به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور بعد از ظهر امروز (11 اردیبهشت) در نشست با مدیران دانشگاه ها،صنایع و صاحبرنظان استان یزد که در محل سالن مرحوم حمیدیا استانداری یزد برگزار شد گفت: دلیل بوجود آمدن معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری رهنمودهای رهبری در خصوص ارتباط بین صنعت و دانشگاه بوده است .
وی بر لزوم وجود نهادهای واسطه ای بین علم و صنعت تاکید کرد و افزود: پارک های علم و فناوری،شرکت های دانش بنیان و ... از جمله نهادهایی می باشند که در این راستا ایجاد شده اند.
ستاری مهمترین وظیفه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور را تولید اشتغال از طریق تولید فناوری در کشور دانست و اظهار داشت:این معاونت در دو حوزه مرز دانش و تجاری سازی خدمات ارائه می کند.
وی با بیان اینکه در حوزه مرز دانش دولت ها به عنوان سرمایه گزاران اصلی فعالیت دارند تصریح کرد: بر خلاف حوزه مرز دانش در حوزه تجاری سازی بزرگترین خیانت حمایت بلاعوض دولت از این بخش است.
معاون علمی، فناوری رئیس جمهور از اجرای قانونی در این معاونت پس از 4 سال خبر داد و گفت: در این قانون ابتدا شرکت های دانش بنیان شناسایی شده و سپس از حمایت های دولت بهره مند می شوند.
وی گفت:در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی با یودجه الحساب 700 میلیارد تومان دراین معاونت تشکیل شده است.
ستاری معافیت مالیاتی برای 15 سال،معافیت گمرکی و پرداخت تسهیلات 300 میلیونی برای شرکت های کوچک از طریق چک و سفته را از دیگر اقدانات انجام شده در حوزه شرکتهای دانش بنیان دانست و گفت: دولت در قانونی جدید خود موظف است از تمام کسانی که قصد ندارند کارمند دولت باشند حمایت کند.
وی با بیان اینکه در زمینه پژوهش هزینه های خوبی صورت می گیرد تصریح کرد: دانشگاه ها باید از اساتیدی که با پژوهش های خود برای دانشگاه ها درآمد ایجاد می کنند حمایت کرده و آن ها را تشویق کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور شیوه های پژوهشی سنتی را شیوه هایی منسوخ دانست و اظهار داشت: ما بدر حوزه پژوهش به دنبال پژوهش های سنتی دانشگاه ها نمی باشیم بلکه به دنبال کل بودجه کشور هستیم تا بتوانیم فناوری را در کشور توسعه دهیم.
وی بر بر لزوم هدف گزاری برای دست یابی به این بودجه تاکید کرد واضافه کرد:پس از آن باید برای شرکت های دانش بنیان برنامه ریزی کنیم.
ستاری وجود مشکلات فرهنگی را مانعی برای پیشرفت این حوزه در کشور دانست و گفت: تعدد حرف ها و حاکم نبودن فضای فناوری در دانشگاه ها از مهمترین مشکلات فرهنگی پیشرو است.
وی با شاره به فعالیت های صورت گرفته در حوره بنیاد نخبگان اظهار داشت:مهمترین اقدام صورت گرفته نزدیک کردن برنامه ها و فعالیت های حوزه معاونت علمی، فناوری رئیس جمهور با بنیاد نخبگان بوده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه در حوزه حمایت از نخبگان اقدامات خوبی صورت گرفته است گفت: طی سه سال بخشی از حقوق اعضای بنیاد نخبگان که توسط شرکت های دانش بنیان استخدام شوند توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور پرداخت می شود.
پایان پیام/
نظر شما