به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، احمد تجری، فرماندار شهرستان علی آباد کتول، روز گذشته (15 اردیبهشت) در نخستین جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی این شهرستان گفت: توجه به بخش کشاورزی و حمایت جدی از کشاورزان موجب دلگرمی آنان و در نتیجه افزایش تولیدات کشاورزی خواهد شد.
وی با اشاره به نامگذاری سال، افزود: امسال می بایست تمام تلاشمان را در جهت توسعه اقتصادی شهرستان، به کار بندیم تا بتوانیم گام هایی استوار را در جهت ایجاد اشتغال با حمایت از کشاورزی که مهمترین منبع درآمدی مردم منطقه است برداریم.
تجری با تاکید بر حمایت و توجه جدی به کشاورزان اظهار داشت: امسال با توجه به افزایش قیمت نهاده ها و اینکه محصولات کشاورزی خصوصا سیفی جات، قیمت بالایی ندارند کشاورزان ما نگرانی بسیاری دارند و لازم است دغدغه کشاورزان را از بین ببریم.
فرماندار شهرستان علی آباد کتول، کنترل و نظارت فنی بر کمباین ها را یک امر ضروری دانست و تصریح کرد: اکثر کمباین های موجود در منطقه به دلایل فرسودگی و عدم کنترل، دارای اشکال فنی هستند که با عث هدر رفتن زحمات چند ماهه کشاورزان می شود.
حسین حاجی آبادی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان علی آباد کتول، با ارائه گزارشی از وضعیت سطوح کشت محصولات پاییزه شهرستان و میزان محصول مورد انتظار، گفت: میزان 27 هزار و 265 هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت محصول گندم قرار دارد که انتظار می رود 80 هزار تن برداشت شود و همچنین یک هزار و 560 هکتار زیر کشت جو می باشد که برداشت 4 هزار تن محصول مورد انتظار است.
وی همچنین افزود: میزان کشت کلزا دو هزار و 860 هکتار با برآورد محصول 3 هزار تن، سیب زمینی 500 هکتار با برآورد 15 هزار تن می باشد و همچنین 750 هکتار نخود فرنگی کشت شده است که 5 هزار تن مورد انتظار است ومیزان 500 هکتار نیز باقلا کشت شده است که انتظار می رود بیش از 5 هزار تن محصول دهی داشته باشد.
تعاونی روستایی مباشر خرید گندم و کلزا
مدیر جهاد کشاورزی علی آباد کتول همچنین اظهار داشت: اداره تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید محصولات گندم و کلزا انتخاب شده است که کشاورزان می توانند جهت فروش محصولات خود به آن مراجعه کنند و همچنین شعب بانک سپه نیز جهت پرداخت بهای محصولات کشاورزان انتخاب و آماده خدمت رسانی است.
وی با اشاره به وضعیت نزولات جوی در سال گذشته تصریح کرد: با توجه به خشکسالی سال گذشته، کشاورزان مناطقی که آب مطمئنی ندارند و یا ذخیره آبی کمتری دارند، خصوصا در اراضی شمالی شهرستان، از کشت محصول برنج در حد امکان خودداری کنند.
حاجی آبادی تاکید کرد: کشاورزان لازم است با توجه به کمبود بارش در سال گذشته، حتی از سطوح کشت محصولات تابستانه خود نیز حدود 20 درصد کاهش دهند.
گفتنی است، در این جلسه همچنین در خصوص لزوم وضعیت آبیاری تحت فشار برای کسانی که جهت تمدید و جابجایی چاه های آب و یا کف شکنی مراجعه می کنند و همچنین جلوگیری از سوزاندن سفال و بقایای محصولات کشاورزی بحث وتبادل نظر شد.
پایان پیام/
نظر شما