به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان :کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان امروز میخواهد بلاخره نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را اعلام کند.مشارکت افغانها در این انتخابات جهان را شگفت زده کرد اما در حال حاضر سه هفته از انتخابات گذشته و هنوز نتایج آن اعلام نشده است.این کندی به دلیل سابقه ادعای تقلب در انتخابات های قبلی است و در این دوره شمارش به کندی انجام میشود تا نظارت ها بیشتر باشد.و این اولین بار خواهد بود که افغانها توانسته اند بدون مشکل و با دموکراسی دولت را از ریییس جمهوری به دیگرری بدهند.
سیاستمداران افغان و رهبران قومی و قبیلهای ارزی برای دموکراسی و یا انتخابا ت مردمی قائل نیستندو پس از 12سال با تغییرات بسیار و بدون حضور امریکا جنگ سالاران قدیمی بدنبال آخرین شانس خود برای رسیدن به قدرت هستند.حامد کرزای نیز به دنبال راهی برای تضمین نفوذش در دولت جدید است.در همین حال دو نامزد پیشتاز در انتخابات دکتر عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی هستند و پیش بینی میشود عبدالله برنده این انتخابات باشد.
بنابراین گزارش نظرسنجی ها بوضوح نشان میدهد عبدالله شانس بیشتری نسبت به غنی خواهد داشت اما کمیسیون مستقل انتخابات برای حفظ وجهه و اعتبار غنی و همسر ازبکش و همچنین عبدارشید دوستام از رهبران قدرتمند قبیله ای طرفدار وی سعی در مساوی نشان دادن شرایط دارد و اگر عبدالله شرایط و ضوابط اعمال شده را نپذیرد انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد.
این مسئله که یک عضو سابق ائتلاف لیبرال شمال به سمت ریاست جمهوری کشور در بیاید برای رهبران تندروی پشتون که برخی از انها هنوز با طالبان در ارتباطند بسیار نپذیرفتنی است. عبدالله با این رویکرد ضد طالبان و پس زمینه مبارزاتیش با طالبان و فعالیت علیه مبارزان پاکستانی رییس جمهوری مطلوب سران پشتون نخواهدیود.
رهبران قومی و کرزی و حامیانش همه در حال ایجاد فشار برای ایجاد فضایی شبیه انچه در سال 2002 حادث شد هستند یعنی فضایی شبیه دورانی که دولتی انتقالی تشکیل شدو هرطرف سیاسی به دنبال کرسی قرت برای خود بود.
این مسئله آنجا بیشتر خودنمایی کرد که نمایندگان و سفرای غربی از هفته گذشته به ارامی سعی در ابراز نگرانی خود در مورد درگیری های فرقه ای و مشکلات اخیر افغانستان داشتند.
دولت باراک اوباما هنوز شاید به دلیل مشکلات بین اوباما و کرزی خود را درگیر نکرده است اما این مشکلات برای آمریکا که طی چندسال میلیاردها دلار خرج کرده اند تا به قول خودشان با تروریسم مبارزه کرده و دموکراسی را ترویج کنند بسیار غمناک است زیرا تمامی تلاش هایشان را در راستای سقوطی میدانند که معتقدند کرزی و سوءمدیریت وی ایجاد کرده است.
دیگر بازیگران منطقه ای مانند ایران که بیشترین تاثیر را در منطقه دارند نیز سکوت کرده اند.عبدالله برای ایران محافظه کار بیش از حد لیبرال است و گفته با امریکا توافقنامه امنیتی امضا خواهد کرد و ایران مخالف این مسئله است. به هرحال ایران و آمریکا هر دو در این انتخابات عقب نشسته و منتظر هستند زیرا آمریکا سکوت کرده و ایران نیز کاندیدای مناسبی برای حمایت نیافته است، اما در این میان نخبگان افغان در پی استمداد از ایران و امریکا هستند.
در این گزارش آمده است : افغانستان یک مرحله ای که به آن نیاز دارد یک میانجی برای مذاکره بین جناح های مختلف رسیده است . ایران و آمریکا هر دو نفوذ زیادی در این کشور داشته باشد. آنها حتی به واسطه موفقیت با هم قبل از ، در کنفرانس بن در سال 2001 : این است که چگونه این عصر جدید در تاریخ افغانستان آغاز شد. هر کس او است، رئیس جمهور جدید حمایت از متحدان منطقه ای و بین المللی برای کمک به او موفق نیاز دارید. به هرحال شنبه نتیجه انتخابات رییس جمهوری این کشور مشخص میشود و میزان را و در گیری ها نشان میدهد که انتخابات به دوردوم کشیده میشود یاخیر.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان:روزنامه الشرق الاوسط در گزارش امروز خود با اشاره به انتخابات اخیر افغانستان نوشت:افغانستان به ایران و امریکا نیاز مند است.
کد خبر 362001
نظر شما