به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، نیمه های اردیبهشت در کرمان، علاوه بر هوا و طبیعت، دل های گرم و قلب های تپنده مردمان مؤمن و میهمان نواز کرمان، بهاری تر از همیشه با خنکای نسیم جانفزای حضور شهدا، سایبان عشق و ارادت را چنان بر پهنای قلب ها گسترانیده است که ابر باران زای آن، آب دیدگان را چون مرواریدهای درخشان بر گونه ها جاری کرده است.
سومین میزبانی از شهدای گمنام در کرمان طی یکسال اخیر
امروز(16اردیبهشت) برای سومین بار در یکسال اخیر استان کرمان میزبان گمنامانی است که مصداق فرمایش مولای متقیان، امیرمؤمنان، علی(علیه السلام) شدند که فرمود "اگر می توانید گمنام باشید پس چنین باشید".
آن امامی که در مهربانی و سخاوت، معرفت و عبودیت و... در میان مردمان زمان خود و بلکه همه زمان ها چنان گمنام و ناشناخته ماند که وقتی در محراب عبادت به شهادت رسیدند عده ای از جاهلان زمانش گفتند "مگر علی نماز هم می خوانده است؟"
تابوت های بهشتی شهدا که از هواپیما فرود می آید و مقابلم قرار می گیرد؛ روی یکی از آنها نوشته شده" شهید گمنام؛ عملیات والفجر 8؛ 27 ساله؛ کرمان-عنبرآباد" و روی دیگری "شهید گمنام؛ عملیات خیبر؛ جزیره مجنون؛ 19 ساله؛ کرمان-عنبرآباد" والفجر8؛ جزیره مجنون؛ خیبر همه و همه بیش از هر چیز مرا یاد روند و شهدای غوص می اندازد و خیبر هم یاد شهید همت؛ شهیدی که امسال در طلائیه راوی برایمان تعریف کرد که چگونه سال ها بعد از شهادتش از زندگی یک جوان گره گشایی کرده است؛ جوانی که در مرز خودکشی قرار داشته است.
کاش به اندازه احترام به تابوت ها، به اهداف شهدا هم احترام کنیم
عده ای از گروه رزم نواز و جوانان و مسئولین که تنها مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، بنیاد شهید و امور ایثارگران و فرماندار شامل می شود، با احترام خاصی تابوت ها را بر سر دست بالا برده اند و من با خود می اندیشم کاش همین قدر که ما تابوت ها را با احترام حمل می کنیم هدف و راه و مسیر شهدا را هم احترام کنیم.
مشایعت پیکرهای مطهر از فرودگاه تا حسینیه، ثارالله امواج معنوی را در خیابان ها ایجاد کرده و نور عشق و ایمان است که از تابوت ها ساطع می شود و هر کسی به نوعی به شهدا عرض ارادت می کند.
فضای معنوی دهه 60 فراموش نشدنی است
محمدعلی توحیدی، فرماندار کرمان، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهدا چه در زمان خود در دوران دفاع مقدس که با خون و ایثار جان خود فرهنگ دینی و مذهبی ما را ارتقا بخشیدند و چه امروز، افزود: فضای معنوی دهه 60 را هرگز فراموش نمی کنیم.
وی افزود: شهدا امروز هم با استخوان ها و سالها رنج و غربت، فضای معنوی را در شهرها ایجاد کردند و یقین بدانید که تاثیر بسزایی در فرهنگ دین باوری، ایثار و... دارند.
ساخت حرم مطهر شهدای گمنام با جدیت دنبال می شود
توحیدی در بخش دیگری از سخنانش، ساخت حرم شهدای گمنام را یکی از برنامه های جدی خود در حوزه مسئولیتی که تاکنون داشته، عنوان کرد و گفت: بازسازی این حرم ها را دنبال می کنیم.
سرهنگ پاسدار محمد مهدی ابوالحسنی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمان، هم در سخنانی با اشاره به اینکه استان کرمان در آغاز جزو 23 استانی که یکصد شهید گمنام تازه تفحص که در آنها تشییع و تدفین می شوند؛ نبود؛ خاطرنشان کرد: به نظرم شهدا خودشان محل دفن خود را انتخاب می کنند و ما جزو آخرین استان هایی بودیم که اعلام شد 2 شهید میهمان ما خواهند شد.
وی افزود: با توجه به اینکه مردم شهرستان عنبرآباد سه سال است که در نوبت میهمانی از شهدای گمنام هستند و بعد از چندین نوبت پیگری از سوی مردم و مسئولان آن؛ این شهدا اینبار به شهرستان عنبرآباد اختصاص دارند.
40 نقطه با بیش از 110 شهید گمنام در استان کرمان
ابوالحسنی، با اشاره به ساخت حرم مطهر شهدای گمنام و اینکه 40 نقطه با بیش از 110 شهید گمنام در استان وجود دارد؛ تصریح کرد: در خصوص ساخت این حرم ها بودجه دولتی وجود ندارد و تنها با کمک خیرین این امر انجام می شود؛ لذا علاقه مندان جهت شرکت در این امر خیر می توانند به اداره کل حفظ آثار و نشر رزش های دفاع مقدس در بلوار شهید عباسپور کرمان مراجعه کنند.
شهدای گمنام، احیا کننده فرهنگ اسلام ناب
حجت الاسلام دکتر علی عربپور، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ثارالله استان کرمان، هم در سخنانی با بیان اینکه شهدای گمنام خوشان زیرساخت فکری و فرهنگی جامعه هستند؛ افزود: هر کجا که فرهنگ اسلام ناب به خطر بیفتد، آنان به داد این فرهنگ رسیده و دوباره آن را احیا می کنند.
وی با بیان اینکه در قاموس شهید و شهادت همه شهدا از مرتبه" عند ربهم یرزقون"بهره مند هستند و آنان به عنوان نماد امامزادگان عشق، مدفون هستند اما شهدای گمنام در شرایطی که فرهنگ ارزش ها غریب و همه به فکر توسعه اقتصادی و فیزیکی هستند، پا به عرصه جامعه می گذارند؛ بیان داشت: این شهدا با ورود خود، فریاد واغربتای فرهنگ اسلامی را سر می دهند که فرهنگ مظلوم تر از همیشه است.
شهید و شهادت باعث قداست فرهنگ است
دکتر عربپور با اشاره به اینکه "شهید" یک واژه نهادینه شده و مقدس است و "شهادت" واژه ای نورانی که جنبه قرآنی دارد؛ گفت: این دو واژه که داخل در فرهنگ شوند باعث نورانیت و قداست فرهنگ می شوند.
وی افزود: به واسطه شهداست که کشور و جامعه پویا و متعالی است و انقلاب، با سر دست گرفتن "شهادت" به سرانجام رسید و شهدا هم باعث ماندگاری انقلاب شدند و آن را پروریدند.
مواظب منسوخ شدن ارزش ها باشیم
این مسئول، شهادت را مانعی برای ضد ارزش ها و بهترین راه را تمسک به شهادت ذیل شهدا دانست و با استناد به سخن شهید مطهری مبنی بر اینکه "شهدا شمع محفل بشریت هستند" حضور شهدا را باعث نورانیت جامعه خواند و تأکید کرد: مواظب باشیم ارزش ها که شهادت هم جزوی از آنهاست توسط دشمن منسوخ نشود.
گزارش: طاهره بادامچی
پایان پیام/
نظر شما