آیت الله مجتبی تهرانی، مدرس اخلاق و فقیه عالیقدر جهان تشیع چهارشنبه 14 اردیبهشت در جلسه درس اخلاق خود گفت: تاکنون سه قسم از حیا یعنی حیای از خلق، حیای از نفس و حیای از ملائکه مطرح شد. در این جلسه به بحث حیای از اولیای خدا می پردازیم.
آیت الله تهرانی در توضیح حیای از اولیای خدا گفت: در قرآن آمده است که اعمال انسان را خدا و رسول و مومنان می بینند و انسان ها به عالم غیب آشکار باز گردانده می شوند و او انسان ها را به آنچه انجام داده اند، آگاه می کنند.
وی ادامه داد: ابوبصیر از امام صادق (ع) نقل می کند که ایشان فرمود اعمال بندگان هر صبح بر پیامبر عرضه می شود پس برحذر باشید. همچنین از امام صادق (ع) نقل شده است که در جمعی فرمودند چرا پیامبر را اذیت می کنید؟ مردی عرضه داشت چگونه اذیت می کنیم؟ فرمود مگر نمی دانید اعمال شما هر روز بر پیامبر خدا عرضه می شود و وقتی ایشان ببینند شما معصیت کرده اید اذیت می شوند.
وی با طرح این سوال که آیا گزارش اعمال به پیامبر عرضه می شود یا خود اعمال، گفت: آنچه از آیات و روایات استنباط می شود این است که خود عمل انسان به پیامبر و ائمه عرضه می شود. همانگونه که در آیه فوق گفته شده که عمل شما را خدا و رسولش و مومنین یعنی ائمه می بینند.
این مدرس اخلاق تصریح کرد: پیامبر و ائمه تمام بی حیایی های انسان را در سه بعد بیداری، گفتاری و رفتاری می بینند و انسان باید از اینکه در مقابل چشمان اولیای خدا گناه کند حیا نماید.
وی بی حیایی را موجب عدم استجابت دعا و توسل دانست و گفت: اگر انسان در مقابل چشم اولیای الهی گناه کرد و بعد از آنها انتظار داشت که دستش را بگیرند به نظر انتظار بیهوده ای می آید.
آیت الله تهرانی بخش پنجم حیا را حیا از خدا دانست و گفت: روایات متعددی در این زمینه وجود دارد که می فرمایند از پروردگار خود حیا کنید آنگونه که سزاوار او است. در جلسه بعد به این موضوع می پردازیم که منظور از (آنگونه که سزاوار است) چیست.
پایان پیام/
نظر شما