به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد،حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، امروز"10اردیبهشت" در همایش بزرگداشت سالروز تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا که در هتل لاله شهرکرد و با حضور مسؤولان استانی و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای استان برگزار شد، افزود: شوراها با تدوین برنامه های فرهنگی و توجه به امورات دینی و مذهبی باید ارزشها و معیارهای سبک زندگی و مدیریتی بر اساس ارزشهای اسلامی را در مناطق مختلف گسترش دهند.
وی اظهار داشت: همان طور که ولایت فقیه تبلور اسلامیت نظام است، شوراهای اسلامی نیز از متن مردم می جوشد تا نقش جمهوریت را به خوبی ایفا کنند و به یقین بودن این دو پایه اساسی در کنار هم، باعث شکل گیری نظام جمهوری اسلامی می شود.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: شورا و مشورت ریشه قرآنی دارد و در اهمیت این مسئله همین بس که خداوند در قرآن به پیامبر اسلام دستور می دهد که در کارها مشورت کنید.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام گفت: حکومت اسلامی ایران مبنای مردم سالاری دینی است که در این زمینه باید برای انجام هر اموری نظر مردم را در زمینه عمران و آبادانی دریافت کرده و مشورت گرفت.
این مقام مسئول با بیان این که آن چه خداوند در این بازه زمانی به ملت ما عطا کرده، در تاریخ بشری نادر است، تصریح کرد: امروز خداوند متعال نعمت نظام جمهوری اسلامی را به ملت ایران عطا کرده است که چنین فرصتی، در هیچ دورانی، حتی در زمان انبیاء نیز پیش نیامده است و به یقین می توان گفت، این دوران، دورانی نادر برای ملت ایران است.
امام جمعه شهرکرد افزود: تلاش شوراهای اسلامی شهر و روستا باید برای رضای خداوند و خدمت رسانی باشد و آنها موظفند که با ارائه خدمات مطلوب به مردم جواب اعتماد آنها را بدهند.
وی تاکید کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا پل ارتباطی مردم و مسوولان هستند و باید باعث افزایش مشارکت و احساس مسوولیت مردم در اداره امور شوند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام گفت: یکی از شبهات عمده که از ابتدای انقلاب وجود داشت و در حال حاضر نیز عده ای به آن دامن می زنند این مسئله است که قرار گرفتن دو واژه جمهوری به معنای هر چه مردم بخواهند و اسلامی یعنی اجرای دستورات خداوند در کنار یکدیگر با هم ناسازگاری دارند و نمی توانند با هم باشند.
نماینده ولی فقیه دراستان وامام جمعه شهرکرد، با اشاره به این که این نظام هم نامش اسلامی است و هم قوانین و قانون اساسی آن، از اسلام نشأت گرفته است، خاطرنشان کرد: مهم این است که قدر این نعمت الهی را بدانیم و بفهمیم و با همه وجود درک کنیم که خداوند متعال چه نعمت کم نظیر و بی بدلیلی را در تاریخ بشری به ما عطا کرده است.
وی با اشاره به صرفه جوی در انجام اقدامات خود گفت: اعضای شورای اسلامی شهر و روستا باید از کمترین امکانات موجود بیشترین بهره وری را داشته باشند و در جذب سرمایه گذار در این منطقه تلاش کنند.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نعمت جمهوری اسلامی مختص ایران است که آثارش همه جهان را فرا گرفته و می رود که به برکت امام زمان(عج) عملی شود و آن چه خداوند وعده داده است را محقق سازد.
وی با بیان اینکه شورای شهر نقش سیاستگذاری و نظارت بر اجرای امور شهری و روستایی را برعهده دارند خاطر نشان کرد: شوراها با استفاده از شخصیت های توانمند و بومی خود می توانند برای پیشرفت شهرستان از ظرفیت ها وتوانایی های آنان بهره مند شوند.
این مقام مسؤل به تفاوت های نظام طاغوت و نظام اسلامی پرداخت و خاطرنشان کرد: تفاوت های بسیاری بین این دو نظام وجود دارد؛ در منظر پروردگار و اولیاء الهی، نظام طاغوت، نظامی مورد پسند و مورد تأیید نیست اما نظام اسلامی، همان نظامی است که امروزه از طرف خداوند متعال به دست ما امانت داده شده است و به لطف الهی روز به روز نیز در حال گسترش است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که نظام جمهوری اسلامی نعمتی از جانب خداوند است که باید قدر آن را بدانیم و لازمه قدرشناسی آن هم، فعالیت در سه عرصه به طور هم زمان است، ابراز داشت: عرصه دینی، عرصه سیاسی و عرصه خدمتگزاری، از مهم ترین عرصه هایی است که باید در هر سه عرصه، به موازات هم پیش رفت و هیچ کدام را قربانی دیگری نکرد که اگر این شد، قدردان نعمت خداوند متعال بوده ایم.
وی اظهار داشت: اصل ایجاد شوراهای اسلامی شهر و روستا در قانون اساسی، نشان دهنده اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به مجموعه متنوع فکرها، مشورتها و دیدگاهها در اداره امور کشور است و این موضوع، نقطه مقابل نظامهای ارتجاعی و استبدادی است.
وی با تأکید بر این که لازمه موفقیت در دو عرصه سیاسی و خدمتگزاری، موفقیت در عرصه دینی است و تا در این عرصه پیروز نباشیم، موفقیت در عرصه های دیگر بی فایده است، افزود: لازمه موفقیت در عرصه دینی، انجام وظایف فردی و جمعی در سایه عبادت، اخلاق و جهاد نفسانی است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، عبادت و راز و نیاز با خداوند متعال را قسمت عمده دین بیان کرد و افزود: در سایه رابطه های فردی و جمعی با خداوند متعال است که انسان به جایگاه های بالا می رسد و تا این نباشد، انسان رشد پیدا نخواهد کرد.
امام جمعه شهرکرد افزود: اقتصاد و فرهنگ در هر جامعه از ارکان مهم محسوب می شود که با توجه به جایگاه آنها می توان رویکرد مناسبی در برنامه ها اتخاذ کرد که در این راستا همه مسئولان و مدیران شهری باید اولویت برنامه های خود را با این محور تعیین کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام در ادامه سیاست را جز اصلی کار شوراها بیان کرد و گفت: بدانید و آگاه باشید که رمز موفقیت شما در سیاست مدار بودنتان است و تا سیاست مدار نباشید، موفق نخواهید شد؛ سیاست مداری یعنی انسان بداند نظامی که خداوند به او عطا کرده، پایه هایی دارد و باید این پایه ها را حفظ کند و این با بازی های سیاسی، باندبازی، گروه گرایی و حزب گرایی محقق نمی شود.
وی با اشاره به اینکه مردم در شرایط فعلی از عملکرد شورای شهر و شهردار نهاوند رضایت دارند، گفت: موقعیت خوب شوراها در این دوره و عزم آنان برای خدمت به مردم، فرصت خوبی است تا در این مدت بتوان با ایجاد فضای امید در بین مردم مشارکت آنان را در توسعه و تغییر مبلمان شهری جلب کرد.
این مقام مسؤول، حراست از پایه های سیاسی نظام را مهم ترین رسالت یک سیاست مدار واقعی بیان کرد و افزود: ولایت فقیه، مردمی ماندن نظام، استقلال، حفظ عزت و کرامت اسلامی و استکبار ستیزی و به بیگانه راه نفوذ ندان، پایه های نظامی اسلامی است که باید حفظ شوند.
امام جمعه شهرکرد با اشاره به این که اخلاق، خوش رفتاری و جهاد نفسانی قسمت عمده دیگر دین محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: جهاد نفسانی یعنی بر خلاف نفس حرکت کردن و پا بر روی خواسته های نفس گذاشتن؛ نفس، انسان را به سمت تعصب گرایی، حق کشی، دنیامداری، ثروت اندوزی و به پست و مقام دعوت می کند، اگر توانستیم در مقابل این نفس جهاد کنیم، می توانیم انتظار موفقیت و خوش عاقبتی داشته باشیم و در غیر این صورت، بد عاقبت خواهیم شد.
وی اظهار داشت: تقویت خردجمعی موجبات دستیابی به توفیقات بیشتر را فراهم میکند و شوراها باید همدل و همراه باشند و فرصت خدمتگزاری به مردم را غنیمت شمارند.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با بیان این که حفظ کرامت و عزت اسلامی، پایه اصلی ملت ما است، خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم مستکبرین ما را تحقیر کند و کوچک بشمارد چرا که اسلام برتر است و بالاتر از آن چیزی وجود ندارد.
وی با تأکید بر این که نظام اسلامی نمی تواند با استکبار کنار بیایید، خاطرنشان کرد: اسلام از ما می خواهد که در مقابل مستکبران بایستیم و راه نفوذ بر آن ها را ببندیم و مواظب باشیم که لبخندمان دشمن را جری نکند؛ نمی شود مؤمن بود و در دل، نسبت به مستکبر، رحمت و رأفت داشت چرا که مستکبران، دشمنان دین خدا و عزت اسلامی هستند و باید در مقابل آن ها ایستاد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به تأکیدات قرآن کریم و روایات متعدد در مورد خدمتگزاری به مردم، تصریح کرد: یکی از نشانه های مؤمن، خادم بودن او است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با تأکید بر این که فرد مسؤل، رئیس نیست بلکه خادم مردم است، افزود: این نگاه باید اصلاح شود که فردی که مسؤولیت قبول می کند، رییس است؛ در اسلام ریاست مطرح نیست بلکه این فرد خادم مردم است و باید به خادم بودن خود افتخار کند.
رئیس استانی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری با تأکید بر این که همه باید خود را در نظام اسلامی خادم مردم بدانیم و خدمت عادلانه ارائه دهیم، افزود: خدمتی که بر اساس تعصب، منت نهادن و یارگیری باشد، خدمت عادلانه نیست؛ خدمت عادلانه باید بر اساس اولویت ها و در سایه اخلاص صورت گیرد.
وی در پایان خطاب به مدیران اظهار داشت: هم به استاندار قبلی و هم به استاندار و مسؤولان جدید استان گفته ام که تنها به فکر پر کردن چاله های استان نباشید؛ برای پیش برد امور استان باید سند راهبردی تدوین شود و در سایه برنامه ریزی، خدمت بدون منت صورت گیرد که البته استاندار فعلی گروهی را برای انجام این مهم مأمور کرده است و جای تشکر دارد.
پایان پیام/
نظر شما