ادبیات روحانی باید جاذبه داشته باشد

خبرگزاری شبستان: معاون امور روحانیون دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه روحانی باید از بهشت و رحمت‌های خداوند نیز برای مردم سخن گوید، گفت: ادبیات و کلام روحانی باید جاذبه داشته باشد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام احمد مروی، معاون امور روحانیون دفتر مقام معظم رهبری ظهر امروز(18اردیبهشت) در مراسم نکوداشت آیت‌الله غلامرضا دهشت که با حضور علما ، آیات عظام ، اندیشمندان و روحانیون برگزار شد اظهار داشت:در برابر تکلیف الهی شان و منزلتی وجود ندارد و شان یک روحانی خدمت به دین اسلام است.

 

وی خاطر نشان کرد: آیت الله دهشت عالم به زمان خود بوده و از ابتدا دنیا و ناآرامی‌ها را شناخته، کمبودها و خلاءها را خوب تشخیص داده و در راستای نیازهای مردم قدم برداشته است.


وی افزود: از ویژگی‌های آیت‌الله دهشت می‌توان به اینکه ایشان خود را محبوس به عناوین، القاب و شئون نکردند اشاره کرد و گفت: رمز موفقیت آیت‌الله دهشت در کارهای مهمی که به انجام رسانده‌اند نیز همین مسئله است.


معاون امور روحانیون دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه آیت‌الله دهشت با توجه به اینکه برای تکلیف الهی شانی وجود ندارد به تکلیف خود توجه داشته، نیازها را شناخته و دردها و کمبودها را تشخیص داده‌اند، گفت: یک مرجع باید تفرقه های دشمن را بشناسد چرا که دشمن گاهی با ابزار جنگی و گاه با برنامه های اقتصادی وارد می‌شود.

  

وی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) که فرمودند من معتقد هستم فقه سنتی باید ادامه داشته باشد و فقه سنتی به این معنا نیست که فقیه ما آشنا به مسائل زمان نباشد و برای جوان و عوام قابل قبول نیست که مرجع با سیاست و تزویرهای حاکم بر جهان آشنایی نداشته باشد، گفت: یکی از ویژگی های مرجع آشنایی با اقتصاد جهان و نیازها است.


معاون امور روحانیون دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه ما روحانیون باید در ارتباط با مردم با بیان خوش با آنان سخن گفته و آنان را از جهنم نترسانیم گفت:‌ از بهشت و رحمت‌های خداوند نیز برای مردم سخن بگوییم.

 

 حجت الاسلام مروی با بیان اینکه روحانیون نباید بگذارد واژه شرع بار واقعی خود را از دست دهد و نباید از شلاق جهنم برای القا کردن سخنانمان به مردم استفاده کنیم و ادبیات ما باید ادبیات جاذبه‌داری باشد، تصریح کرد: آیت‌الله دهشت هیچ‌گاه درخواست مالی نداشته و دغدغه مردم را همیشه در سر پرورانده و به شرایط اقتصادی خود توجهی نشان نداده است.


وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند عالم باید اعلم به زمان باشد تا بتواند برای جامعه مفید واقع شود، گفت: آیت الله دهشت عالم به زمان بود و به احداث موسسات خیریه از جمله مدرسه شهید مطهری توجه داشت و این مسئله نشان از شناخت ایشان از نیازهای مردم دارد.

 

در ادامه حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی‌مقدم، قائم مقام صدا و سیما با بیان اینکه تجلیل ازآیت الله دهشت تجلیل از علم و اخلاق و معنویت است، اظهار داشت:حفظ وحدت جامعه اسلامی و نگهداری از کلمه توحید بزرگترین وظیفه شیعیان است و این موضوع در آیت‌الله دهشت مصداق بارزی دارد.


حجت الاسلام موسوی‌مقدم با بیان اینکه علما علم و تخصص را هدف نمی‌دانند بلکه آن را وسیله‌ای برای خدمت به بندگان خدا تلقی می‌کنند، گفت: دوری از عالمان دینی موجب کمرنگی معارف دین و آموزه‌های قرآنی می شود چرا که قرآن علما را وارثان پیامبر(ص) دانسته است و زمامداری را بر عهده‌ آنان قرار داده تا سعادت و رستگاری مردم تضمین شود.


وی تصریح کرد: مجموعه معارف قرآن بهترین راهنمای بشر برای دست‌یابی به سعادت است وعلم تنها قوانین را برای جامعه اسلامی ارایه می کند اما در این میان نقش علما اساسی است چرا که نقشه راه را به مردم نشان می دهند.


قائم مقام صدا و سیما افزود: در گذشته نه چندان‌ دور سبک مکتب‌داری سبک کارآمدی بود که در حال حاضر نیز بزرگان و علمای دین ما از ارتباط شاگردی خود با چهره‌های برجسته‌ای از جمله استاد مطهری به نیکی یاد می‌کنند.
 

وی با اشاره به اینکه عالم دینی در عمل مردم را هدایت می‌کند، تصریح کرد: ما امروز از دانشمندی تجلیل می‌کنیم که علم وی دانشجویان را سیراب کرده است و تقوای وی الگویی برای همه مسلمانان است.


حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم با اشاره به اینکه برگزاری این مراسم برای تجلیل از عدل ، علم ، ستایش اخلاق و معنویت است، گفت: در این مراسم از جایگاه حوزه‌ علمیه ستایش می‌شود چرا که روحانیت جایگاه مهمی در اندیشه و اعتقادات مردم دارد.


وی با تاکید بر اینکه عالم دینی در اسلام و فقاهت به ویژه در تشیع شخصیت وارسته‌ای است، تصریح کرد: دانش علمای دینی دل‌های مرده را حیات بخشیده و این مساله در زندگی آیت‌الله دهشت به خوبی مشهود است چرا که ایشان در هر کجا حضور می‌یابند دل‌های مومنین را به نور ایمان خود صفا می‌دهند.


قائم مقام صدا و سیما با اشاره به اینکه علما مصداق بارز طبیبی هستند که به دنبال بیماران خود می‌گردند، گفت: خدمت و شیوه‌های آیت‌الله دهشت می‌تواند برای همه طلاب سرمشقی ماندگار باشد.

 

وی گفت: دین است که سبب سعادت اخروی و مدنیت دنیوی می‌شود بر این اساس است که خداوند رحمان علما را وارثان و جانشینان پیامبران قرار داده است همچون سردمداری امت‌ها را به آنان سپرد تا رستگاری را در دنیا و هم در اخرت تضمین کند.


قائم مقام صدا و سیمای افزود: باید دانست که عالم دینی در اسلام و فقاهت در تشیع آن شخصیت وارسته‌ای است که معارف آن، گمراهان را طریقت و سعادت را هادی و راهنما باشد.


حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم با بیان اینکه خدمت‌رسانی آیت‌الله دهشت به مردم به خصوص مستمندان سرمشق بوده و در تمام مراکز خیریه مشهد ردپای ایشان مشهود است، افزود: آیت‌الله دهشت در حریم اسلام ، انقلاب و کشور لحظه‌ای درنگ نکرده و با حضور در بسیج در قالب کمک‌های مردمی به یاری مستمندان شتافته است.


قائم مقام صدا و سیما با بیان اینکه روح نظام اسلامی در اصل ولایت فقیه است، اظهار داشت: یکی از مهمترین کارکردهای روحانیت آرامش‌بخشی به مردم است و یک عالم خدوم در متن و بطن زندگی مردم حضور می‌یابد.


وی افزود: روحانیت و حوزه‌های علمیه جایگاه محوری و مهمی در اندیشه فرهنگ و اعتقاد مردم دارند و علت آن به رابطه علما با اسلام و آموزه‌های اسلامی برمی‌گردد زیرا اساسا این مکتب به دنبال تعالی و رشد انسان است.


پایان پیام/

 

 

کد خبر 366139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha