حضرت صدیقه (س) تربیت فرزند را مهمترین مسئولیت خود می‌دانستند

مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقر العلوم (ع) گفت: اگر حضرت صدیقه (س) در جامعه ما زندگی می‌کردند تربیت فرزند را مهم‌ترین مسئولیت خود دانسته و تربیت یک شخصیت شاسیته در کانون خانواده را توصیه می کردند.

سیدجعفر حق‌شناس، مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در رابطه با شخصیت و منزلت حضرت زهرای اطهر (س) به خبرنگار شبستان گفت: ما باید ببینیم پیام حضرت زهرا (س) برای زن امروز در جامعه کنونی چیست؟ امروز کدام آسیب‌ها و خلاءهای فردی و اجتماعی را می‌توان با الگوگیری از شخصیت حضرت زهرای مرضیه (س) برطرف کرد؟
حجت الاسلام حق‌شناس افزود: نخستین موضوع و مسئله مهمی که امروز تبدیل به یکی از معضلات جامعه ما و جوانان ما شده است مسئله مشکلات و موانع ازدواج و تاخیر در ازدواج است، این تاخیر عامل بروز آسیب‌های بسیار روحی و روانی در جوانان ما در سنین مختلف شده است و اکثر مسائل و مشکلات فرهنگی ما در زمینه حجاب و عفاف ریشه در همین موضوع دارد.

 

آیا ازدواج حضرت زهرا(س) نمی تواند برای ما پیام داشته باشد؟
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: آیا نحوه و چگونگی مراسم ازدواج حضرت زهرا (س) به عنوان تنها دختر بزرگ‌ترین و بر‌ترین شخصیت جهان اسلام، نمی‌تواند برای ما پیامی داشته باشد آیا رسانه ما، دست اندرکاران فرهنگی کشور و فرهنگ سازان جامعه ما نمی‌توانند با توجه به این رویداد برای آحاد مردم و به خصوص جوانان الگوسازی کنند؟
وی خاطرنشان کرد: بخشی از موانع و مشکلات ازدواج مشکلات اقتصادی و اجتماعی است اما برخی دیگر به مسایل فرهنگی بازمی گردد، سنت‌های غلط و دست و پاگیر، هزینه‌های کمرشکن، مراسم و موضوعاتی که از طرف جامعه و اجتماع به خانواده‌ها تحمیل می‌شود همه از جمله مسایل و مشکلات فرهنگی در زمینه ازدواج است.
مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقر العلوم (ع) افزود: امروز و در شرایط کنونی جامعه ما برگزاری یک مراسم ازدواج چه حواشی و رخدادهایی که به دنبال ندارد؟! در حالی که در فرهنگ اسلامی غرض و مقصود از برگزاری مراسم ازدواج، اعلام همسری دو جوان است آیا اعلام این اتفاق ساده‌تر و بی‌پیرایه تر از آنچه که امروز شاهد آن هستیم امکان ندارد؟ در حالی که در برخی از کشورهای آسیای میانه مراسم ازدواج جوانان بسیار ساده و بی‌درد سر برگزار می‌شود.
حجت الاسلام حق‌شناس افزود: ازدواج حضرت زهرا (س) بسیار ساده و با حداقل امکانات بدون پیرایه‌ها و آرایه‌های اشتباه برگزار شد، حتی ایشان لباسی را که برای آغاز زندگی جدید برایشان آماده شده بود در‌‌ همان شب عروسی به فرد نیازمندی هدیه می‌کنند. 

 

 اگرحضرت مرضیه (س) امروز درجامعه ما زندگی می‌کردند...
وی یادآور شد: مشکل دیگر ما در ارتباط با تاخیر در ازدواج توقعات بسیار گسترده‌ای است که خانواده‌ها و خود زوجین از طرف مقابل دارند ما به جای اینکه در آغاز زندگی توقعات را کاهش بدهیم و بیشتر به جنبه‌های اخلاقی، روحی و فکری توجه کنیم دائما به خواسته‌های مختلف در ابعاد گوناگون زندگی شخصی، شغل پر درآمد، امکانات ویژه و مسایلی از این دست می‌پردازیم. آیا زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت امیر (ع) این گونه بود؟
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: ایشان اگر امروز در جامعه ما زندگی می‌کردند تربیت فرزند شایسته را به عنوان مهم‌ترین مسئولیت خود می‌دانستند و توصیه ایشان به زنان و مردان تربیت یک شخصیت شاسیته در کانون خانواده بود. چرا که تربیت یک فرد شایسته در خانواده یک کار بزرگ است اما متاسفانه امزور زنان و مردان ما مسئولیت اصلی خود را در جای دیگری جستجو می‌کنند، در حالی که اساس حرکت و پیشرفت یک جامعه در گرو همین موضوع است.
وی خاطر نشان کرد: اینکه پدر و مادر پرورش یک فرزند پاک و شایسته را برای خود یک افتخار بدانند بسیار حائز اهمیت است. جامعه امروز ما در این عرصه خلا‌ءهای زیادی دارد. 

 

 پدرم مرا از ارتباط با مردان معاف کرد!
حجت الاسلام حق‌شناس افزود: موضوع دیگر بحث حیا و حریم داری حضرت زهرا (س) در ارتباط با مردان است. حجاب و حیا تنها به زن اختصاص ندارد، ایشان هم برای زنان و هم برای مردان الگو و اسوه هستند. سیره و نوع رفتار حضرت زهرا (س) بیانگر این واقعیت است که ایشان تمایلی برای اختلاط با نامحرمان نداشتند حریم ایشان با نامحرمان در زمان حیات، عکس العملی که حضرت زهرا (س) درباره تقسیم کار‌ها توسط پیامبر داشتند، چون در ماجرای تقسیم کار حضرت پیامبر (ص) کارهای بیرون خانه را به امیرالمومنین (ع) و کارهای داخل منزل را به دختر گرامیشان واگذار کردند و حضرت صدیقه (س) فرمود که: هیچ کس جز خدا نمی‌داند که چقدر خوشحال شدم از اینکه پدرم مرا از ارتباط با مردان معاف کرد! حضرت نمی‌فرماید از سختی کار بیرون خانه می‌فرماید ارتباط با مردان.

وی افزود: نمونه دیگر از حجب و حیای این بانو را در ماجرای ساختن تابوت و دغدغه ایشان از نمایان بودن حجم بدن حتی پس از شهادت می توان مشاهده کرد. امروز هم باید تلاش شود تا درعرصه های مختلف اجتماعی، علمی، پژوهشی و سایر زمینه ها، اولا ارتباط ها میان زنان و مردان به حداقل برسد، از اختلاط های غیر ضروری اجتناب شود و در درجه بعد این ارتباط ها با حریم داری و حفظ حریم ها باشد نه آزاد و راحت. 

 

 فعالیت های مثبت اجتماعی یا علمی در محیطی به دور از مردان
حجت الاسلام حق شناس خاطرنشان کرد: چه اشکالی دارد اگر ما محیط های کاملا پاک و سالم برای بانوان داشته باشیم که در یک محیط آزاد و راحت به فعالیت های مثبت اجتماعی یا علمی بپردازند و در آن محیط ارتباطی با نامحرم نداشته باشند که مجبور به حفظ حجاب حداکثری باشند؟
پایان پیام/

کد خبر 36666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha