انقلاب اسلامی هم ممکن است دچار تحریف شود/ثبت تاریخ شفاهی بسیار مهم است

خبرگزاری شبستان: نشست چشم انداز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی و رونمایی از آثار و خاطرات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در سرای اهل قلم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، این مراسم با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر میرداد، معاون تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و دکتر تبرائیان، پژوهشگر برتر حوزه تاریخ حضور داشتند.

 

« علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم درباره اهمیت تاریخ گفت: انقلاب اسلامی یکی از بزرگ ترین رویدادهای معاصر است اما ممکن است این رویداد هم مثل دیگر رویدادهای تاریخ دچار تحریف شود. ما بالاتر از سخنان پیامبر نداریم اما سخنان پیامبر نیز گاهی دچار تحریف شده است، پس در مورد انقلاب ما هم ممکن است این اتفاق بیفتد.

 

وی با بیان اینکه یکی از رسالت های اساسی ما این است که تاریخ انقلاب درست ثبت شود، اظهار کرد: من به دلیل شرایط زندگی ام که از سال 1340 در قم زندگی می کردم شروع به نوشتن خاطراتم تا پایان دهه 60 کردم و امروز که این خاطرات را می خوانم برای خودم هم بسیار جالب است. توفیق پیدا کردم که در لبنان و سوریه نیز فعالیت داشته باشم و همراه با مبارزان ایرانی و ارتباط نزدیکی با جنبش فلسطین داشته باشم که همه آنها را ثبت کرده ام و حتی قبل از شروع جنگ و پس از آن چند سالی را که در منطقه خوزستان بودم و زمانی که مقام معظم رهبری در روزهای ابتدایی جنگ به آنجا آمدند را نیز در خاطراتم ثبت کرده ام.

 

جنتی، ثبت تاریخ شفاهی را بسیار مهم دانست و افزود: مرکز اسناد کار بسیار مهمی را در این زمینه به دوش دارد.

 

دکتر میرداد در خصوص اتفاقاتی که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حوزه تاریخ شفاهی افتاده است، گفت: مرکز اسناد از مجموعه نهادهای غیردولتی است که کارهای پژوهشی، اسنادی و همچنین حوزه تاریخ شفاهی و خاطرات انجام داده است. مهمترین منابع تاریخ انقلاب اسلامی همین خاطرات هستند اما ما نباید از اتفاقاتی که در این 30 سال جمهوری اسلامی گذشته است، غافل شویم. یکی از ایراداتی که به خاطرات شفاهی وارد است این است که آدم ها از خاطره فاصله گرفته اند و ممکن است که آن اتفاق را یادشان رفته باشد.

 

وی در ادامه با اشاره به ارائه آماری از سوی مرکز اسناد بیان کرد: در مجموع 21 هزار ساعت که بیش از 60 هزار عنوان کتاب می شود را به عنوان خاطرات مختلف گردآوری کرده ایم.

 

در ادامه این نشست دکتر تبرائیان، پژوهشگر تاریخ گفت: بدون تردید تاریخ هویت یک ملت را شکل می دهد و ضرورت دارد که ما رخدادهای تاریخی را آگاهانه و موشکافانه رصد کنیم زیرا سرنوشت یک ملت به شمار می آید. 164 شبکه خارجی در خارج از کشور فعال هستند و اکثر آنها به موضوع تاریخ می پردازند و بالغ بر 1000 ساعت برنامه علیه رهبری در این برنامه ها ساخته شده است.

 

وی ادامه داد: افرادی مثل محسن کدیور که به شدت در عرض یک سال اخیر فعال شده است و برنامه های مختلفی را به خصوص در خصوص مرجعیت ساخته اند و حتی گاهی استیضاح رهبری را مطرح می کنند ما باید برای مقابله با آنها کاری را انجام دهیم.

 

تبرائیان با بیان اینکه ما در عرصه تاریخ باید به سراغ کسانی برویم که شخصیت های کمتر برخوردار تاریخی برویم، گفت: کارهایی که آنها انجام می دهند در رسانه های دیداری و شنیداری و رسانه های مکتوب منعکس می شود همه جهت دار است و باید با همه این ها مقابله کرد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 366144

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha