حاضر نیستم تولید فیلم «دا» را به تهمینه میلانی بسپرم

خبرگزاری شبستان: حسینی گفت: به دلیل اختلاف عقیده‌ای که با تهمینه میلانی داشتم، نپذیرفتم که او فیلم دا را بسازد. اگر در کل دنیا یک کارگردان باشد و آن هم میلانی، هرگز حاضر نیستم که تولید فیلم «دا» را به او بسپرم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست روزانه سوره مهر در روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه، با حضور «سیده زهرا حسینی» راوی کتاب «دا» در غرفه این انتشارات برگزار شد.

 

سیده زهرا حسینی در این نشست گفت: سالیان سال بود که روایت‌های دفاع مقدس را آقایان روایت می‌کردند و از جنگ سخن می‌گفتند و زنان کمتر فرصت روایت دفاع مقدس را داشتند. همین عامل باعث شد که من دست به روایت کتاب «دا» بزنم و تمام تلاش خود را به کار بستم تا بتوانم روایت خوبی از دفاع داشته باشم. دلیل مهم دیگر من برای روایت این کتاب رضایت خداوند بوده است و به خاطر رضایت خدا این کتاب را روایت کردم.
 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه عواملی منجر به فروش کتابش شده است، چند نکته را ذکر کرد و توضیح داد: عوامل متعددی می‌تواند در فروش این اثر تأثیرگذار باشد. یکی از عوامل آن شاید روایت خاطرات از زبان یک زن باشد. تاکنون راوی جنگ و عملیات‌ها مردا بودند، این شاید یکی از اولین روایت‌های جنگ از زبان زنان باشد، به همین خاطر برای مخاطب جذابیت دارد. دومین نکته در فروش این اثر، نیت نویسنده و راوی است. تا زمانی که راوی صادق باشد و کتابش را تنها برای رضای خدا بنویسد، گفتارش صادقانه باشد، منجر می‌شود مخاطب هم به راوی و کتاب اعتماد کند و اثر پرمخاطب شود. من نیز برای رضای خدا روایت این روزها را آغاز کردم که هفت سال به طول انجامید. با خدای خود عهد کرده بودم که فرهنگ جبهه را در قالب خاطرات بازگو کنم. تمام تلاشم را نیز کرده‌ام تا خاطراتم واقعی، ملموس و در بردارنده ناگفته‌ها برای نسلی باشد که جنگ را لمس نکرده‌اند.

 

راوی کتاب «دا» همچنین به ترجمه این اثر و انتشار آن در آمریکا، بیان کرد: من فکر می‌کنم مفاهیم انسانی در همه کشورها یکسان است. همه انسان‌ها از مفاهیم انسانی یک درک مشترک دارند. در این میان برخی از مفاهیم هستند که مختص یک مذهبی خاص‌اند. «دا» نیز دارای چنین مفاهیمی است. در کنار بیان واقعه جنگ و مظلومیت‌های مردم، مفاهیمی از دین اسلام را نیز بیان می‌کند که بنا به گفته مترجم این مفاهیم حذف می‌شود تا روایت اثر ملموس‌تر باشد و از این جهت گمان می‌کنم که کتاب می‌تواند مخاطب خود را پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه برای مخاطب انگلیسی‌زبان، روایت جنگ از زبان یک زن می تواند جالب باشد، اظهار کرد: معمولاً راوی جنگ و سختی‌های آن مردان هستند. تنها در جنگ‌های دفاعی است که مردم عادی سرباز می‌شوند. این روایت می‌تواند تا حدود زیادی روشن‌کننده مظلومیت مردم ما در جنگ باشند.

 

حسینی درباره تولید فیلم از کتاب «دا» نیز به خبرنگاران گفت: در همان ابتدا متوجه شدم که تهمینه میلانی علاقه به ساخت این اثر دارد، اما من به دلیل اختلاف عقیده‌ای که با این کارگردان داشتم، نپذیرفتم. اگر در کل دنیا یک کارگردان باشد و آن هم میلانی، هرگز حاضر نیستم که تولید فیلم «دا» را به او بسپرم. به همین خاطر تولید آن را به سوره مهر واگذار کردم که خوشبختانه سوره مهر نیز تولید این اثر را به همایون اسعدیان واگذار کرد. در مجموع خوشحالم که کسی که دغدغه ارزش‌ها را دارد، این اثر را می‌سازد. 

 

پایان پیام/

کد خبر 364790

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha