پایان بیسوادی گروه سنی10 تا49 سال از برنامه های اصلی پنجم توسعه است

معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه برنامه پنجم توسعه بر ریشه کنی بیسوادی تاکید دارد، گفت: برنامه پایان بیسوادی گروه سنی 10 تا 49 سال را به طور جدی دنبال می کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، گردهمایی اعضای کمیته های بهبود کیفیت و ناظرین آموزشی شهرستان های استان گیلان به مناسبت گرامیداشت هفته معلم، امروز(15 اردیبهشت) با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی در سالن مدیریت دولتی استانداری، برگزار شد.


معاون وزیر آموزش و پرورش در این مراسم با تبریک یاد و خاطره 41 هزار نفر از شهدای تعلیم و تربیت، گفت: بیش از 31 سال از فرمان امام خمینی(ره) برای فراگیر کردن سواد آموزی می گذرد و در این راستا530 هزار آموزشیار عمر موثر و ارزشمند خود را در جریان سواد آموزی سپری کردند.


علی باقرزاده اذعان داشت: با توجه به فرمان مقام معظم رهبری در برنامه پنجم توسعه باید بیسوادی گروه سنی 10تا 49 را با جدیت دنبال کرده و ریشه کنی آن را جشن بگیریم.


وی با بیان اینکه تقاضا برای سواد آموزی با کاهش جدی روبرو است، افزود: امروز سواد آموزی در شرایط خاصی قرار گرفته و آن نگاه مقام معظم رهبری است که در 31 سال گذشته سابقه نداشته است.


باقرزاده گفت: برای برنامه ریزی دقیق ریشه کنی بیسوادی در رده سنی 10 تا 49 سال ناگزیر به کسب آمار دقیق و درستی هستیم که بر اساس آمارگیری های انجام شده حدود دو میلیون و 670 هزار نفر در این رده سنی در کشور بی سواد هستند.


وی اضافه کرد: در حال حاضر این طرح از برنامه های اصلی نهضت سواد آموزی است و اگر در طول برنامه توسعه مراجعه بیسواد بالای 50 سال را هم داشته باشیم برای آموزش او اقدام خواهیم کرد.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش، گسترش فرهنگ اسلامی، اهداف و آرمان های انقلاب را ارزش و منزلتی دانست که سواد آموزی و آموزشیارانش در مهندسی افکار عمومی و فرهنگ مردم داشته اند.
 

 

وی اذعان داشت: مقام معظم رهبری این جریان را یک ابزار برای فهم آرمان های انقلاب و وسیله ای برای افزایش بصیرت و بینش آحاد جامعه می دانند.


رییس سازمان نهضت سواد آموزی در ادامه به دو تفاوت سواد آموزی ایران با دنیا اشاره و گفت: سواد آموزی در ایران برخلاف دنیا دولتی است و هیچ کشوری تا کنون چنین اقدامی نکرده است.


وی ادامه داد: طولانی بودن این طرح نیز مشکل دیگری است که با گذشت 31 سال از انقلاب همچنان ادامه دارد در حالی که در دنیا چنین طرح هایی به صورت کوتاه مدت برنامه ریزی شده و اجرا می شوند.
 

 

باقرزاده همچنین گفت: ذات سواد آموزی کار بسیار سخت، حرفه ای و فنی است و کسی که بتواند رده سنی بزرگسالان را آموزش دهد، آموزش کودکان و نوجوانان دیگر برایش کار سخت و دشواری نیست که متاسفانه به این مساله مهم، کمتر توجه شده است.


وی خاطر نشان کرد: طی آمارگیری انجام شده، از زمان تاسیس این سازمان تاکنون،10 میلیون مدرک مقدماتی، شش میلیون و 500 هزار مدرک تکمیلی، دو میلیون مدرک پایانی و بیش از یک میلیون مدرک پنجم برای سواد آموزان صادر شده است.

 


باقرزاده اضافه کرد: سه میلیون و 500 هزار نفر نیزطی این مدت در دوره مقدماتی، خدمات دریافت کردند اما دوره تکمیلی را ادامه نداده اند.

 

 

وی کارهای در دست اقدام را استخراج فهرست بیسوادان مناطق روستایی، بحث اصلاح نظام آموزشی، بحث پایداری سواد برای سواد آموزانی که امکان رجعت به بیسوادی را دارند، از ماموریت نهضت سواد آموزی و اعضای کمیته بهبود کیفیت عنوان کرد.

 

 

محمد امیری، مدیر کل نهضت سواد آموزی گیلان در این مراسم با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک هفته معلم، گفت: 580 نفر از آموزشیاران در سال تحصیلی 89-90 علاوه بر نهضت سواد آموزی، کلاس های آموزش و پرورش را نیز اداره می کنند.


حق شناس، مشاور امور بانوان نهضت سواد آموزی گیلان نیز در این مراسم به برخی از مشکلات آموزشیاران اشاره و خواستار پاسخگویی و روشن شدن تکلف استخدامی آنان شد.


پایان پیام/


 

کد خبر 36428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha