به گزارش خبرگزاری شبستان، علی مرادخانی در این نشست، پس از شنیدن دغدغهها و پیشنهادهای دانشجویان، ضمن تاکید بر لزوم برگزاری نشستهای صمیمی با دانشجویان اظهار کرد: «معاونت امور هنری به لحاظ فعالیت و همین طور از نظر جغرافیا یکی از گستردهترین معاونتهای تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. چون بسیاری از فعالیتهای هنری مثل تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی زیر نظر این نهاد فعالیت میکنند و به تازگی هم بخشهایی همچون آموزش و مد و لباس بر عهده ما گذاشته شده است.»
سپس دانشجویان درباره استفاده از ظرفیتهای دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای هنری در پیشبرد اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه معاونت امور هنری، با مرادخانی گفتوگو کردند. مشکلات دانشجویان مشغول به تحصیل در رشته صنایع دستی و برگزاری نمایشگاههای بیشتر برای آشنایی مردم و دانشجویان با این هنر، مسأله خرید آثار هنرمندان جوان و توجه هرچه بیشتر به مقوله اقتصاد هنر و فرهنگسازی در این زمینه، همراه کردن دانشجویان در فضاهای فرهنگی مثل فرهنگسراهای وابسته به معاونت امور هنری، برگزاری جشنوارههای نقاشان جوان، بهرهگیری از تواناییهای فارغالتحصیلان رشتههای هنری در فضاهای شهری و کمبود کتابخانه و منابع مطالعاتی روزآمد در عرصه هنر از موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
علی مرادخانی با بیان اینکه فرهنگسازی برای آشنایی بیشتر مردم با صنایع دستی یکی از دغدغههای معاونت امور هنری است، گفت: «در این زمینه دو بخش وجود دارد که یکی به صنایع دستی رایج در بازار معطوف است و بخش دیگر آن چیزی است که به عنوان هنر صرف شناخته میشود. البته این مبحث بیشتر در حوزه وظایف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معنا پیدا میکند ولی ما نیز در این زمینه دغدغه داریم و تلاش میکنیم تا طی مذاکراتی با این سازمان راهی پیدا کنیم که صنایع دستی هر چه بیشتر به نقطه مطلوب نزدیک شود.»
معاون امور هنری درباره توجه به اقتصاد هنر عنوان کرد: «متاسفانه توجه به مقوله اقتصاد هنر طی سالیان گذشته با غفلت مواجه شده و در این زمینه فرهنگسازی نشده است. اما تا حدودی کارهایی در ارتباط با هنرهای تجسمی انجام شده و توانسته جای خود را در این عرصه باز کند. نکتهای که در تفاوت قیمتگذاری آثار تجسمی هنرمندان طی سالهای گذشته و امروز مشهود است.»
مرادخانی ضمن تاکید بر اینکه فرهنگسازی در زمینه اقتصاد هنر علاوه بر مردم باید در میان مدیران نیز انجام شود، گفت: «یک اثر هنری باید مشتری خودش را پیدا کند. وظیفه ما این است که فرد را روی پله نخست قرار دهیم تا راه خود را بیابد، نه اینکه تا پایان عمر او را همراه خود ببریم.»
معاون امور هنری گفت که پیشرفت تکنولوژیهای ارتباطی راه عرضه و فروش آثار هنری در بازارهای جهانی را تسهیل کرده است: «ما میتوانیم علاوه بر عرصه داخلی به ارائه آثار هنری شما در سطح بینالمللی فکر کنیم، چون شما همین حالا هم میتوانید آثار خود را از طریق بازارهای مجازی به علاقهمندان در جهان معرفی کنید.»
مرادخانی ادامه داد: «ما امکانات میدانی کمی در اختیار داریم و با انباشتگی علمی مواجه هستیم. به همین دلیل امروز سادهترین راه بهکارگیری تواناییهای فارغالتحصیلان تنها در زمینه آموزش و تدریس است. عاملی که موجب شده ادامه تحصیل شکلی تزیینی به خود بگیرد.»
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره دلیل نامگذاری سال 93 توسط مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: «تا موضوع فرهنگ حل نشود مشکلات ناشی از مصرفزدگی برطرف نخواهد شد. بسیاری از مسائل کشور در زمینههای گوناگون از کوچکترین نکته در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی گرفته تا کاهش بزههای اجتماعی و حل مشکلات ازدواج جوانان، با توجه هر چه بیشتر به عرصه فرهنگ حل خواهد شد. مثلا در سالیان نه چندان دور برای آغاز زندگی مشترک تنها رضایت دو طرف و امکانات ابتدایی زندگی برای جوانان کفایت میکرد، اما فرهنگ نادرست مصرفی موجب بالارفتن سطح توقع شده و مشکل ایجاد کرده است.»
بنا به گزارش روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی همچنین درباره آغاز فعالیت ارکسترها و صدور مجوز برای آثار موسیقی، اظهار داشت: «ارکسترها به زودی کار خود را آغاز میکنند. در تلاش هستیم با حضور استادانی مانند آقای چکناواریان و دیگر دوستان، ارکستر در سایهای هم راهاندازی کنیم تا به عنوان پشتیبان عمل کنند. در زمینه صدور مجوزها نیز اعتقاد داریم تمام افرادی که ذیل قانون اساسی و پرچم جمهوری اسلامی ایران حضور دارند باید امکان فعالیت داشته باشند. به ویژه تلاش میکنیم با نیروهای جوان تعامل سازنده داشته باشیم، نه اینکه با برخورد از موضع بالا موجب فاصله گرفتن آنها شویم.»
در این نشست، لوریس چکناواریان، آهنگساز سرشناس نیز علی مرادخانی را همراهی میکرد. او ضمن ابراز خرسندی از حضور در میان جوانان، گفت: «هنگامی که پا به سن میگذاریم به امید شما زندهایم و امید داریم کارهای ما توسط شما ادامه پیدا کند. همواره در زندگی از خودم سوال میکردم چرا موزیسین شدم؟ و به این پاسخ رسیدم که من از خودم چیزی ندارم و هر آنچه هست به واسطه مردم است. ما هیچگاه نباید خود را جدی بگیریم، چون چیزی از خود نداریم اما امیدوارم به واسطه فعالیتهای شما جوانان ادامه پیدا کنیم.»
مدیریت جلسه دیدار معاون امور هنری با اعضای دبیرخانه دانشجویی را لطیف روحانی، مسئول دبیرخانه، بر عهده داشت.
پایان پیام/
نظر شما