حجت الاسلام والمسلمین سید محمد آتش زر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ازقم، با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) دستور تشکیل شوراها در اوایل انقلاب اسلامی داده بودند، اظهارداشت: امر مشورت و شورا یک دستور قرآنی است، خداوند متعال در قرآن کریم رسول گرامی اسلام را به مشورت با مردم امر می کند.
وی با بیان این که مشورت یک امر دو سویه است، تصریح کرد: یک سوی آن استفاده از تجارب و راهکارهای دیگران در مسائل مختلف است و سوی دیگر آن انجام کار گروهی و ایجاد تعامل بین مردم در کارهای سخت است.
مردم عملکرد مدیریت شهری قبل و بعد از تشکیل شوراهای شهر را مقایسه کنند
حجت الاسلام والمسلمین آتش زر بیان داشت: شوراها بالاخره در سال 79 بر اساس دستوری که امام خمینی(ره) داده بودند پا به عرصه وجود گذاشتند و اولین دوره شوراها کار خود را آغاز کردند، من امروز از مردم می خواهم در همه شهرها ده سال قبل و بعد از آغاز به کار شورا ها را رصد کنند،با هم مقایسه کنند و ببینند در زمینه عمران شهری چه اتفاقی افتاده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: حرکاتی که بعد از روی کار آمدن شوراها در زمینه مدیریت شهری آغاز شد، واقعا یک تحول اساسی را در تمامی شهر ها ایجاد کرد که کاملا محسوس و مشهود است.
شوراها بزرگترین مصداق عزم ملی هستند
حجت الاسلام والمسلمین آتش زر همچنین افزود: امروز شوراها نماینده مستقیم مردم و از جنس خود مردم هستند، در سرنوشت مردم دخالت دارند و بزرگترین مصداق عزم ملی هستند که مقام معظم رهبری در شعار سال فرمود.
ایجاد مدیریت واحد شهری تاثیر بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد
وی تاکید کرد: اگر دولت می خواهد اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد و استقلال سیاسی و اقتصادی محقق شود باید مردم را پای کار بیاورد، در همین راستا باید در همه شهرها مدیریت واحد شهری ایجاد شود.
حجت الاسلام آتش زر ادامه داد: نهادهایی که امروز زیر نظر شورای شهر هستند معمولا کار خود را بهتر از دیگر نهاد ها انجام می دهند، به عنوان مثال شهرداری ها شهرداری ها در اکثر شهرها عملکرد خوبی دارند.
دولت بر اساس قانون اساسی اختیارات بیشتری به شوراها بدهد
عضو کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر این که شورا ها می توانند نقش بسزایی در تحقق شعار سال داشته باشند، گفت: دولت باید میدان عمل شورا ها را بیشتر کند و همانطور که قانون اساسی پیش بینی کرده است اختیارات لازم را در اختیار شورا بگذارد.
وزارت کشور به فکر محدود کردن اختیارات شوراهاست / این خلاف سیاست های رهبری است
حجت الاسلام والمسلمین آتش زر یادآور شد: امروز متاسفانه شاهد این هستیم که وزارت کشور همواره به فکر کاستن اختیارات و محدود کردن شوراها هستند، این بر خلاف سیاست هایی ست که مقام معظم رهبری تبیین کرده اند.
انتخاب اعضای شورای عالی استان ها مشکل قانونی دارد
عضو کمیسیون رهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم در بخش دیگری از سخنان خود به شورای عالی استان ها اشاره نمود و اظهار داشت: در شکل گیری شوراهای عالی استان ها یک مشکلات قانونی وجود دارد، مجلس شورای عالی استان ها که 72 نفر هستند باید نیمی از این تعداد انتصابی و نیم دیگر انتخابی باشند.
برخی اعضای شورای عالی استان ها نمی توانند در سطح ملی کار کنند
حجت الاسلام والمسلمین آتش زر بیان داشت: شورای عالی استان ها را شورای شهرها و روستا ها انتخاب می کنند، به این معنی که ما در شورای عالی استان ها می بینیم تعداد افرادی که از مراکز استان ها هستند خیلی کم است، در مقابل کسی که از یک روستا آمده حالا با رای مردم شده شورای روستا، از آنجا به شورای بخش و از آنجا به عضویت شورای عالی استان ها در آمده نمی تواند در سطح ملی کار کند و پتانسیل لازم را در این زمینه ندارد.
مجلس قانون انتخابات شورای عالی استان ها را اصلاح کند
وی تصریح کرد: این نوع انتخاب اعضای شورای عالی استان ها انتخاب درستی نیست، برای حل این مشکل مجلس شورای اسلامی باید وارد عمل شود و قانونی تصویب کند که نیمی از این 72 نفر به صورت انتخابی و نیمی هم صورت انتصابی توسط روسای شورای مراکز استان ها به عضویت شورای عالی استان ها در آورند.
پایان پیام/
نظر شما