ضرورت توانمندسازی شوراها/مطالعه کارشناسی فدای اجرای سریع پروژه ها نشود

خبرگزاری شبستان: معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان شمالی بر ضرورت مطالعه کارشناسی پروژه های عمرانی تأکید کرد و گفت: اجرای دیرتر پروژه کارشناسی شده نسبت به اجرای سریع طرح غیرکارشناسی تبعات کمتری دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمد حسن علی نیا، معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در نخستین همایش شوراها و شهرداران شهرهای خراسان شمالی که امروز (8 اردیبهشت) و در آستانه روز شوراها برگزار شد، تعداد شهرهای خراسان شمالی را 24 شهر اعلام کرد و گفت: تعدادی از این شهرها به تازگی به شهر ارتقا یافته اند که شهرداران آنها نیز به زودی معرفی می شوند.

 

تصمیمات شوراها در اختیار مردم قرار بگیرد

وی اصلی ترین موضوع در بحث شوراها را مدیریت شهری خوب و مطلوب بیان و بر همگرایی و تعاون اعضای شوراها تأکید کرد و گفت: به دلیل ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم، توقعات و انتظارات جامعه از نمایندگان شوراها افزایش یافته که این انتظارات باید به درستی پاسخ داده شود.

 

علی نیا، همچنین بر ضرورت مطالعه کارشناسی پروژه های عمرانی تأکید کرد و با بیان اینکه اجرای دیرتر پروژه کارشناسی شده نسبت به اجرای سریع طرح غیرکارشناسی تبعات کمتری دارد، به اعضای شوراها توصیه کرد مردم را در جریان تصمیمات و مصوبات شورا قرار دهند.

 

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری خراسان شمالی همچنین بر بهبود مستمر و تدریجی کارها، پیگیری مصوبات و برنامه، پرداختن به فعالیت های کلیدی، مطالعه و تحقیق و پژوهش در انجام امور و پرهیز از خودرأیی تأکید کرد.

 

برنامه شوراها بر سند توسعه شهری منطبق باشد
مجید پورعیسی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینکه نگاه شهرداران و شوراها به شهر نباید صرف مسایل عمرانی باشد، بر جامع نگری و توجه بر همه مقولات شهری در حوزه های مختلف تأکید کرد.

 

وی بر ضرورت مشارکت عملی مردم در شوراها تأکید کرد و با بیان اینکه باید الزامات مشارکت همگانی فراهم شود، یکی از عوامل شکست در کار برخی شوراها را عدم مشارکت مردم بیان کرد.

 

پورعیسی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مهمترین چالش های مدیریت شهری شهرهای خراسان شمالی از جمله پایین بودن درجه تخصصی بدنه شهرداری ها، واقعی نبودن پیش بینی بودجه شهرداری و نداشتن برنامه میان مدت، اظهارداشت: بنا بر ارزیابی موسسه راهبردی شهرداری آمریکا، استفاده از ایده دیگران به صورت عمومی، ساختن بر اساس توان موجود، حل مشکلات مالی و تمرکز بر روی طرح از جمله مشخصه های شهرداران موفق اعلام شده است.

 

ادارات در پرداخت بدهی به شهرداری ها اهتمام بورزند

مهدی محمدی، رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این همایش با بیان اینکه این برنامه با همکاری شهرداری ها و شوراهای اسلامی 22 شهر خراسان شمالی برگزار شده است؛ گفت: ادامه برنامه در نوبت عصر در قالب 6 کارگروه تخصصی ادامه می یابد.


 

وی افزود: این کارگروه ها در قالب کارگروه های فرهنگی، مدیریت شهری، برنامه و بودجه، عمران و ترافیک، بهداشت و محیط زیست و بانوان برپا می شود که این کارگاه ها فرصتی برای تبادل نظر و استفاده از تجربیات شوراهای اسلامی شهر های مختلف استان است.

 

وی هدف اصلی برپایی این جشنواره را ارتقای سطح خدمت رسانی شهرداری ها و شوراهای اسلامی استان عنوان کرد.

 

مشاور استاندار خراسان شمالی در امور شوراهای اسلامی،  اظهارداشت: اکنون پنج کمیسیون "برنامه و بودجه"، "خدمات و محیط زیست شهری"، "عمران و ترافیک"، "فرهنگی، اجتماعی، ورزشی" و "نظارت و پیگیری" در شورای اسلامی شهر بجنورد فعال است.

 

رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد یادآور شد: برای رسیدن به اهداف مدیریت شهری به مشورت، همگرایی، گردگرایی و هم افزایی فکری در قالب شورا نیاز داریم تا بر اساس قوانین اسلامی از موازی کاری ها و دوباره کاری ها و در نهایت اتلاف سرمایه ممانعت شود.

 

 وی همچنین خواستار پرداخت بدهی ادارات به شهرداری ها شد.

 

 پایان پیام/

 

کد خبر 362827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha