به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حسن بلخاری، پژوهشگر و استاد فلسفه هنر دانشگاه تهران شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه کارگاه تخصصی نمادهای سردیس اصفهان با اشاره به تقدس هنر اظهار داشت: هنر دارای تقدس بوده و برای فرهنگ متعالی آفریده میشود و نباید پنداشت که هنر تنها تزئین است و منبع ذکر پروردگار الهی نیست.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ و هنر در جوامع اسلامی تصریح کرد: در جوامع اسلامی، فرهنگ و هنر سبب میشوند که انسان از سقوط رها شده و در کنار توجه به زیبایی، آثار معنوی خلق کند و این مسئله در شعر نیستان مولوی نیز به خوبی مشهود است.
پژوهشگر و استاد فلسفه هنر دانشگاه تهران با بیان اینکه هنر الهی نقدبردار نیست، بیان داشت: این هنر حق بوده و در فرهنگ اسلامی همه میدانیم که آثاری بنیادی خلق شده و هنر اسلامی نیز انسان را به نور میرساند.
وی پیرامون اهمیت نگهداشتن یاد و خاطره مشاهیر تصرح کرد: ما باید کاری کنیم که از حقایق نگهداری شود و فرهنگ با هنر ما تثبیت شود.
بلخاری با بیان اینکه جریان به وجود آمده در اصفهان طی 400 سال گذشته، هویت این شهر را تغییر داد، بیان داشت: ساخت سردیس مشاهیر اصفهان پاسداشت کسانی است که هویت ما را تغییر داده و فرهنگ و هنر این شهر را حفظ کرده و تمدن نوینی در اصفهان پایه گذاری کردند.
وی تصریح کرد: باید گفت که اصفهان یک شهر نیست بلکه یک مکتب است که شیعه در آن ظهور کرده و افرادی چون ملاصدرا، میرداماد و شیخ اشراق این مکتب را احیا کردند.
پژوهشگر و استاد فلسفه هنر دانشگاه تهران ضافه کرد: این شهر در دوره صفویه شاهد ظهور یک تمدن بود و ما باید با ساخت سردیسها، این تمدن را حفظ کرده و به آیندگان بسپاریم.
پایان پیام/
نظر شما