تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیازمند عزم ملی است

خبرگزاری شبستان: دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به این که همه سیستم باید به خدمت درآید، تصریح کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیازمند عزم ملی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی نوید ادهم، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگوی ویژه خبری شبکه 2، با اشاره به روند اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، گفت: تغییر و تحول در نظام آموزش امری قطعی و مسلم است به طوری که در کشورمان از ابتدای انقلاب تاکنون شاهد تغییرات فراوانی در زمینه آموزش و پرورش بوده‌ایم.

وی با اشاره به زحمات و تلاش‌های گروه‌های مختلف در امر آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش با تغییرات و اصلاحات گذشته تفاوت جدی دارد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، تحول بنیادین را تحولی عمیق، ریشه‌ای، همه جانبه، نظام‌مند، آینده پژوهانه و مبتنی بر مبانی دینی و معارف اسلامی عنوان کرد. 

وی افزود: سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش با مشارکت بیش از 500 ،‌600 نفر از صاحبنظران و متخصصان تدوین شد.
 

ادهم، تصویب و تدوین، آماده سازی و زمینه سازی و اجرا را سه گام اصلی سند تحول بنیادین برشمرد و خاطرنشان کرد: این سند هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم در شورای عالی آموزش و پرورش مورد تصویب قرار گرفته است.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون در مرحله زمینه سازی و آماده سازی به سر می‌بریم، اظهار داشت: تا یکی دو سال دیگر وارد مرحله اجرا خواهیم شد این در حالی است که دو سه سال است که در مرحله بسترسازی قرار داریم.

وی با اشاره به بند 2 بخش 7 این سند افزود: در این سند به صراحت اعلام شده که ظرف یک سال باید به مرحله اجرا برسیم.

ادهم با اشاره به این که سند تحول بنیادین برنامه استرات‍ژیک و راهبردی برای آموزش و پرورش به حساب می‌آید، ادامه داد: این سند ذیل سند چشم انداز 20 ساله است.

 

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین 131 راهکار دارد که باید عملیاتی شود، گفت: برخی از احکام از همان روز اول قابلیت اجرا داشت که در این باره وزارتخانه وارد میدان عمل شد و برخی دیگر از احکام نیاز به تدوین برنامه دارد.

وی با بیان این که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش 6 زیر نظام پیش‌بینی شده است، ادامه داد: یکی از این زیر نظام‌ها شامل زیرنظام برنامه درسی ملی است که تدوین و تصویب شد.

 

ادهم افزود: براساس زیر نظام برنامه درسی ملی کتاب‌های درسی تغییر پیدا کرده است و زیرنظام‌های دیگر در دست تولید قرار دارند این در حالی است که خرده نظام‌ها باید مورد تولید قرار بگیرند.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش، یکی از خرده‌ نظام‌ها را نظام خلاقیت و نوآوری دانست و عنوان کرد: اگر می خواهیم فرزندانمان نوآور و کارآفرین تربیت شوند باید سیستمی را در کنار آموزش و پرورش طراحی کنیم تا فرزندانمان از پایه اول دبستان تا پایه اول دبیرستان براساس آن سیستم عمل کنند.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون اجرای تحول سند بنیادین در آموزش و پرورش گفت: متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای این سند مهم فراهم نشده است بنابراین این مسئله از جمله کاستی‌هایی است که در یکی دو سال اخیر با آن مواجه بوده‌ایم.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه تعلیم و تربیت امری زمان‌بر به حساب می‌آید، افزود: کارشناسان به دنبال طراحی سیستمی بودند تا بتوانند براساس آن برنامه اقدام به مدیریت کنند.


ادهم با اشاره به اینکه اجرای این سند نیازمند برنامه‌ریزی است، افزود: برنامه‌ریزی نیاز به تامل و تدوین نقشه راه دارد پس باید با تدبیر به جلو پیش برویم.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به این که همه سیستم باید به خدمت درآید، تصریح کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیازمند عزم ملی است.

وی گفت: خانواده‌ها، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، مراکز آموزشی و پرورشی، مجلس، دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی همه باید دست در دست هم دهیم تا فرزندانمان را با ویژگی‌های خاص تربیت کنیم چراکه آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند این بار سنگین را به دوش بکشد.


وی با اشاره به این که بخشی عملیات اجرایی این سند اجرا شده و برخی دیگر در حال اجرا است، بیان کرد: تدارک، تالیف کتاب‌های درسی و آموزش معلمان زمان‌بر و هزینه‌بر که خوشبختانه این مهم انجام شد.

 

ادهم با اشاره به استقرار ساختار 3-6-6 در آموزش و پرورش، اظهار داشت: در پایه ششم و هفتم دو درس به سایر دروس این مقاطع اضافه شده است.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به دروس تفکر، پژوهش و سبک زندگی و درس کار و فناوری خاطر نشان کرد: آموزش زبان در نظام آموزش و پرورش یکی از مشکلات جدی به حساب می‌آید که بر آن نقدهای بسیار زیادی شده است.

وی افزود: کتاب‌های انگلیسی در پایه هفتم متناسب با برنامه درسی ملی تغییر پیدا کرده است و هم چنین معلمان در این پایه آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند.

ادهم با اشاره به این که برای تعلیم نیروی انسانی کار سنگینی با مشارکت دانشگاه‌ها و شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است، ادامه داد: طراحی، تدوین اساسنامه دانشگاه فرهنگیان عملیاتی شده به طوری که در این دانشگاه دانشجویان مشغول علم آموزی هستند.

 

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به دو زیر نظام برنامه درسی ملی و منابع انسانی در سیستم آموزش و پرورش گفت: در زیرنظام ارزش یابی بیش از 60 درصد پیشرفت داشته‌ایم به طوری که در شورای عالی پیگیر موضوع هستیم.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سیاست وزارت آموزش و پرورش براین است که نقشه راه را با تدبیر بیشتر تولید کند.

وی با اشاره به این که دانشگاهیان فرهنگیان به عنوان یکی از 131 راهکار سند تحول دایر شده است، ادامه داد: 64 پردیس در کشور داریم که دانشجویان در این پردیس‌ها مشغول به فعالیت هستند.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به این که مجلس در سال 93 اعتباری را برای این مهم در نظر گرفته است، گفت: متاسفانه در سال 92 حتی یک ریال اعتبار هم تحت عنوان تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش وجود نداشت.

 

وی گفت: علی‌رغم تمام پیگیری‌های وزارت خانه دوستان ما در مجلس شورای اسلامی نتوانستند اعتباری را برای اجرای سند تحول بنیادین اختصاص دهند تا دست سیستم بتواند باز باشد.

ادهم با اشاره به این که سیستم آموزش و پرورش هزار و یک مشکل اداری مالی دارد، خاطر نشان کرد: مطالبات سیستم بسیار زیاد است این در حالی است که محدودیت‌های زیادی در سیستم حاکم است. 131 راهکار باید مورد اولویت‌بندی قرار بگیرد و نمایه اجرای سند تنظیم شده است.

وی با اشاره به این که 131 راهکار به صورت کاملا طبقه‌بندی شده است، گفت: در سه برنامه پنج ساله این سند تنظیم شده به گونه‌ای که برای تحقق هر راهکار برنامه مشخصی وجود دارد. سیستم نباید دچار خواب آلودگی شود و تغییر و تحولات نباید سبب تاخیر زمانی شود.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درخصوص نظام رتبه بندی معلمان، اظهار داشت: نظام رتبه‌بندی معلمان یکی از راهکارهای موجود است که مقدم بر آن تعیین نظام سنجش صلاحیت حرفه‌ای معلمان است که باید مورد طراحی قرار بگیرد.

ادهم با اشاره به این که اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیازمند زیرساخت‌ها و الزامات مورد نیاز است، گفت: خانواده‌ها باید در این تحول رسانی همراه باشند زیرا پیام اصلی تحول پرداختن به تربیت است.

ادهم با اشاره به اینکه تحول در اندیشه‌ها و نگاه‌ها اصلی‌ترین کاری است که باید اتفاق بیفتد، افزود: بستر اجتماعی برای ایجاد تحول بنیادین باید فراهم شود.


پایان پیام/

کد خبر 365199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha