به گزارش خبرگزاری شبستان، در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شبه شبکه دوم سیما، آقای مسعود اسداللهی با تاکید بر اهمیت شهر حمص گفت: مخالفان دولت سوریه این شهر را به عنوان پایتخت خود می دانستند که فرو ریختن آن، معنای خود را دارد.
وی افزود: از ابتدای سال 92 تاکنون تحولات بسیاری درصحنه نظامی اتفاق افتاد که با آزادی قصیر شروع شد.
اسداللهی تصریح کرد: آزاد سازی حمص پیروزی بسیار بزرگی از نظر نظام سوریه به شمار می رود.
وی عامل ضعف اولیه نیروهای نظامی سوریه را بی تجربگی آنها در این نوع جنگها ذکر کرد و گفت: عامل پیشرفت دولت سوریه تغییر دید نظامی های این کشور در باره جنگ بود که متاسفانه با تاخیر زیاد آن را پذیرفتند.
وی افزود: آنها قبول کردند که در قالب جیش دفاع وطنی جوانان را ساماندهی کنند که به سرعت هم این امر جواب داد.
اسداللهی گفت: وقتی گروههای مسلح در اوج قدرت بودند، فکر کردند که وقت تقسیم غنائم رسیده است، از این رو اختلافاتی پدید آمد که چند نوع بود، بین اپوزسیون داخلی و خارجی و بین ارتش آزاد سوریه یا گروههایی که جنبه ایدئولوژیک داشتند، بعد کم کم جبهه النصره به عنوان اولین شاخه القاعده پیدا شد و پس از آن هم داعش وارد صحنه شد.
وی افزود: ابتدا حجم اختلاف های اینها فوق العاده افزایش پیدا کرد بعد هم تبدیل به جنگ شد به گونه ای که الان جنگ تمام عیاری بین دو شاخه القاعده در جریان است از این رو صحنه کاملا تغییر کرد.
این کارشناس گفت: در سوریه تمام قدرت ها اعم از امریکا، انگلیس، فرانسه و عربستان و قطر در سوریه حضور پیدا کردند و کنفرانس تشکیل دادند ولی تعداد شرکت کنندگان از 110 کشور به 10 تا 11 کشور رسیده است که آنها هم دغدغه تروریسم را دارند.
وی افزود: جبهه مقابل از هم پاشیده و با پیروزی دولت سوریه شرایط تغییر خواهد کرد.
اسداللهی گفت: در انتخابات پیش رو در سوریه، اولین بار رئیس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب می شود که بسیار مهم است، از طرف دیگر فردی از اپوزیسیون داخلی هم جزو کاندیداهاست که نشان می دهد نظام می داند بازگشت به مسیر سابق میسر نیست.
وی آینده سوریه را درخشان دانست و افزود:البته این آینده به زودی به دست نمی آید، الان جنگ در منطقه حلب ادامه دارد، جایی که پشت جبهه آن مرز ترکیه است که همه چیز از آنجا می آید.
اسداللهی تصریح کرد: غربی ها می دانند که اگر انتخابات برگزار شود، بشار اسد رای می آورد و این به معنی پایان ژنو 2 است.
وی گفت: وقتی رئیس جمهوری با آرای مردمی بالا انتخاب می شود، جایی برای حکومت انتقالی نخواهد بود و این می شود شکست مطلق برای کسانی که بحران را شکل دادند از این رو می خواهند جلوی انتخابات را بگیرند.
وی افزود: علاوه بر این، نکته مهم آن است که عربستان اصولا با هر نوع انتخاباتی مخالف است چرا که اگر در کشورهای عربی این موضوع جا بیافتد به عربستان هم وارد خواهد شد، برای همین آنها با انتخابات عراق هم مخالفت کردند.
اسداللهی گفت:استدلال غربی ها این است که وضعیت امنیتی سوریه اجازه انتخابات را نمی دهد ولی چرا همین اتفاق در عراق افتاد.
وی افزود: اگر آنها مطمئن بودند که بشار اسد رای نمی آورد، انتخابات را تحریم نمی کردند.
این کارشناس وضعیت حلب را تعیین کننده دانست و گفت: الان وضعیت جنگی دارد و تا 13 خرداد هم زمان زیادی نیست، باید دید نظام در این مدت چه می کند.
وی افزود: همه تلاش ها این است که حلب تا پیش از انتخابات پاکسازی شود که کار مشکلی به نظر می رسد.
پایان پیام/
نظر شما