حجت الاسلام حسن عامری، استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم فرهنگ سازی صحیح درباره موضوع اقتصاد و فرهنگ تاکید کرد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مساجد باید برای جلوگیری از فرهنگ هدر رفت و اسراف تبلیغات گسترده ای داشته باشند اگر مسئولین و اهل منبر فرهنگ قناعت، صرفهجویی و جلوگیری از اسراف را برای مردم تبیین کنند قطعاً در شکوفایی فرهنگ اقتصادی میتوانند نقش تاثیرگذاری ایفا کنند.
وی با بیان دلایل نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ در کنار یکدیگر اظهار کرد: ما در کشورمان در رابطه با این دو محور با تهدیداتی مواجه هستیم. یکی از این تهدیدها مربوط به جامعه درونی خودمان است. کمکاری ها، ضعف ها در نظام اقتصادی، سوء مدیریت ها، سوءتدبیرها در هزینه کرد سرمایهها و آشنا نبودن با فرهنگ استفاده از منابع از مشکلاتی است که ما در جامعه خودمان با آنها مواجه هستیم. در واقع وقتی ما در جامعه خودمان در زمینه فرهنگ و اقتصاد با نواقصی روبرو هستیم، تهدیدات خارجی مشکلات و نواقصی که داریم را دو چندان می کند.
حجت الاسلام عامری خاطر نشان کرد: در موضوع فرهنگی هم به همین شکل است ما در جامعه خودمان هم دچار آسیبهایی هستیم. به عنوان مثال برخی از مراسم هایی که در جامعه ما انجام می شود در فرهنگ غرب دیده نمی شود. همانند مراسم پر هزینه عروسی و مراسم های عزاداری که در جامعه ما نفوذ کرده است. در مسایل فرهنگی هم به همین شکل است این مشکلات به دلیل آسیبهایی درونی است و ارتباطی به خارج کشور ندارد.
وی ادامه داد: از طرفی ما دچار تهدیدهای بین المللی هستیم همه جبهه غرب برای مقابله با اسلام و مقابله با نظام فرهنگی ایران است. این تحریمها بخش عظیمی از مسایل اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار دادهاند. بنابراین مقام معظم رهبری به عنوان کسی که استراتژیک فرهنگی جامعه اسلامی را تعیین میکنند این دو مقوله را از تهدیدهای بزرگ میدانند. اگر ما در موضوع اقتصادی به حد اعلایی برسیم ولی نتوانیم فرهنگ اسلامی- ایرانی خودمان را حفظ کنیم و دوم اینکه اگر ما بخواهیم فرهنگ را تقویت کنیم و اقتصاد ضعیف داشته باشیم هر دوی این نواقص نمیتوانند این پیکره را به مقصد برساند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: مقام معظم رهبری با همان تیزبیتی همیشگی بر تعالی فرهنگی و اقتصادی تاکید کردند. زیرا که امروز ما باید هم قدرت اقتصادی در جهان داشته باشیم و هم قدرت فرهنگی، تا بتوانیم در مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن علیه کشورمان ایستادگی کنیم.
وی با تاکید بر توجه متولیان فرهنگی و اهل منبر در فرهنگ سازی موضوع اقتصاد و فرهنگ خاطر نشان کرد: در مورد موضوع و محور شعار سال هر کسی وظیفه و جایگاه ویژه ای دارد. یکی نقش فرماندهی و برخی دیگر هم که در ردههای پایینتر قرار دارند به تناسب مسئولیتی که دارند وظایفی دارند از اینرو همه افراد به عنوان فرماندهان جبهه و افسران جبهه فرهنگی باید در این زمینه وارد عمل شوند.
وی با تاکید بر ارتقای سطح آموزه های فرهنگی و اقتصادی مردم گفت: اساتید حوزه و دانشگاه و صاحبان تریبون و آنهایی که به نوعی برخوردار از محتواهای دینی و برخوردار از فرهنگ اعتقادی هستند به خوبی میدانند و درک میکنند که باید در این زمینه نظریه پردازی کنند تا از قرار گرفتن در موضع انفعال در مقابله با هجمه های دشمن مقاومت کنند تا ما به یک موضع فعال در این زمینه در آییم و به جای آنکه به دنبال پاسخ سوالات آنها باشیم ما جبهه آنها را تهدید میکنیم.
حجت الاسلام عامری تصریح کرد: امروز دشمنان در جوامع خودشان با مشکلاتی روبرو هستند. انحرافاتی که آنها دارند، تجربیات تلخی که در نظام فرهنگی شان به آن دچار هستند و مسئله کنترل جمعیت، حضور بیمحابای و بی حجاب زن در جامعه از ضعف هایی است که پس از سالیان سال متوجه شدند که یک آسیبی بزرگ برای جامعه محسوب می شود و در صدد برطرف کردن آن هستند ولی همین خوراک پوسیده خودشان را در حال حاضر به ما منتقل میکنند در حالیکه خودشان درصدد برطرف کردن این نواقص از جامعه خودشان هستند و افراد ناآگاه جامعه ما از آنها تبعیت میکنند. امروز باید این مسایل و کلیات برای مردم و افراد جامعه بیان شود.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: همه افراد و آحاد جامعه باید با جریان سازی فرهنگی و اقتصادی آشنا شوند و نقش خودشان را در این زمینه ایفا کنند تا جامعه از هجمههای تبلیغاتی فرهنگی به نوعی بیمه شوند از طرفی نباید زمینه نفوذ فرهنگ غرب به کشورمان را فراهم کنیم امروز در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن با وجود اقتصاد خوب از لحاظ فرهنگی دچار هجمه فرهنگی غربی شدهاند این یک آفت بزرگ است لذا این موضوع اندیشمندان ژاپنی را بر این داشته است که از فرهنگ شرقی غنی خودشان دفاع کنند و مردم را تحریک و تشویق به فرهنگ اصیل خودشان کنند.
وی بیان کرد: فرهنگ ما فرهنگ دینی و ملی است از اینرو همه افراد و جریانات فرهنگی باید به شکل صحیح در مقابله با فرهنگ منهد غربی تلاش کنند و پاسخگوی نیازهای جامعه باشند. اگر ما بتوانیم فرهنگ اسلامی خودمان را به صورت الگو به دنیا نشان دهیم و الگوی عملی و رفتاری خوبی از فرهنگمان ترسیم کنیم بدون تردید هر جان سالم و شیفته طهارتی، مشتاق این فرهنگ دینی و اسلامی میشوند.
حجت الاسلام عامری تصریح کرد: فرهنگ دینی ما پاسخگوی نیازهای مادی، جسمی، معنوی، اخلاقی، هنری و اجتماعی هر جامعه ای است. به تعبیر مقام معظم رهبری باید عزم ملی و یک جریان همخوان در این زمینه ورود پیدا کنند هم باید وظیفه خودشان را در این زمینه انجام دهند.
پایان پیام/
نظر شما