به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی امروز در نخستین جشنواره "طلوع استقلال علمی" با اشاره به نقش دانش آموزان در توسعه و استقلال کشور گفت: باید معلم زمینه های شکوفایی استعدادهای دانش آموزان را فراهم کند و مانند کشاورزی زمین را برای روییدن هموار سازد. یعنی معلم زمینه سازی می کند تا تربیت به نحو مطلوب شکل گیرد.
وی با بیان اینکه معلم رشد استعدادها و فطرت ها را سرعت و صحت می بخشد، افزود: دستگاه تعلیم و تربیت متولی و زمینه ساز رشد و شکوفایی دانش آموزان است و همگان حق استفاده از آموزش و پرورش با کیفیت را دارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به گستردگی و فراوانی دانش آموزان در نقاط مختلف کشور خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش به وسیله معلمان می تواند زمینه های لازم برای شکوفایی استعدادهای تمام دانش آموزان را در عرصه های مختلف فراهم کند. دانش آموزان استعدادهای متنوعی دارند که زمینه سازی برای شکوفایی این استعدادها بر عهده آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه نگاه شکوفا مداری معلم زمینه های بروز استعدادهای دانش آموزان را لایروبی می کند، افزود: این نگاه معلم معدن استعدادها و خلاقیت دانش آموز را شکوفا می کند. تفکر، علم، ایمان، عمل و اخلاق پنج عنصر شکوفایی هستند که باید در نظام تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ارتباط با خالق در تمام عرصه ها، ایمان آگاهانه و تفکر پویا را خلاق دانست و خاطرنشان کرد: در تعلیم و تربیت باید سه عرصه ارتباط دانش آموز با خدا، ارتباط دانش آموز با خلقت، ارتباط دانش آموز با خود را مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه جنبش دانش آموزی باید پیگیر مطالبات علمی باشد ادامه داد: یکی از ذینفعان تحول در آموزش و پرورش دانش آموزان هستند و جنبش دانش آموزی به عنوان بخشی از این ذینفعان باید پیگیر تحول در آموزش و پرورش باشد و اجازه کمرنگ شدن اهداف این تحول را ندهد.
حجت الاسلام محمدیان تقویت هویت ملی و اسلامی را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: آموزش و پرورش در جنبش نرم افزاری به طور مستقیم مسئولیت ندارد. این موضوع مربوط به دانشگاه ها و حوزه های علمیه است که باید پیرامون این موضوع راهکاری مدون و منسجم را برای رسیدن به اهداف موردنظر تدوین کنند.
وی گفت: آموزش و پرورش عهده دار انتقال علم تولید شده به دانش آموزان است و باید علم موردنظر را به زبان آنان به نسل آینده منتقل کند.
حجت الاسلام محمدیان افزود: حرکت، تفکر و فن آوری حوزه های یادگیری هستند که تنها در انحصار کتب درسی نیست و باید برای این منظور بسته آموزشی مناسب در محیط های متنوع همچون انجمن های دانش آموزی در نظر گرفته شود.
گفتنی است، نخستین جشنواره طلوع استقلال علمی یکشنبه (18 اردیبشهت) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما