به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبر زینالو پیش از ظهر امروز (8 اردیبهشت) در همایش سلامت که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: سلامت یکی از شاخص های موفقیت دولت است و کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده است اگر بخواهیم پیشرفت اجتماعی و اقتصادی را ارزیابی کنیم باید توسعه سلامت و رفاه شهروندان و کیفیت زندگی آنها و استفاده از منابع مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: امروز بیماری های مزمن بزرگترین چالش حوزه سلامت است و 60 درصد عامل مرگ و میر، بیماری های مزمن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اهمیت خودمراقبتی در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها افزود: 48 درصد مردم کشور ما چاق هستند و یا اضافه وزن دارند، 10 درصد افراد کشورمان روزانه سیگار می کشند و 11 هزار مرگ بر اثر سیگار در سال رخ می دهد و 19 درصد مردم کشورمان فشارخون بالا دارند.
وی اعلام کرد: همه موارد فوق با خودمراقبتی قابل پیشگیری است و در واقع خودمراقبتی اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده انجام می دهند تا تندرست بمانند و از سلامت ذهنی و جسمی خود حفاظت کرده و از حوادث و بیماری ها پیشگیری کنند.
زینالو تأکید کرد: خودمراقبتی به صورت فیزیکی، روانی، عاطفی، روحی و معنوی و شغلی وجود دارد و اگر خودمراقبتی صورت گیرد میزان مراجعه به پزشک عمومی 40 درصد، مراجعه به اورژانس 50 درصد، مراجعه به پزشک متخصص 17 درصد و میزان بستری در بیمارستان نیز 50 درصد کاهش می یابد.
وی یادآور شد: مثلث خودمراقبتی شامل عوامل فردی، اجتماعی و رفتاری است و مادرها نقش اساسی در خودمراقبتی فرزندان دارند و لازم است این امر به یک فرهنگ در بین آحاد جامعه تبدیل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان کرد: دستگاه های اجرایی نیز می توانند در نهادینه شدن خودمراقبتی در جامعه ایفای نقش کنند که ایجاد شرایط برای عبادت، ایجاد بستر مشارکت مردم در کارهای خیر، وجود صنایع غذایی ایمن، حذف روغن و شکر از سبد حمایتی دولت، محدود کردن عرضه سیگار، حمایت دولت از تولید میوه و سبزی و غیره از جمله این اقدامات است.
پایان پیام/
نظر شما