تدوین لایحه ای جامع درباره حقوق مالکیت فکری پدیدآورندگان آثار ادبی

خبرگزاری شبستان: لایحه ای جامع و کامل از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حقوق مالکیت فکری پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری در دست بررسی و تدوین برای ارایه به مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار "ترور کلارک" معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری با اعلام این خبر گفت: در تنظیم و تدوین این لایحه سعی شده است از تجربیات گذشته و قوانین سازمان جهانی مالکیت فکری استفاده شود و امیدوارم با اصلاحات دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

 

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورت لازم می تواند نسخه ای از این لایحه را قبل از ارایه به مجلس شورای اسلامی در اختیار سازمان جهانی مالکیت فکری با هدف ارایه نقطه نظرا ت راهگشا قرار دهد.

 

جنتی با اشاره به استفاده از آثار پدیدآورندگان ادبی و هنری بدون اجازه آنها در خارج از کشور گفت: یکی از مشکلاتی که وجود دارد و در حوزه سینمایی بیشتر نمود دارد نمایش و پخش بسیاری از فیلم های کشور ایران بدون اجازه سازنده آن هاست که سازمان جهانی مالکیت فکری باید تدابیری در این زمینه بیاندیشد.

 

وی اظهار کرد: یکی از فعالیت ها و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری حمایت از تاسیس موسسات مدیریت جمعی است تا از این طریق حمایت از آثار پدیدآورنگان حوزه ادبی و هنری بیش از گذشته پیش رود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری چهارمین همایش "حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط" گفت: کشور ایران دارای فرهنگ و تمدن دیرینه است و برخوردار از شخصیت های علمی و فرهنگی بسیار با آثار و ابداعات فکری در زمینه های ادبی و هنری است که لازم است از حقوق این آثار در داخل و خارج از کشور حمایت شود.

 

وی ادامه داد: یکی از سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی حمایت از حقوق آثار ادبی و هنری، حمایت از آثار فرهیختگان، هنرمندان و سایر شخصیت های علمی در حوزه های مختلف از جمله کتاب، فیلم، موسیقی و سایر آثار هنری و ادبی است.

 

جنتی گفت: قوانینی در حوزه حمایت از حقوق پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری از گذشته در کشور ایران وجود داشته است که برای روزآمدی آن با توجه به حمایت ها و مشورت های سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) در حال تلاش هستیم.

 

وی در پاسخ به سوال معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری مبنی بر الحاق به کنوانسیون "برن" افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور جدی به دنبال بررسی این موضوع است تا اگر به نفع کشور باشد به این کنوانسیون بپیوندد.

 

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری: سرقت ادبی و هنری یک مشکل جهانی است

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در ایران گفت: مساله سرقت ادبی و هنری تنها مختص به ایران نیست و کل جامعه جهانی با این مشکل مواجه است.

 

کلارک با اشاره به تاکید رییس سازمان جهانی مالکیت فکری مبنی بر ارایه مدل های جدید جهانی در این حوزه افزود: علاوه بر اجرای قانون و روزآمدی آن در زمینه مالکیت ادبی و هنری، فرهنگ سازی و آموزش در این حوزه به خصوص برای آشنایی و آگاهی نسل جوان بسیار ضروری است.

 

وی با اشاره به برگزاری چهارمین همایش "حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط" در ایران گفت: برگزاری چنین همایش ها و انعکاس آن از طریق رسانه های مختلف در جامعه باعث اهمیت و نوجه بیشتر عموم به رعایت حقوق پدیدآورندگان آثار ادبیس و هنری می شود.

 

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری ادامه داد: از جمله فعالیت های این سازمان "تشویق و ترغیب کشورها به اهمیت مالکیت فکری" ، " حمایت از قوانین ملی کشورها در این زمینه" ، "کمک و ارایه مشورت به وضع قوانین جدید در کشورها" ، "تقویت، آموزش و حمایت از نیروی انسانی کشورها در تولید آثار ادبی و هنری" و ... است.

 

کلارک در پاسخ به سوال وزیر ارشاد درباره چگونگی حمایت از حقوق پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری کشور ایران در سازمان "وایپو" گفت: اثر این پدیدآورندگان کافی است در ایران به نام خودشان ثبت شود تا در صورت مراجعه به این سازمان مورد حمایت قرار گیرند زیرا ثبت اثر به این سازمان کمک می کند در صورت ایجاد مشکل و اختلاف درباره اثر پدیدآورنده ثابت کند اثر ادبی و هنری متعلق به چه کسی است.

 

در این جلسه "حسین نوش آبادی" معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و "لادن حیدری" مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 362104

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha