دور برگردان لبنان در پیچ انتخابات

خبرگزاری شبستان:در پی تحریم دو دور از جلسات رای گیری از سوی حامیان حزب الله که با هدف توافق بر سر یک نامزد واحد انجام شد،امین جمیل،رهبر حزب «کتائب» نامزدی خود برای ریاست جمهوری را به طور رسمی اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،تلاش های نمایندگان 8 مارس به منظور انتخاب کاندیدای واحد برای احراز پست ریاست جمهوری در لبنان در حال به نتیجه رسیدن است.
در پی تحریم دو دور از جلسات رای گیری از سوی 8 مارس و حامیان حزب الله که با هدف توافق بر سر یک نامزد واحد میان احزاب مختلف انجام شد،امین جمیل،رهبر حزب «کتائب» نامزدی خود برای ریاست جمهوری را به طور رسمی اعلام کرد.
مقامات کتائب اعلام کردند که جمیل،حمایت نبیه بری،رییس پارلمان و ولید جنبلاط،رییس جبهه مبارزه ملی را به همراه دارد.
این مقامات خاطرنشان کردند که لازم بود،جایگزینی برای سمیر جعجع،رییس حزب نیروهای لبنانی انتخاب شود.
با وجود اینکه جمیل از متحدان جعجع در ائتلاف 14 مارس است اما از حمایت بیشتری نسبت به رهبر حزب نیروهای لبنانی در میان احزاب مختلف در لبنان برخوردار است.
اما این احتمال وجود دارد که ائتلاف 14 مارس که به شدت بر موضع خود بر حمایت از سمیر جعجع استوار است از جمیل حمایت نکند.
به همین دلیل است که جمیل باید به دنبال راهی برای جلب اعتماد دوستانش در 14 مارس نیز باشد.
اگرچه حزب الله تا کنون واکنشی در حمایت از جمیل انجام نداده است اما حمایت جنبلاط از وی می تواند دلیلی بر موافقت حزب الله با انتخاب او به عنوان رییس جمهوری لبنان باشد.
ولید جنبلاط از جمله افرادی است که مخالف دستیابی جعجع به صندلی ریاست جمهوری در لبنان است زیرا معتقد است که حضور او می تواند مانع ایجاد اتحاد ملی در کشور شود.
سمیر جعجع از منتقدان پر و پا قرص حزب الله و سلاح های این جنبش است و اعلام کرده است که در صورت احراز پست ریاست جمهوری به طور قطع،حزب الله را خلع سلاح خواهد کرد.
این در حالی است که امین جمیل با وجود اینکه در ائتلاف 14 مارس و از متحدان جعجع است نه تنها تا کنون صحبتی از خلع سلاح حزب الله نکرده بلکه در شرایطی از سلاح مقاومت دفاع نیز کرده است.
حدود دو سال پیش در یکی از جلسات جریان 14 مارس، دعوای شدیدی بین سمیر جعجع و امین جمیل بر سر سلاح مقاومت درگرفت .
این دو شخصیت سیاسی جریان 14 مارس رقابت دیرینه ای با یکدیگر در زمینه های سیاسی دارندو این حس همچنان ادامه دارد.
بدین ترتیب با حذف جعجع از لیست کاندیدهای ریاست جمهوری اتحاد بیشتری میان احزاب و گروه های مختلف در مورد یک رییس جمهوری واحد به وجود میاید.
حمایت جنبلاط در حقیقت نشان دهنده حمایت حزب سعد حریری،نخست وزیر سابق لبنان از امین جمیل است زیرا رییس رهبر سوسیال ترقی خواه لبنان اخیرا با حریری بر سر حمایت از حزب الله به توافق رسید.
سعد حریری حدود سه ماه پیش در موضع گیری های جدیدش برای تشکیل دولت در لبنان پذیرفت تا حزب الله نیز به عنوان یک حزب سیاسی وارد کابینه شود .
در پی این اظهارات ،جنبلاط در پارلمان لبنان از مواضع سعد حریری برای تشکیل دولت ائتلافی در کشور تقدیر کرد.
از سوی دیگر،ائتلاف 14 مارس نیز با وجود اصرار با حمایت از جعجع نمی تواند در صورت موافقت همه گروه ها از جمیل که اتفاقا از اعضای خود این ائتلاف است حمایت نکند.
روز نامه الاخبار از این تغییر روند با عنوان قربانی کردن جعجع از سوی 14 مارس یاد کرده و می نویسد:شکست سمیر جعجع در احراز اکثریت آرای نمایندگان پارلمان در دور اول انتخابات موجب شد تا جریان 14 مارس ،انعطاف بیشتری برای جایگزین کردن نامزد دیگری به جای جعجع از خود نشان دهد.
اما اظهارات خود جعجع پیش از آغاز برگزاری انتخابات هم می تواند دلیلی بر حمایت همه جانبه از جمیل باشد.
رئیس گروه مسیحی نیروهای لبنانی پیش از انتخابات گفت بین این گروه و گروه مسیحی کتائب به ریاست امین جمیل ،اختلاف انتخاباتی وجود ندارد.
سمیر جعجع،رییس حزب «نیروهای لبنانی»(فالانژیست های قدیم)- نامزدی که ائتلاف 14 مارس از او حمایت می کند -در دور اول رای گیری موفق به کسب 42 رای شد اما در نهایت مغلوب 52 رای سفید شد که به صندوق انداخته شده بود.
آرای سفید متعلق به نمایندگان حامی «جریان ملی آزاد» به ریاست «میشل عون» و احزاب 8 مارس بود که از حامیان جنبش حزب الله هستند.
نمایندگان 8 مارس دور دوم و دور سوم رای گیری پارلمانی را تحریم کردند تا به هدف خود در خصوص انتخاب نامزدی که مخالفتی با مقاومت نداشته باشد،برسند.
حالا اعلام نامزدی امین جمیل،امیدها را برای انتخاب رییس جمهور در موعد مقرر افزایش داده است تا نگرانی از ایجاد خلاء ریاست جمهوری در کشور وجود نداشته باشد.
امیل جمیل، رئیس جمهوری سابق لبنان در دهه هشتاد میلادی و در زمان جنگ های داخلی این کشور است که در ائتلاف 14 مارس عضویت دارد.
وی متولد 22 ژانویه 1942 در «بکفیا» است؛ 73 سال سن دارد و رهبر حزب سیاسی کتائب یا فالاتژ بوده است که نقشی به سزا در جنگ های داخلی لبنان داشت.
وی برادر بشیر جمیل، رئیس جمهوری سابق لبنان است که در سال 1982 تنها 9 روز پس از دریافت این سمت ترور شد.
وی پس از ترور بردارش از 23 سپتامبر 1982 تا 22 سپتامبر 1988 رئیس جمهوری لبنان بود.
 

کد خبر 365097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha