اولین گام در تدوین پیش نویس نهایی آخر هفته در وین برداشته می شود

خبرگزاری شبستان: دو طرف مذاکره کننده هسته ای آخر هفته در اتریش اولین گام را برای تدوین پیش نویس نهایی برمی دارند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چهارمین دور از گفتگوهای هسته ای ایران و گروه 1+5 در مرحله نهایی چهارشنبه این هفته در وین برگزار می شود.

 

بنابراین گزارش، از شب سه شنبه زنگ افتتاح مذاکرات در شام کاری کاترین اشتون و محمد جواد ظریف زده می شود و اعضای تیم های مذاکره کننده از صبح چهارشنبه گفتگوها را آغاز می کنند. در این دور از مذاکرات ایران و گروه 1+5 با توجه به 6 ماهی که ترسیم شده به منظور رسیدن به توافق نهایی و فرصت کم موجود در اتمام این زمان، به تدوین پیش نویس توافق نهایی می پردازند.

 

نکاتی که می تواند در این اقدام تیم های مذاکره کننده را یاری کند، گزارش های رسیده به آنها از نتیجه مذاکرات کارشناسی در نیویورک و مذاکرات کارشناسی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی که امروز دروین برگزار می شود.

 

چهارمین دور مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 همانند دورهای قبلی گفتگوها در سه روز متوالی انجام می شود.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران پس از سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافقنامه ژنو که روزهای 19 و 20 فروردین ماه در شهر وین برگزار شد، در نشستی خبری با حضور خبرنگاران ایرانی گفت: همکاران ما توانستند تصویر کاملا روشن و واقع بینانه‌ای از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ارائه دهند و احساس می‌کنیم بسیاری از سوء تفاهمات و نگرانی‌ها قابل حل و فصل است. البته مرحله دشوار هنوز در مقابل ماست. تصمیم گرفتیم با جدیت و به صورت مشترک از روز 23 اردیبهشت شروع کنیم به نگارش متن که با دیدار پایان روز کار را شروع و از صبح 24 در جلسه رسمی و بعد در جلسه نگارش بین ما و خانم اشتون، مرحله تدوین را شروع می‌کنیم.

 

ظریف این مرحله را دشوار خواند و در عین حال یادآور شد: این کار غیرممکن نیست و حتما امکانپذیر است. نیاز به اراده سیاسی، تصمیم مشترک و حسن نیت دارد که همه طرف‌ها برای رسیدن به یک راه‌حل که مبتنی بر احترام متقابل و موضع برابر باشد تلاش کنند.

 

وی درباره اینکه چند درصد درک و تفاهم مشترک به دست آمده است؟ خاطرنشان کرد: تا زمانی که ما شروع به نگارش نکنیم، نمی‌توانیم بگوییم چند درصد اختلاف است. ممکن است دو درصد کل متن را به هم بریزد. الان می‌توانم به شما بگویم روی 50 - 60 درصد تفاهم داریم، ولی بقیه‌اش موضوعات مهم و متنوعی است. البته چارچوب در برنامه اقدام مشترک کاملا مشخص است و فکر می‌کنم در چارچوب برنامه اقدام مشترک رسیدن به تفاهم کاملا ممکن است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین تصریح کرد که هیچ موضوعی که مرتبط با برنامه دفاعی ایران باشد جایی در این مذاکرات ندارد.

 

وی گفت که فضاسازی‌های بیرونی هیچ تاثیری بر فضای داخل مذاکرات ندارد و اعلام کرد: مطمئن باشید که تیم مذاکره کننده ایرانی به حدی از خودباوری رسیده‌اند که تحت تاثیر فضاسازی مذاکره نکنند و از منافع ملی به هیچ وجه کوتاه نمی‌آیند.

 

وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، انگلستان، روسیه، فرانسه، چین و آلمان به همراه کاترین اشتون در روز سوم آذر ماه 1392 درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافقی اولیه تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که این توافقنامه به توافقنامه ژنو معروف است.

پایان پیام/

کد خبر 367074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha