به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابیفرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش تجلیل از فرهنگیان بسیجی، شاهد و ایثارگر استان گیلان که دقایقی پیش در دهکده ساحلی بندرانزلی برگزار شد، اعلام کرد: نامگذاری سالروز شهادت علامه استاد مطهری به روز معلم خود تبیین کننده جایگاه و منزلت آموزگاران و معلمان در نظام جمهوری اسلامی است.
جایگاه شهید مطهری معرف تراز معلم انقلاب اسلامی است
وی جایگاه علامه شهید مطهری را معرف تراز معلم انقلاب اسلامی خواند و خاطرنشان کرد: این شخصیت برجسته در سایه تهذیب نفس، طهارت روح و دریافت معارف اسلام در قله های رفیع دانش قرار داشت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیت الله مطهری با رصد کامل حوزه های مختلف اندیشه، از تمام ظرفیت علمی و فقهی خود برای ترویج مبانی دینی و انقلابی بهره گرفت و عملاً به عنوان یک معلم آراسته به علم و اخلاق، رسالت پیامبران را به منصه ظهور گذاشت.
وی با بیان اینکه معلم در جایگاه پیامبر اعظم(ص) قرار دارد و باید از ویژگی ها و خصایصی برخوردار باشد، اذعان کرد: معلم خود باید آراسته به علم باشد چون رسالتش انتقال دانش و علم به متعلم است.
ابوترابی فرد، آراستگی به علم را موجب رشد انسان در حوزه تدریس تا حد بالاترین سطح دانش دانست و گفت: سخن معلم باید قول سدید باشد و از اتقان علمی برخوردار باشد بدین معنی که از بالاترین سطح استحکام منطقی، قرآنی و علمی برخوردار بوده و در برابر نقدها و شبهات فرو نریزد.
وی معلم را پیامبر آور دانش و عصمت توصیف و تصریح کرد: معلم تلاش می کند در حوزه تعلیم و خود به بالاترین سطح از دانش و معرفت دست یابد و شهید مطهری یکی از نمونه های فاخر و برجسته در این حوزه است که در هر حوزه ای لب به سخن گشوده با بارش استدلال، برهان و معرفت روبرو هستیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، ویژگی دیگر معلم در کنار مبانی علمی متقن را بیان قوی دانست و افزود: باید قول معلم قول لین، مبتنی بر مبانی علمی بوده و جای تردید و شبهه نداشته باشد.
وی یادآور شد: معلم باید قول لین را علاوه بر استحکام برهانی و علمی داشته باشد تا قولش سدید باشد، هنگامی که قول انسان لین می شود قلب معلم و متعلم با هم گره خورده و روح آنها با هم پیوند پیدا می کند.
ابوترابی فرد با اشاره به داستان فرعون و حضرت موسی(س)، اعلام کرد: یکی از دلایلی که خداوند حضرت موسی را در خانه فرعون در کنار صلاحیت شخصیتی به نام آسیه در مسیر رشد پیش برد این بود که خداوند می خواست از طریق ایجاد رابطه پدر و فرزندی قلب فرعون به نور الهی فتح شود.
وی اضافه کرد: معلم نیز با برقراری رابطه عاطفی و محبت آمیز، دانش آموزان را تربیت کرده و دانش خود را به او منتقل می کند.
ارتقای کشور در فرهنگ و دانش، مهمترین دغدغه مقام معظم رهبری
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز تمام دغدغه مقام معظم رهبری این است که ملت ایران در حوزه فرهنگ، دانش ارتقا یابد و به اقتدار برسد.
وی تحقق ارتقای اقتدار ملت ایران، مستضعفین عالم و افول دنیای استکبار را در سایه دین و ارزش های اسلامی دانست و گفت: شهید مطهری این دغدغه را داشت که جامعه مسیر دین را طی کند و دین در جامعه پیاده شود و این دغدغه باعث شد در رتبه بالای علمی و معرفتی قرار گیرد.
ابوترابی فرد ادامه داد: هر سخنرانی استاد مطهری ناظر به یک مسئله مهم زمان خویش است و نیازی که باید پاسخ داده شود.
وی با بیان اینکه امروز کشور ما همه بسترهای لازم برای کسب رتبه های بالایی علمی فراهم شده است، تصریح کرد: شناخت نیاز جامعه و آموزش نیروی انسانی متناسب با نیاز جامعه مکمل یکدیگر هستند و باید مطابق با نیازهای جامعه نیروی انسانی لازم را تربیت کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز دنیا به این حقیقت دست یافته جوامعی پیشرفت خواهند کرد که در حوزه تربیت نیروی انسانی گام بر می دارند چرا که بار سنگین پیشرفت و توسعه جوامع بر عهده انسان های تربیت شده متخصص است.
رسالت ارتقای اقتدارملی بر شانه معلمان سنگینی می کند
وی مسئولیت اعتلای کشور را بر دوش معلمان دانست و اعلام کرد: رسالت ارتقای اقتدار ملی بر شانه معلمان سنگینی می کند و کشور ما در سایه تلاش های شما معلمان رشد می باشد.
ابوترابی فرد ابراز امیدواری کرد: همه آحاد جامعه اسلامی قدردان این جایگاه باشند و منزلت واقعی معلم را درک کنند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز کاروان علمی کشور باشتاب در حرکت است، با وجود اینکه در معرض تهدید و تحریم هستیم اما ظرفیت ها و ریشه های فرهنگی و اعتقادی کشور مسیر حرکت ما را هموار کرده و امیدوارم از این ظرفیت ها بهتر بهره برده و برای رسیدن به اقتدار گام های محکمی برداریم.
پایان پیام/
نظر شما