حجت الاسلام آرامی استاد حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به فرهنگ سازی در راستای ترویج نماز در جامعه گفت: در بحث جوانان فضا سازی فرهنگی مؤلفه ای مهم است که نیاز به پیوست های فرهنگی مناسب دارد که می توان از آن در راستای ترویج نماز بهره مند شد.
وی افزود: در یک کشور ممکن است 200 نمونه فرهنگ ساز از جمله رسانه، مراکز اجتماعی ، کتاب، خانواده و نحوه تعاملات اجتماعی در یک جامعه تعریف شده باشد که باید بعنوان یک پیوست فرهنگی همواره مورد توجه قرار گیرد.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در این پیوست های فرهنگی دو گزینه دوست و دشمن نقش اثر گذاری را برای جوانان ایفا می کنند.
حجت الاسلام آرامی ابراز داشت: کشورهای غربی برای یک پیوست فرهنگی و فرهنگسازی یک هدف موضوعات مختلفی را در نظر می گیرند و تمام گروهها در یک جامعه از جمله انیمیشن، کتاب، متفکر، رسانه، طراح، همگی با یک هدف و ایده فرهنگسازی یک کار را ارائه می دهند که متاسفانه در کشور ما چنین نیست.
برای فضای سازی فرهنگی نیازمند مدیریت فرهنگی و اجتماعی در جامعه هستیم
وی یادآور شد: در کشور ما برای یک پیوست فرهنگی در امر فضا سازی برای نماز، فضایی را برای نماشنامه نویس، نویسنده رمان، طراح و ...ایجاد نکرده ایم و نتوانسته ایم فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را مدیریت کنیم.
استاد حوزه علمیه قم گفت: فرهنگسازی در باب نمازنیاز به امکاناتی از قبیل مسجد سازی و ملزومات رفاهی دارد که نگاه عمومی به مساجد نشان دهنده اختصاص امکانات ضعیف حمایتی به مساجد و تعداد آنها در شهرک هاست که نیازمند امکانات سخت افزاری برای فرهنگ سازی در ترویج نماز و اثرات آن است.
حجت الاسلام آرامی افزود: در یک کشور ممکن است 200 نمونه فرهنگ ساز از جمله رسانه، مراکز اجتماعی ، کتاب، خانواده و نحوه تعاملات اجتماعی در یک جامعه تعریف شده باشد که باید به عنوان یک پیوست فرهنگی همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در این پیوست های فرهنگی دو گزینه دوست و دشمن نقش اثر گذاری را برای جوانان ایفا می کنند.
حجت الاسلام آرامی ابراز داشت: کشورهای غربی برای یک پیوست فرهنگی و فرهنگ سازی یک هدف موضوعات مختلفی را در نظر می گیرند و تمام گروهها در یک جامعه از جمله انیمیشن، کتاب، متفکر، رسانه، طراح و ...همگی با یک هدف و ایده فرهنگ سازی یک کار را ارائه می دهند که متاسفانه در کشور ما تعامل و همکاری فرهنگی وجود ندارد.
حجت الاسلام آرامی در ادامه به آمار عدم علاقه جوانان نسبت به رفته به مسجد اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از جوانان که به مسجد نمی روند به جهت نداشتن خاطره خوب و ماندگار گاها از مسجد تنفر هم دارند و می گویند اولین باری که به مسجد رفته اند جهت شرکت در مجلس ترحیم و ...بوده است که این خاطره سازی ناگوار آنان را نسبت به فضای معنوی و اثر گذار مسجد بدبین کرده است.
ایجاد فضای بانشاط در خاطره سازی خوب جوانان از مسجد و نماز نقش مهمی دارد
وی خاطر نشان ساخت: باید فرهنگ سازی مناسبی برای ایجاد و تداعی فضای خاطره آمیز و با نشاطی از مسجد برای جوانان فراهم سازیم و ذهن آنان را نسبت به مؤلفه های فرهنگی از قبیل حجب، پوشش، مسجد، نماز،دعا و توجه به یکدیگر روشن سازیم.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: با توجه به اینکه جوانان گروه گرا هستند و انجام فعالیتهای مختلف را درشکل گروهی می پسندند، گروهای تبلیغی غرب نیز در تهاجم فرهنگی خود بسیار قوی بوده اند و توانسته اند با ورود برخی اشکال و گروه های فرهنگی مانند هوی متال و ... جوانان را به سمت خود هدایت کند.
حجت الاسلام آرامی در پایان گفت: مقابله با تهاجم فرهنگی در اشکال مختلف اجتماعی نیازمند یک پیوست فرهنگی مهم و سازنده در حوزه جوانان است که بتواند آنها را نسبت به نماز واثرات سازنده آن ترغیب کند.
پایان پیام/
نظر شما