به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر حسامالدین آشنا، مشاور رییسجمهور در امور فرهنگی در چهارمین همایش ملی "تکریم کارآفرینان، شبکه اثرگذار بر اقتصاد مقاومتی" با اشاره به روند ساماندهی و شکلگیری اقتصاد ایران طی 60 سال اظهار داشت: اگر کشور بخواهد به یک پویایی اقتصادی برسد به موتور محرک نیاز دارد و در ابتدای شکلگیری اقتصاد کشور به دلیل فقدان مدل مناسب دولت به عنوان موتور مهم اقتصادی کشور مجموعهای از شرکتها تحت عنوان شرکت مرکزی را ایجاد کرد و به این ترتیب دولت وارد تصدیگری اقتصادی شد.
وی با بیان اینکه دولت با تشکیل شرکت مرکزی الگویی برای بخش خصوصی ایجاد کرد تا بر اساس آن الگو در اقتصاد جدید فعالیت کنند، اظهار داشت: امروز باید بخش خصوصی به صورت جدی وارد فعالیت در اقتصاد شوند.
وی رخداد مهم دیگر را ملیکردن همه صنایع بزرگ عنوان کرد و افزود: مفهوم ملیکردن به معنای واگذاری امور به دولت و دولتیکردن بود و این اشتباه بسیار کلیدی است که دولت و ملت یکی تلقی شود، ایجاد شود و با این کار تصور کردیم فاصله بین دولت و ملت را برداشتهایم در حالی که واقعیت آن بود که کارآفرینان فعال و باانگیزه را از میدان حذف کردیم و به جای آنها مدیران و شبه مدیران را بر صنایع نشاندیم که این تجربه بسیار تلخ و دردآور بود.
وی با اشاره به تبعات این دو رویکرد در ابتدای انقلاب تأکید کرد: ایجاد حجم عظیم کارگران به واقع بیکار و کاهش سهم اینان در تولید، کاهش بهرهوری و ورشکستگی صنایع بزرگ از ثمرات و نتایج تصمیمات عجولانه در آن دوران بود.
وی با اشاره به نقش تصمیمگیری و تصمیمسازی در توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد: اگر میخواهیم کارآفرینی ایجاد شود به جراحی نیاز داریم که این جراحی میتواند بسیار تلخ باشد.
وی با بیان اینکه کارآفرینان افرادی هستند که نسبت به دیگران ریسکپذیری بالایی دارند، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی به فقدان روحیه ریسکپذیری به عنوان یکی از آسیبهای پیشروی ایرانیان اشاره کردند.
دکتر آشنا با اشاره به دستاوردهای دفاع مقدس اذعان کرد: جنگ تحمیلی میزان ریسکپذیری جامعه را افزایش داد و شرایطی فراهم کرد تا به جوانان اعتماد کنیم.
وی فرصتطلبی را عامل دیگری در فرهنگ کارآفرینی عنوان کرد و افزود: بسیاری از ما در میان فرصتها به دنبال تهدید هستیم که این روحیه تهدیدپژوهی با روحیه کارآفرینی بسیار متفاوت است.
مشاور رییسجمهور در امور فرهنگی ادامه داد: کسانی که در شرایط امروز نغمه دلواپسی سر میدهند بسیار متفاوتاند با کسانی که میپذیرند هم میتوان ریسک کرد و هم میتوان از موانع عبور کرد و در میان تهدیدها دنبال فرصت بود.
وی با تأکید بر اینکه ما باید ملتی فرصتطلب باشیم، اذعان داشت: دوراندیشی به عنوان سومین عامل مؤثر در فرهنگ کارآفرینی است چرا که کسانی که نگاه کوتاهمدت دارند و منتظر نتایج نزدیک هستند موفقیتهای کوتاهمدتی نصیبشان میشود.
وی یادآور شد: اگر میخواهیم کارآفرینان در کشور تکریم شوند باید مراقب باشیم فرهنگ احترام به افرادی که ریسک میکنند، فرصتطلب هستند یا دوراندیش هستند در جامعه تقویت شود که این امر در خانه، مدرسه، مسجد و رسانه محقق خواهد شد.
وی با اشاره به نقش رسانه بهویژه تلویزیون در گسترش فرهنگ کارآفرینی اذعان داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت اتاق بازرگانی، وزارت صنعت و معدن و کشاورزی ایران و صدا و سیما برنامهای در دستور کار قرار دادند تا مجموعههای تلویزیونی تهیه و تولید کنند که رسم ادب در صنعت، تجارت و کشاورزی را بیاموزند.
پایان پیام/
نظر شما