به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، غلامعلی حدادعادل در دهمین همایش جهانی حکمت مطهر با محوریت شهید مطهری عقلانیت عدالت و وحدت خاطرنشان کرد: این استاد از جوانی به مسایل جهان اسلام توجه داشت و افق دیدش گسترده بود و محدود به شهر و محله نبود.
وی عالم اسلام را در بعد تاریخی و در گستره جغرافیایی میدید و جهان اسلام را در متن واقعیات جهان امروز ارزیابی میکرد.
حداد عادل افزود: شهید مطهری به مسایل اجتماعی مسلمانان توجه داشت وحدت اسلامی از مهمترین مسایلی بود که شهید مطهری در باب آن مقالهای نیز با عنوان الغدیر و وحدت اسلامی نوشته است.
وی اضافه کرد: مراد از وحدت بین مسلمانان این نیست که پیروان مذاهب از عقاید خود دست بردارند و همه یکی باشند در واقع شهید مطهری به نکته ظریفی تاکید میکند و آن اینکه بحث وحدت یک بحث اجتماعی است.
حداد عادل ادامه داد: شیعه و سنی باید در فضای منطقی با هم گفتگو و استدلال کنند و شبهه و سوءتفاهم ها را برطرف سازند و این روش باید روش ارتباطی بین شیعه و سنی باشد.
حدادعادل تصریح کرد: این امر نباید مانع از این شود که شیعه و سنی در برابر دیگران با هم متحد نباشند و با یکدیگر اختلاف زیانبخشی داشته باشند.
وی اظهار کرد: باید ببینیم اصول فکری شهید مطهری برای وحدت میان مسلمانها چیست و سپس براساس آن حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: این شهید بزرگوار اساساً یک متفکر عقل گراست و بارزترین صفت برای ایشان این است که وی متفکر اسلامی عقل گراست.
حدادعادل تصریح کرد: نخستین درسی که باید از شهید مطهری بگیریم این است که دفع دشمن مشترک بر طرح اختلافات مقدم است بنابراین اولین وظیفه ما این است که از کیان مقدس اسلام در برابر آسیبها دفاع کنیم.
حدادعادل با بیان اینکه تعقل عین دینداری است تصریح کرد: تمام تلاش ما شهید مطهری برای دعوت از دانشگاهیان در تمام مدت عمرشان با زبان عقلانی صورت گرفت.
وی ادامه داد: عقل زبان استدلال جهانی است یعنی هیچ کس در دنیا وجود ندارد که بگوید من با شما بر سر اینکه تعقل بکنیم یا نه اختلاف دارم.
وی ادامه داد: باید ترازوی عقل را در دست گرفته و همه چیز را بر مبنای عقل بسنجیم.
وی با اشاره به ویژگیهای شهید مطهری یادآور شد: وی نسبت به پیشوایان دین ائمه و اهل بیت محبت و معرفت را توام میخواست.
وی اظهار داشت: امروز که ولایت فقیه محور اندیشههای سیاسی ما شدهاند باید محبت را با معرفت همراه کرده و توازن را برقرار کنیم.
حدادعادل با بیان اینکه بسیاری از خصومتها در میان فرق اسلامی ناشی از غلبه محبت بر معرفت است تاکید کرد: محبت حرکت ایجاد کرده و معرفت جهت را تفکیک میکند بنابراین این دو شاخصه باید با هم باشند.
وی ادامه داد: بسیاری از اختلافات از افراط و تفریط سرچشمه میگیرد.
وی دوری از خرافات را یکی از فواید عقلانیت در مبانی دینداری عنوان کرد و اظهار داشت: شهید مطهری مسایل اساسی جهان اسلام را به دعوا و اختلاف بین شیعه و سنی ترجیح میداد.
وی با اشاره به اشغال فلسطین توسط اسراییل و همپیمانانش خاطرنشان کرد: زمانی که دشمن به سرزمین مسلمانان حمله میکند در اینجا دیگر بحث شیعه و سنی مطرح نیست بلکه موضوع مسلمانان میباشند که برای استمرار پیروزی و ادامه حیات این جامعه باید مسلمانان با هم متحد شوند.
حدادعادل ادامه داد: چه خطری برای استکبار بالاتر از آن است که ایران و انقلاب برای ملتهای دیگر الگو شود و زمینهای فراهم کند تا مردم با هم متحد شده و در مقابل استعمار و استکبار بایستند.
حدادی عادل یادآور شد: قرنها شیعه و سنی در مناطق مختلف جهان به صورت مسالمتآمیز با هم زندگی می کردند اما چند سالی است که مشاهده می کنیم دشمن با ایجاد جریانهای تکفیری باعث ایجاد تفرقه در میان مسلمانان شده است.
وی سوریه را نمونه بارز ایجاد تفرقه در میان مسلمانان عنوان کرد و گفت: کشور سوریه تنها کشوری بود که در میان کشورهای عربی که اسراییل را به رسمیت نشناخت و در برابر امریکا تسلیم نشد و امروز می بینیم جریانهای تکفیری دراین کشور به ایجاد جنگ و درگیری میان مسلمانان اقدام کردهاند.
حدادعادل ادامه داد: انقلاب اسلامی باید عامل وحدت مسلمانان شود و این افتخار شیعه است که توانسته انقلاب را در برابر استکبار جهانی به پیروزی برساند.
وی بیان اهداف مشترک را عامل ایجاد وحدت در میان مسلمانان ذکر کرد و گفت: گفتمان ما با تاکید بر انقلاب اسلامی باید گفتمانی وحدت بخش باشد.
وی تصریح کرد: دامن زدن به اختلافات مذهبی به ویژه در 4 سال اخیر در جهان اسلام توطئه غرب و صهیونیسم در برابر بیداری اسلامی و برای خنثی کردن آن است.
پایان پیام/
نظر شما