خبرگزاری شبستان: بعد از اینکه عربستان جنبش اخوان المسلمین مصر را به عنوان تروریست خطاب کرد حرف و حدیث های بسیاری درباره این موضع گیری از سوی رسانه ها مطرح شده است ولی به نظر می رسد روزنامه القدس العربی چاپ لندن کمی نزدیک به واقعیت این موضوع را بررسی کرده باشد.
عربستان بعد از سقوط حسنی مبارک و اتفاقات اخیر کشور مصر جنبش اخوان المسلمین را تروریست خطاب کرد و شاید دلیلی اصلی آن هم از دست دادن همپیمانش در مصر بوده باشد.
به اعتقاد این روزنامه عربستان بعد از اعلام عنوان ترویست به حزب اسلامی اکثریت مردم مصر به طور عملی بسیاری از مسلمانان کشورهای منطقه را در مقابل خود نشاند که به این لیست باید شیعیان کشورهای سوریه، عراق و یمن را نیز اضافه کرد.
در تحلیلی که روزنامه لندنی انجام داده است نفوذ عربستان در مقابل ایران را بعد از این اقدام محدود خوانده شده است و به عبارتی سعودی ها با این کار نوعی خودزنی را تجربه کرده اند.
از نقطه نظر دیپلماتیک این کار عربستان به هیچ وجه منطقی نیست چون با این کار گروههای سنی مذهب مثل حماس را نیز در مقابل خود می بیند و اگر به همین وضع ادامه دهد به طور حتم در مقابل ایران هیچ نفوذی در بین مسلمانان منطقه نخواهد داشت.
دولت سعودی بعد از روی کار آمدن دولت محمد مرسی تلاش بسیاری در سرنگونی وی کرد و حتی در دوران ریاست جمهوری مرسی گروه اخوان المسلمین را از ورود و فعالیت در عربستان منع کرده بود.
عربستان با درپیش گرفتن این رویکرد، به طور مجانی برگ برنده سیاسی را به ایران بخشیده است و به نظر می رسد در حال حاضر بسیاری از گروههای مقاومت اسلامی فلسطین تنها چشم امیدشان در مقابل صهیونیستها ایران باشد.
البته تحلیلگر روزنامه لندنی مثل سایر روزنامه های چاپ شده در این شهر نمی تواند برای روند رو به رشد نفوذ ایران در کشورهای منطقه دلیلی پیدا کند و حتی ادعا می کند ایران به خاطر منافع و منابع اقتصادی کشورهای منطقه با آنها ارتباط برقرار می کند.
نظر شما