لزوم ترویج بیمه عمرزنان سرپرست خانوار/افزایش12درصدی زنان سرپرست خانوار

خبرگزاری شبستان:رییس پژوهشکده مرکز آمار ایران بر ترویج بیمه عمر زنان سرپرست خانوار تأکید کرد و افزود: این امر عاملی در جهت پیشگیری از فقر زنان سرپرست خانوار محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا زاهدیان، رییس پژوهشکده مرکز آمار ایران امروز در نشست خبری با بیان اینکه برای تبیین وضعیت خانوارهای زن سرپرست چهار محور مطالعاتی در نظر گرفته شد، گفت: این محورها شامل وضعیت جمعیت‌شناختی خانوارهای زن سرپرست، وضعیت اقتصادی، وضعیت سلامت و قوانین و مقررات مربوط به خانوارهای زن سرپرست می‌شود.

 

وی با بیان اینکه در سال 1390 از بین 21 میلیون و 159 هزار خانوار کشور 2 میلیون و 557 هزار خانوار زن سرپرست بودند، اظهار کرد: به عبارت دیگر در سال 1390 سهم خانوارهای زن سرپرست نسبت به سال 1385 از 5/9 درصد به 1/12 درصد افزایش یافته است.

 

زاهدیان با بیان اینکه فوت همسر و طلاق دو دلیل عمده افزایش خانوارهای زن سرپرست است، تصریح کرد: به گونه‌ای که 4/77 درصد از زنان سرپرست خانوار همسر خود را بر اثر فوت از دست داده‌اند، 6/13 درصد دارای همسر هستند ولی به دلایل مختلف مسئولیت خانوار بر عهده زن است، حدود 10 درصد از خانوارها بر اثر طلاق زن سرپرست شده‌اند و 5 درصد نیز هرگز ازدواج نکرده‌اند.

 

رییس پژوهشکده مرکز آمار ایران در ادامه خاطرنشان کرد: از نظر اقتصادی خانوارهای زن سرپرست در سطح پایین‌تری قرار دارند به طوری که 3/43 درصد از این خانوارها در 2 دهک پایین درآمدی قرار دارند البته عده‌ای از خانوارهای زن سرپرست نیز از وضعیت درآمدی خوبی برخوردارند که سهم آنها به مراتب کمتر است یعنی 13 درصد در دو دهک بالای درآمدی. از طرف دیگر میانه درآمدی خانوارهای زن سرپرست حدود 34 درصد کمتر از خانوارهای مرد سرپرست است.

 

وی ادامه داد: علاوه بر این سهم زنان سرپرست خانوار سالمند نیز رو به افزایش است به طوری که در سال 1390 سهم زنان سرپرست خانوار بالای 65 سال به 9/36 درصد رسیده است.

 

زاهدیان با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای حمایت از خانوارهای زن سرپرست باید همه‌جانبه باشد، اظهار کرد: باید هم توانمندسازی زنان سرپرست خانوار جوان را مدنظر قرار داد و هم حمایت‌های مستقیم برای زنان سرپرست خانوار سالمند را در دستور کار قرار داد.

 

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این باید اقدامات پیشگیرانه را نیز تقویت کرد، برای مثال ترویج بیمه عمر می‌تواند به عنوان یک راه‌حل پیشگیرانه از به فقر‌ کشیده شدن خانوارها در صورت فوت سرپرست محسوب شود.

 

وی تصریح کرد: در ایران تجربیات خوبی در زمینه حمایت از خانوارهای زن سرپرست وجود دارد، برای مثال در دهه 80، 33 مصوبه قانونی در زمینه حمایت از این خانوارها وجود دارد، برنامه‌های مشترکی با کمک صندوق جمعیت سازمان ملل داریم تا بتوانیم این تجربیات را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.

 

شایان ذکر است، نشست خبری معرفی گزارش مرکز آموزش و تحقیقات آمار امروز 21 اردیبهشت در سالن جلسات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 366883

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha