجین بالا می رود و افراد دچار تنوع طلبی در جامعه می شوند و در مسیر طبیعی ارضا نمی شوند و افراد به اشباع و ارضای غرایض از کانال های غیر طبیعی دچار می شوند.


وی تاکید کرد: باید سنت امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه عملی کنیم و این به معنای گشت ارشاد نیست بلکه مردم باید بدانند که سلامت جامعه، خانواده و امنیت روانی ما در گرو رعایت قانون است.


چرا حجاب در ایران اجباری است؟

این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به علل قانونمندی حجاب در ایران گفت: قانون در شریعت ثابت و برنامه ریزی متغیر است، یک بخش اینکه چرا حجاب اجباری است به مسایل اخلاقی برمی گردد، معمولا وقتی شما افراد را برای حدود پوشش مخیر می کنید اگر نخواهید آن را محصور و محدود کنید، تعریف قانون گذار متعین نباشد، نفس انسان زیاده طلب است و از حد و اندازه تجاوز می کند، در نتیجه بی نظمی قانونی ایجاد می شود.
 

وی افزود: در حجاب وقتی کت و دامن در جامعه تعریف شد یک فضای عمومی مبنی بر تغییر شکل پوشش در جامعه زنان ایجاد شد و سودجویان از این فضا سوء استفاده کردند و انواع مدل پوشش را در این حد ایجاد کردند که ما از مرز قانون عدول کردیم.


ظهیری گفت: تبلیغ عفاف و حجاب مختص به یک زمان خاصی نیست بلکه برای همه نسل هاست، بویژه برای نسل جدید باید آموزش داشته باشیم و به شبهات آنان پاسخ دهیم و یک نگاه محدود به مقوله زنان وجود نداشته نباشد.


این استاد حوزه با اشاره به اینکه عفاف و حجاب در جامعه یک زنجیره به هم پیوسته ای است که قشر و جنس خاصی نباید روی آن کار کنند، خاطرنشان کرد: باید همه باهم کار کنیم و نباید فضای تنش هم ایجاد کنیم، اما به خاطر سیاسی بودن مقوله حجاب در یک فضای تنش با آن برخورد می شود، در صورتی که حجاب و عفاف، آرام بخش است و سلامت اجتماعی و فردی را به دنبال دارد.


پایان پیام/

 

کد خبر 367533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha