تاکید ائمه بر عزاداری به خاطر شناخت بیشتر جایگاه آنان است

مسئول موسسه تحقیقاتی فاطمیه تبریز، تاکید ائمه بر عزاداری برای اهل بیت را به خاطر شناخت بیشتر جایگاه آنان دانست و گفت: شهادت حضرات معصومین باید محفلی برای شناخت بیشتر ایشان باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام محمد امانی زرند، مسئول موسسه تحقیقاتی فاطمیه تبریز، شب گذشته (14 اردیبهشت) در مراسم سوگواری فاطمیه مسجد تاریخی نوبر تبریز به تشریح جایگاه حضرت زهرا (س) در تعالی هویتی بشر پرداخت.


مسئول موسسه تحقیقاتی فاطمیه تبریز با اشاره به فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: در تواریخ شیعی دو تاریخ شهادت برای ایشان ذکر شده است که تاریخ شهادت دوم که 95 روز را حکایت می کند از اعتبار بیشتری برخوردار است.


حجت الاسلام محمد امانی زرند با بیان اینکه ایام شهادت حضرات معصومین باید محفلی برای شناخت بیشتر ایشان باشد، گفت: اگر از ناحیه این بزرگواران برای عزاداری در چنین ایامی تاکید و سفارش شده است به خاطر شناخت بیشتر جایگاه آنان و تربیت بیشتر ماست و به همین خاطر در چنین ایامی نیز توجه ها به چنین امری بیشتر است.


استاد حوزه های علمیه تبریز با انتقاد از عدم معرفی دقیق حضرت زهرا (س) به نسل جوان، تصریح کرد:‌ متاسفانه نسل جوان ما شناختی منطبق بر شان و جایگاه ایشان ندارند که این عدم شناخت به نوعی در کل جامعه احساس می شود.


مسئول موسسه تحقیقاتی فاطمیه تبریز با بیان اینکه جامعیت شخصیت بانوی بزرگ اسلام، الگویی برای همگان است، گفت: الگوگیری از حضرت زهرا (س) نه تنها برای بانوان مسلمان بلکه برای تمام بشریت است.


وی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی در معرفی ابعاد وجودی این بانوی بزرگ جهان اسلام به بشریت، تصریح کرد: جهان امروز تشنه اینگونه شخصیت ها و شناخت این چشمه های نورانی است و ما باید تنها این سرچشمه ها را به بشریت نشان دهیم.


حجت الاسلام محمد خدایی، استاد معارف اسلامی دانشگاه های تبریز نیز در این مراسم به تشریح تجلی ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگ جهان اسلام در خطبه مشهور ایشان در مسجد پیامبر پرداخت.


وی با بیان اینکه ایام شهادت حضرت زهرا(س) فرصتی مناسب برای شناخت بیشتر این بانوی یگانه است، تصریح کرد: متاسفانه ضعفی مستمر متوجه هیئت های مذهبی است و آن عدم توجه به بطن جریانات اسلامی و شناخت واقعی سیره و اهداف بزرگان شریعت است.


این استاد معارف اسلامی دانشگاه های تبریز تاکید کرد: مهم ترین راه شناخت یک فرد و یا یک اندیشه بررسی آثار، سخنان و مواضع آن شخص و گروه است و این در حالی است که در هیئت های مذهبی تاکید بر مسایل عاطفی است نه عقلایی.


حجت الاسلام خدایی به جایگاه علمی حضرت زهرا در صدر اسلام اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان در طول عمر مبارک رسول گرامی اسلام به صورت بسیار نادر در مجامع عمومی حاضر می شدند و از این رو احادیث نقل شده از ایشان اندک ولی در عین حال بسیار کلیدی است.


وی با بیان اینکه سخنرانی کوبنده حضرت زهرای مرضیه در مسجد پیامبر مقام علمی آن بانوی بزرگ را به همگان اثبات کرد، گفت: عظمت حضرت زهرا (س) در خطبه ایشان در مسجد پیامبر متجلی شد.


استاد معارف اسلامی دانشگاه های تبریز خطاب به وعاظ و مداحان تاکید کرد: ترویج فرهنگ اهل بیت بیش از تحریک عواطف و احساسات نیازمند بیان مواضع و تشریح سخنان ایشان است و این امر در ایام فاطمیه بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که حضرت زهرا بزرگ ترین تئوریسین و پایه گذار نهضت تشیع است.


شایان ذکر است، در این مراسم که با استقبال جوانان همراه بود، برنامه مداحی و سوگواری فاطمیه نیز برگزار شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 36262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha