به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فریدون عزیزی پیش از ظهر امروز (18 اردیبهشت) در شورای اداری استان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در گذشته دانشمندان ما در علوم مختلف کتب بسیاری داشتند به طوری که این کتاب ها در بهترین دانشگاه های دنیا تا قرن 15 و 16 میلادی تدریس می شد.
وی ادامه داد: حمله مغول، خودکامگی شاهان و عدم مدیریت صحیح آنها موجب شد استعدادهای کشور افول یابد و البته امروز امیدواریم این ملت مرجعیت علمی را به دست آورد.
رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: علم و دانش از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که کمال شخصیت انسان بر بینش و علم او استوار است و خداوند متعال علم و بینش را علت اساسی آفرینش دانسته است.
وی عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام نیز در خصوص اهمیت علم فرموده است بهترین و پرارزش ترین بخشش و صدقه آن است کسی که به علم دست یابد و آن را به بردار دینی خود یاد دهد؛ علم و دانش مایه اقتدار یک فرد است و کسی که این قدرت را پیدا می کند دست برتر را دارد.
عزیزی اعلام کرد: مرجعیت علمی دغدغه اساسی است که در کشور داریم و رهبری انقلاب نیز بر این موضوع تأکید دارند و استعداد بالای ملت ایران و اعتماد به نفس ملی زمینه را برای مرجعیت علمی فراهم کرده است و سند چشم انداز ایران در افق 1404 نیز این امر را دنبال می کند که ایران در افق 1404 باید کشوری توسعه یافته با جایگاه اول علمی در سطح منطقه باشد.
وی توضیح داد: 11 سال دیگر به افق مذکور مانده است و رهبری نیز زمینه هایی را دیدند که این سند را ابلاغ کردند و تربیت نیروی انسانی برای مرجعیت علمی مهمترین عامل است که خوشبختانه در این حوزه روند رو به رشدی را داشتیم.
رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در هنگام انقلاب در کشور 9 دانشکده پزشکی، چهار دانشکده دندان پزشکی و سه دانشکده داروسازی داشتیم که در سال 64 این رقم افزایش یافت و به 28 دانشگاه علوم پزشکی در استان ها، هفت دانشکده دندان پزشکی و هفت دانشکده داروسازی رسید و تعداد دانشجویان این دانشگاه ها نیز از 25 هزار نفر در ابتدای انقلاب به 34 هزار نفر در سال 64 رسید.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 42 دانشگاه علوم پزشکی، 72 دانشکده پزشکی، 19 دانشکده دندان پزشکی و 21 دانشکده داروی سازی با بیش از 124 هزار دانشجو داریم و تعداد پزشکان نیز از 18 هزار نفر در ابتدای انقلاب به 120 هزار نفر رسیده است.
عزیزی با اشاره به افزایش کیفیت آموزش گفت: این رشد در تربیت نیروی انسانی در سایر رشته ها نظیر علوم انسانی، فنی و غیره نیز وجود دارد و و در کنار این امر کیفیت در حوزه آموزش نیز افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: یکی از موارد مورد تأکید رهبری در این حوزه، بحث تحقیقات است و ایران در بحث تولید علم در سال 2013 رتبه 16 جهان را به خود اختصاص داد در حالی که در 14 و 15 سال گذشته رتبه 52 را داشت.
رئیس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در بحث تحقیقات جهش ما برای تولید علم بوده است و باید ادامه یابد و ما باید علمی را تولید کنیم که به کار گرفته شود، اثرگذار باشد و علمی که فقط در کتاب ها و مجلات باشد، مورد توجه ما نیست.
وی ادامه داد: ما هنوز فاصله زیادی با مرجعیت علمی داریم و تعداد مقالات ما افزایش یافته و باید کیفیت آن نیز افزایش یابد و در همین راستا باید ایجاد انگیزه برای دانشمندان شده و امکانات و تجهیزات لازم فراهم شود و باید این اولویت نخست باشد و برای اینکه مرجعیت علمی شویم باید این دانشمندان را در کشور نگهداریم.
عزیزی با اشاره به اهمیت سبک زندگی اسلامی اظهار کرد: یکی از دغدغه های رهبری سبک زندگی است که برای تحقق این امر نخبگان، حوزه های علمیه، دانشگاه ها، رسانه ها، تریبون دارها، مدیران دستگاه ها، مدیران فرهنگی و تربیتی، برنامه ریزان آموزشی و تدوین کنندگان کتب درسی وظیفه دارند.
پایان پیام/
نظر شما