به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر سید محمد مهدی هادوی، رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی صبح امروز(13اردیبهشت)، به مناسبت هفته معلم و سالروز شهادت شهید مطهری در 12 اردیبهشت ماه، گفت: معیار اخلاق به عنوان مهمترین ویژگی یک استاد به شمار می رود و در ارزیابی تعیین استاد نمونه حق وتو دارد.
هادوی با اشاره به ارزیابی فارغ التحصیلان به عنوان یک شاخص تعیین استاد برتر، تصریح کرد: اگر بتوانیم فارغ التحصیلان و دانشجویان را ارزیابی کنیم که چقدر خلاقیت و نو آوری داشته و تا چه حد استاد خود را فروتن، با اخلاق و با مهارت دیده اند می توانیم یک معیار برای انتخاب استاد نمونه داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه مواد وانرژی یکی دیگر از معیارهای انتخاب استاد نمونه را حرکت کردن در راستای اهداف کشور دانست و گفت: یک عضو هیات علمی می بایست نیازهای جامعه را بشناسد و در مسیر آنها تلاش کند.
وی همچنین به آئین نامه ارتقای اعضای هیات علمی اشاره کرد و افزود: در این راستا می توانیم از ملاک های معرفی شده در این آیین نامه نیز استفاده کنیم.
هادوی با بیان اینکه ارزیابی باید صادقانه باشد،خاطر نشان کرد: در روند ارزیابی، هم کسانی که خود را مطرح کرده و هم کسانی که به خاطر فروتنی خود را کنار می کشند، مهم هستند لذا تک تک اعضای هیات علمی باید کارنامه علمی داشته باشند تا ارزیابی معیارهای انتخاب استاد نمونه به طور یکسان انجام شود.
در ادامه دکتر محمدرضا رحیمی پور رئیس پژوهشکده سرامیک از علم آموزی و انتقال آن به عنوان ارزشمندترین نعمتی یاد کرد که خداوند به انسان ارزانی داشته است.
وی با بیان اینکه جوانان، مهمترین قشر جوینده دانش هستند، گفت: بار دانشی، مهارت و اخلاق و تقوا سه رکن اصلی انتخاب استاد برجسته می باشد.
دکتر رحیمی پور افزود: یک استاد باید با انتقال مهارت ها و یافته های خود به دانشجویان ، قدرت حمل مساله به دانشجو، ایجاد روحیه خودباوری و پرهیز از غرور کاذب ارزیابی شود.
رئیس پژوهشکده سرامیک همچنین خاطر نشان کرد: اخلاقی که دانشجو را شیفته خود کند، فروتنی و آراستگی و صداقت نیز از مهمترین معیار ها در تعیین استاد نمونه می باشد.
وی گفت: ما باید همیشه از اساتید خود به نیکی یاد کنیم تا بتوانیم الگوی خوبی برای دانشجویان خود باشیم.
دکتر فریده قوی پنجه رئیس پژوهشکده انرژی نیز در این نشست با تاکید بر رصد کردن نیازها واهداف کشور همچون اشتغال یابی و ورود به درآمد زایی و ثروت افزود: تعامل مثبت و سازنده با سایر اعضا، حضور در مجامع علمی، فعالیت های علمی و پژوهشی و حس مسئولیت نسبت به امور محول شده می تواند به عنوان شاخص های ارزیابی استاد نمونه تعیین شود.
وی اظهار داشت: در خصوص ارتباط با دانشجو و بحث پژوهش، ایده پردازی، خلاقیت ونو آوری، آموزش روش پژوهش و روش های مثبت اندیشی، مطرح می شود.
در ادامه نشست دکتر فریدون حصاری رئیس پژوهشکده نیمه هادیها با اشاره به فرمایشات ائمه اطهار (ع) درخصوص علم و عالم ، گفت: فروتنی، انتقال دانسته ها، اخلاق خوب، تعامل و مدارا با تعلیم گیرنده ونیت خیر از شاخص های ارزیابی استاد نمونه می باشد.
دکتر سعید حصارکی رئیس پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته نیز خاطر نشان کرد: این پژوهشگاه در جایگاه مهم پژوهش و فناوری کشور قرار دارد و استاد نمونه این پژوهشگاه نیز باید در عرصه پژوهش کشور قدم بردارد.
وی افزود: 5 بخش از فعالیت های اعضای هیات علمی همچون آموزش و یادگیری، پژوهش و انتقال آن، فناوری ومشارکت در طرح های کلان وملی، فعالیت های اجرایی و اخلاق و رفتار اجتماعی می تواند به عنوان شاخص های ارزیابی استاد برتر تعیین شود.
پایان پیام/
نظر شما