مجتمع های تجاری فرهنگی می توانند دسترسی به کتاب را آسان کنند

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس ادبیات کودک معتقد است که مجتمع‌های تجاری فرهنگی می‌توانند با طراحی‌های خاص مکان مناسبی برای تامین همه نیازهای کودک اعم از نیازهای فرهنگی همچون کتاب باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نازنین نصیری، مشاور مجتمع های تجاری شهر کودک شاپرک که با موضوع «کتاب کودک در مجتمع های بزرگ تجاری » در محل سرای اهل قلم کودک و نوجوان سخن می‌گفت، با بیان این مطلب تصریح کرد: مجتمع های تجاری-فرهنگی علاوه براینکه به بحث اقتصادی و تجاری می پردازند، به این باور رسیده اند که به کتاب به عنوان یکی از مهمترین محصولات مورد نیاز خانواده‌ها و تکمیل کننده مجموعه خود نگاه کنند.


مشاور مجتمع های تجاری شهر کودک شاپرک تاکید کرد: در بحث سرانه مطالعه کتاب کودک و نوجوان در سال 91 از 64 هزار عنوان کتاب 11هزارعنوان به کتاب‌های کودک و نوجوان تعلق داشت و رتبه سوم را بدست آورد. پس کتاب کودک ونوجوان سهم مهمی در مطالعه دارد اگرچه در بحث سرانه میزان مطالعه هیچ وقت مشاهده و محاسبه نشده اند.


وی گفت : همیشه ناشران ما گله می کنند که میزان فروش کتاب‌هایشان کم است و کتاب‌هایمان به دست مخاطب نمی رسد. اغلب نمایشگاه های کتاب ما هم نسبت به کم طاقتی و روحیات پر تحرک کودکان بی توجه اند. اما عرضه کتاب کودک درمجتمع های تجاری بزرگ این مشکل را حل می‌کند.


علی کاظمی موحد مدیر بازرگانی مجموعه اریکه ملل قم نیز تاکید کرد: طی سالهای اخیر اغلب کسانی که در جامعه ما در عرصه فرهنگ کار می کنند،محکوم به ضرردهی هستند و اگر بخواهند در کارشان نوآوری داشته باشند از حمایت دولتی محروم می شوند. ما در فضایی که برای عرضه محصولات فرهنگی در نظر گرفته ایم تلاش کرده ایم که فضا سازی را به گونه ای انجام دهیم که کتاب‌های مکتوب در کنار کتاب‌های دیجیتال و سایر امکانات فرهنگی کودکان دیده شوند و شرایط حضور برای ناشران نیز اقتصادی و به صرفه باشد.


این کارشناس فروشگاه های زنجیره‌ای تصریح کرد: تا کنون هیچ حمایتی دولتی از ما در این زمینه برای توسعه ایده هایمان صورت نگرفته است ومصوبه شورای شهر تهران درباره مجتمع های تجاری با موضوع حمایت از ناشران وموزعان در سایر شهرها مصداق ندارد. ما دراین کار به دنبال یک فعالیت اقتصادی هستیم اما در عین حال در حد توانمان سعی می کنیم برای گسترش برند خود به نیازمندی‌های فرهنگی کودکان هم توجه کنیم.


در این نشست محمد تقی حق بین از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به مرور قوانین حمایتی در زمینه تاسیس کتاب فروشی و فضاهای فرهنگی در مجتمع های تجاری پرداخت و پیش بینی محیط‌های فرهنگی را برای سرمایه گذاران و سازندگان‌مجتمع های تجاری از نظر اقتصادی به صرفه دانست.


عبدالعظیم فریدون رییس انجمن فرهنگی ناشران کودک نیز در این نشست اظهار داشت مشکل اصلی در عدم باور مدیران مجتمع های تجاری به کتاب است. اما تجربه های جهانی اثبات کرده هرچه سهم کتاب کودک در این فضاها بیشتر باشد موفقیت مجموعه از نظر اقتصادی تضمین شده تراست.


بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران از دهم تا بیستم اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره)پذیرای عموم علاقه مندان است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 365770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha