بررسی روش و اندیشه های تفسیری علامه طباطبایی(ره)

خبرگزاری شبستان: چهارمین پیش‌ نشست همایش بین‌المللی اندیشه‌های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با عنوان «روش و نظریه‌های تفسیری علامه(ره)» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم، مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن، امروز در این نشست، بحث از اندیشه های علامه طباطبایی‌(ره) را سهل و ممتنع خواند و گفت: بحث از اندیشه های مرحوم علامه ‌(ره)ممتنع است، چرا که در دیدگاه‌های تفسیری ایشان نظرات مختلفی وجود دارد و این نشان از توانمندی ایشان در تبیین معارف و مفاهیم قرآن کریم در تفسیر المیزان دارد.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن تاکید کرد: پرداختن به شخصیت ذو ابعاد علامه(ره)، بهترین موضوع برای فهم و درک هر چه بیشتر تفسیر گرانسنگ المیزان است.
وی درباره ویژگی‌های تفسیر المیزان خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی(ره) از به کار بردن روش‌های افراطی و تفریطی در تفسیر المیزان پرهیز کرده و گلایه خود را درباره عدم توجه به تفسیر قرآن از سوی مسلمانان ابراز داشته است.
حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم ادامه داد: استفاده از روش افراط و تفریط در تفسیر، از نظر علامه سبب شده که قرآن مورد بی‌مهری قرار گیرد و سایر علوم که خود همگی فروع این شجره طیبه هستند، ارتباط خود را با قرآن قطع کنند.
وی همچنین با اشاره به استقبال پژوهشگران و محققان از برگزاری همایش اندیشه های علامه طباطبایی(ره)، خاطرنشان کرد: آمار بالای ارسال مقالات به دبیرخانه همایش نشان از رضانت علمی و بار محتوایی این همایش درباره نظریه‌های علامه(ره) دارد.
در ادامه این نشست، مقالات علمی با موضوعات « روش‌های کلی تزکیه نفس از دیدگاه علامه طباطبایی» ، «بررسی تطبیقی دیدگاه شیعه و اهل سنت در آیه اطاعت با تاکید بر آراء علامه طباطبایی»، «تناسب روشی و لوازم معنایی بازتعریف امامت در المیزان»، «ادراکات اعتباری در تفسیر المیزان»، «مخاطبان قرآن از دیدگاه علامه»، «رابطه وجود اعجاز با وجوه تحدی از منظر علامه» و «کارکرد توسعه مبانی علامه طباطبایی در فقه‌القرآن» ارائه شد.
به گزارش مرکز خبر حوزه در پایان این نشست، میزگردی با عنوان «جایگاه سنت در تفسیر قرآن به قرآن» با حضور حجج‌الاسلام ، اسلام علی مدبر اسلامی، علی‌اکبر بابایی، حسن رمضانی و سعید بهمنی برگزار شد.
پایان پیام/

 

 

کد خبر 365853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha